Mapes per a l’estudi de la llengua catalana, ara en línia

La Direcció General de Política Lingüística ha publicat en format PDF en la pàgina web Recursos per al professorat el suplement de la revista COM ensenyar català als adults, núm. 6. Mapes per a l’estudi de la llengua catalana.

Aquest suplement de la desapareguda revista COM ensenyar català als adults, publicat al desembre de 1989, va comptar amb l’assessorament de Joan Veny (dialectologia), Josep Moran (història de la llengua) i Joan M. Romaní i Jordi Bañeres (sociolingüística), i la supervisió d’Isidor Marí.

A més d’una excel·lent síntesi de dialectologia, història de la llengua i sociolingüística catalana, il·lustrades amb nombrosos mapes i gràfics, conté propostes didàctiques, un apèndix amb mapes muts i una bibliografia bàsica.

Quant a locel

CEL és una associació, que naix de la iniciativa d'un grup de filòlogues i filòlegs, oberta a totes les persones i entitats interessades en la llengua i la literatura. L'àmbit d'actuació del CEL abraça les comarques centrals del Països Catalans (Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Matarranya, Ports i Maestrat), un territori amb vincles lingüístics i culturals comuns.
Aquesta entrada ha esta publicada en publicacions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.