Editeu Edicions

Hespèria: Relats curts de terror

Hespèria — Publicat per jjll @ 17:57

Este llibre que podeu llegir tot seguit recull les aportacions fetes al Concurs de relats curts de terror d'Hespèria, que es va resoldre fa uns mesos. Podeu apropar-vos-hi llegint el llibre en línia, descarregant-vos el pdf al vostre ordinador, o bé comprant-lo en paper.

La magnífica il·lustració de la coberta és obra de Kurai Sawada.  

 


Bram Stoker · El secret de l'or que creix

Hespèria — Publicat per jjll @ 18:42

Tot seguit us oferim un conte, El secret de l'or que creix, de Bram Stoker (i així aprofitem per commemorar el 97è aniversari de la seva mort).Es tracta d'una traducció casolana, feta per mi mateix. Així que us demano que dispenseu les errades que hi pugueu trobar (evidentment, estic obert a correccions que em vulgueu apuntar). Com que l'anglès no el domino gaire, he agafat la versió francesa del conte que podeu trobar en este llibre.

A la coberta hi he posat una obra de Francisco de Goya, titulada La duquesa de Alba peinándose. Encara que no hi ha cap relació entre el pintor i l'escriptor crec que fent volar la imaginació, si llegiu el conte, no us serà del tot estrany que la il·lustració que apareix al conte sia la d'una dona...El podeu descarregar en format pdf, llegir en línia, o comprar en paper a lulu o a bubok.

 


Baula. Revista d'arts, ciències i lletres · 1

Baula — Publicat per jjll @ 22:48

Aquí teniu el primer número de Baula. Revista d’arts, ciències i lletres, del desembre de 1994, escrita per alumnes de l'Institut de Tortosa. Us la podeu descarregar en format pdf, llegir a la xarxa, o si us fa goig tindre en paper podeu comprar-la aquí

Els que van participar al primer número són: Montserrat Calvet, Natàlia Lanau, Gustau Moreno, Joan Todó, Marc Curto, Sònia Castelló, Marta G. Vizcarro, Xesco Serral, Roser Brull, Jaume Estupinyà, Emilio Pérez, Anselmo Horta, Carlos López Pablo, Ramon Mascarell, A. Sergio Cuartiella, Marc Duran Sabaté, David Gámez; i el Dr. Eros (un doctor anònim que tenia una consulta sentimental a la revista, necessària en un ambient d’efervescència hormonal adolescent). I una estrella convidada, el Manuel Pérez Bonfill.

 

 


Hespèria: Relats curts de ciència-ficció

Hespèria — Publicat per jjll @ 16:30

El llibre d'aquest post és molt especial, perquè és fruit de la participació de piulaires i blocaires a un concurs de relats curts de ciència-ficció. Poc es podia esperar que relats de 140 caràcters, al final, es puguessen traduir al format paper!Al juliol del 2008 els impulsors del bloc Hespèria vam decidir tirar endavant un concurs de narrativa. S'hi havia de participar mitjançant el twitter, o via correu electrònic, i el relat no podia excedir l'espai que cap en una piulada.

La coberta del llibre està il·lustrada amb un fragment de la capçalera del bloc Hespèria, obra de l'artista Kurai-Sawada.

 

Descarregar el podcast de la presentació. Música d'Omars Attack.

Comprar el llibre.Descarregar el llibre en format pdf.Llegir el llibre en línia.

 


Gustau Moreno · La meua maçana són les vostres pomes

Littera — Publicat per jjll @ 17:16

En aquest post us oferim el pròleg del llibre de L'ull de la maçana, de Gustau Moreno. Podeu descarregar-vos-el en pdf aquí, o bé fullejar-lo en línia. Alhora també us oferim un podcast amb un dels poemes que es troben al llibre.

 


Vicente Huidobro · Altazor

Littera — Publicat per jjll @ 20:04

Vaig conèixer Vicente Huidobro en una classe del Manuel Fuentes, ja fa molt de temps. L’obra d’este poeta surrealista em va deixar fora de joc des del primer moment, tant que guardo El ciudadano del olvido com un dels meus tresors llibrescos.

L’altre dia remenava antics arxius i, com en una autèntica excavació arqueològica, vaig descobrir, sepultat entre carpetes digitals, un antic pdf. Era de quan vaig estar fent provatures amb l’InDesign (acabadet de sortir) i vaig posar-me a jugar amb el programa tot maquetant algunes pàgines amb una tipografia excel·lent de molta personalitat, la Goudy. I el text escollit en aquell moment va ser un dels poemes més coneguts de Huidobro: Altazor o el viaje en paracaídas (llegiu-lo sencer aquí).

Així que, a tall d’homenatge al poeta xilè, podeu descarregar-vos el fragment maquetat, o bé fullejar-lo tot seguit. Que xaleu del viatge!

 


Relats breus de ciència-ficció

Hespèria — Publicat per jjll @ 14:24

Aquest llibre inclou les participacions al Concurs de relats breus de ciència-ficció d’Hespèria, entre els que es troben el guanyador, el JM Tibau, i a la finalista, l’Aina. Els organitzadors, per tal de premiar a tots els participants, s'hanempescat aquest pdf que odeu descarregar-vosel llibre aquí i, si voleu, podeu posar la finestra amb el llibre al vostre bloc copiant i enganxant este codi.

