VIII Cursa Social PC Baix Penedès

200 PARTICIPANTS EN LA VIII CURSA SOCIAL BAIX PENEDÈS

Juanjo Agüero amb un temps de 1:50:04  (Team Compak) ha estat el guanyador aquest diumenge del 8è Gran Premi Baix Penedès d’El Vendrell, organitzat per la Penya Ciclista Baix Penedès, que s’ha resolt en un esprint després de 77 ràpids quilòmetres que els participants han recorregut a una velocitat mitjana de 41,97 km/h,  superant en els últims metres a Joan Font (BH Concept-Cycling No Limit) i al francès Corentin Navarro (Vélo Sprint Narbonnais), que alhora ha aconseguit ser el primer sub23 de la cursa. El primer júnior ha estat el setè classificat, Pol Monserrate (C.C. Barbastro).

L’equip Team Compak de Camp Claro (Tarragona)  dirigit pel Vendrellenc,  Francesc León exprofessional de l’equip Kelme ha estat el guanyador per equips.

El recorregut de la cursa constava de tres voltes que passava per diverses poblacions del Baix Penedès amb la diferència que en la última volta pujava el port de Santa Cristina, de 4 km. de longitud i un desnivell positiu de 200 metres, de tercera categoria ( premi de la muntanya a 21 km de meta), passant  primer el jove Ferran Robert Sub 23 del Equip TEAM COMPAK, per enfilar cap a la Juncosa de Montmell i seguidament baixant a velocitat vertiginosa  de 80/90 km/h fins a la Bisbal del Penedès, passant per Llorenç i altres municipis de la comarca fins a arribar a El Vendrell cobrint els 77 Km.

Una sola caiguda a la segona volta a l’entrada d’El Vendrell, del corredor amb  el dorsal 17 Jaume Piñol Master -50 del equip GALVESPORT CLUB, atès ràpidament pel Metge de la Cursa, i Posteriorment traslladat per l’Ambulància de la Creu Roja al Hospital Comarcal d’El Vendrell.

Cristina Navarro (BH Concept-Cycling No Limit) ha estat la vencedora elit, mentre que José Maria Benítez (Bike Training), Felis Luengo (Skoda Zaratecno) i José Madrigal (RCB Motor Begues) han entrat al primer grup per endur-se la victòria en categoria master 30, 40 i 50, respectivament. Ulrich Rottler (RC1886-Villingen), per la seva banda, ha estat el primer màster 60.

Cal destacar la participació del equip local  Runbike, molts d’ells també socis de la PC Baix Penedès. Els nostres participants han fet una gran cursa i tots han arribat a meta dins de control. L’equip d’avui, corria a casa, el formaven: David Ramón ( 15 Clasificat, 5 Sub-23, amb 1:50:04 mt),  Javier Ornia, Angel Prieto, Arnau Bolaño, Juanjo Sarmiento, Aitor Casas, Daniel Tapioles, Sergi Guasch i Miguel Angel García.

Els trofeus han estat lliurats, Ferran Trillas (regidora d’esports), Joan Plana (representant territorial de l’Esport a Tarragona) i Anna Tomas.

La Cursa ha estat un èxit destacant, el bon temps, als  200 corredors inscrits,límit màxim autoritzat, la gran participació de mes de 100 voluntaris, el nombrós públic que ha anat seguint la cursa durant tot el seu recorregut, i el públic assistent  a la sortida i a l’arribada a La Rambla d’El Vendrell.

Gràcies a tots els que han col·laborat han fet que la  VIII Cursa Social Baix Penedès fos una gran festa ciclista

Josep Lluís Fernández

Quant a pcbp

La Penya Ciclista Baix Penedès és una entitat sense anim de lucre on ja tenim una història de més de 25 anys, sempre relacionat amb les sortides amb bicicleta majoritàriament de cicloturisme. Les nostres sortides son per les comarques del Penedès, Garraf, Tarragonès, Alt Camp i l’Anoia. Tenim ciclistes tant en la modalitat de carretera com en btt. Tots els diumenges a la Plaça Nova del Vendrell hi ha diversos grups que iniciaran la sortida amb parada per esmorzar. A part de fer cicloturisme, també puntualment realitzem excursions per a conèixer altres indrets de Catalunya, però sempre amb la companyia de la bicicleta. Actualment organitzem la Cursa Social Baix Penedès, que és una cursa de competició per carretera que es fa pel mes de febrer.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.