 


Instrumentality · Març 2008

Instrumentality — Publicat per jjll @ 14:10
Al fòrum heretge de Paradox una colla de fanàtics porta endavant una revista sobre els AAR que s'hi poden llegir, Instrumentality. Fa poc s'ha iniciat una nova edició de la secció hispana, dirigida per Capibara, i a on hi col·labora en Kurt_Steiner. Podeu llegir els continguts del mes de març en este fil del fòrum però, a més a més, també vos podeu baixar la revista en format pdf, o llegir-la en pantalla tot clicant en la finestra d'aquí baix.


Orbitant per Frankfurt

General — Publicat per jjll @ 20:21

En el número 9 de la revista bvalls de lletres hi apareix un article meu sobre la Fira del llibre de Frankfurt en què la cultura catalana va ser la convidada d'honor. El text està basat en una sèrie de posts publicats anteriorment al Basar de les Espècies. El podeu llegir en format pdf en este enllaç i trobareu una ressenya de la revista aquí.

 


Podcasts d'asteroides (2007)

Littera — Publicat per jjll @ 15:38

En el marc de la celebració del Camprebloc 2007 es van presentar els Podcasts d'asteroides, versions recitades de diferents poemes d'autors ebrencs. Tot seguit us oferim el pdf que conté els textos dels autors i les referències dels músics que acompanyen els poemes.

Hi podeu trobar poemes de Gustau Moreno, Emigdi Subirats, Gerard Vergés, Joan Todó, Manuel Pérez i Bonfill, Joan Cid i Mulet, Joan-Elies Adell i Zoraida Burgos.

 


Ryoken69 · Sobre la guerra: Observaciones sobre la guerra y la paz en EU

De Re Militari — Publicat per jjll @ 17:50

A diferència dels altres dos títols anteriors del mateix autor, a Sobre la guerra Ryoken ens ofereix un text molt més curt, però també molt més intens, ja que avalua el rerefons filosòfic de les diferents accions que es poden efectuar al llarg del joc. Tot i que centra la seua atenció en la mentalitat, els objectius i la conducta del jugador durant la guerra, no deixa de banda les característiques més «matemàtiques» del joc que s'han de tindre en compte per tal de dur-la a terme i que cal preveure en època de pau.

Sobre la guerra: Observaciones sobre la guerra y la paz en el Europa Universalis

Ryoken 69. Traducció de Luis Pivo.


Ryoken69 · La guía para la dominación táctica

De Re Militari — Publicat per jjll @ 16:52

El següent llibre sobre l'Europa Universalis que presentem es titula La guía para la dominación táctica en multijugador, i descriu els dos tipus de tàctiques genèriques amb què es pot jugar: des del punt de vista de la guerra posicional, que es correspon a una actitud conservadora, i des del punt de vista de la guerra de maniobres, en què es corren molt més riscos. Escollir una de les dos tàctiques dependrà de la nostra manera de jugar i, moltes voltes, de les característiques del país que ens trobem portant endavant.

 

 

 

La guía para la dominación táctica en multijugador

Ryoken 69. Traducció de Luis Pivo.


IBSN d'Editeu Edicions

General — Publicat per jjll @ 11:43

Alguns de vosaltres sabreu que els llibres s'identifiquen internacionalment amb un número, l'ISBN, i que les revistes ho fan amb un ISSN. Els blocs, ara, ja poden portar un número propi, l'IBSN.

Tot ve de quan un blocaire va demanar un ISSN i es van negar a donar-li. Aleshores la blocosfera es va organitzar per si mateixa, i ara qualsevol usuari pot crear i autogestionar-se el seu número des d'esta pàgina.


Ryoken69 · La guía para la dominación económica

De Re Militari — Publicat per jjll @ 17:09

Tot seguit presentarem tres llibres relacionats amb el joc d’estratègia Europa Universalis 2.

La història d’estos títols va començar quan un jugador nord-americà va escriure una sèrie de guies sobre diferents aspectes del joc i un de sud-americà va fer-ne la traducció a l'espanyol. Finalment, un d'europeu (jo), ho va muntar en un pdf per tal de facilitar-ne la lectura i la consulta.

El primer es titula La guía para la dominación económica en multiplayer, ensenya com la vessant econòmica del joc és determinant per tal d'aconseguir un bon resultat en una partida i mostra com el tipus de política econòmica influeix en les estratègies que se segueixen en la colonització o en les guerres que la diplomàcia no pot arribar a evitar. Com a conclusió del llibre hi trobareu unes breus guies sobre com jugar amb França, l’Imperi Otomà i Espanya, que serveixen d’exemple de tres maneres amb què es poden enfocar diferents polítiques d’expansió.

 

La guía para la dominación económica en multiplayer

Ryoken 69. Traducció de Luis Pivo.


Maquiavel · El príncep

Strategoi — Publicat per jjll @ 09:26

Malgrat que no tothom considera Maquiavel com un estratega, la seua obra més coneguda, El príncep, ha tingut una divulgació gairebé universal, malgrat que els coneixements que podem extraure d’este text no ho siguen sempre.

Tot i que el que considera a l’obra no pot aplicar-se directament a qualsevol situació, ja que se centra bàsicament en els problemes d’un temps i un espai (Itàlia a l’època del Renaixement), les idees que detalla es poden aplicar a les relacions polítiques i, fins i tot, socials i personals. L’aplicació d’estos coneixements habitualment no és precisament ètica, així que sempre cal ponderar i avaluar els seus punts de vista.

Per cert, a la coberta hi veureu una moneda amb l’efígie de l’inspirador i model del llibre, Ferran el Catòlic.

Enllaç llibre


Powered by LifeType