Els símbols que no faltin, però la identitat "dai-gual"

10 Nov 2011

La llengua catalanaEm fastiguegen els símbols. Identificar una identitat, un fet, amb una etiqueta té la seva utilitat, però és una acció tan manipulable que l'única garantia que ofereix és la voluntat d'oferir una aparença (Segueix)


 

Calçat és a pneumàtic com emmoquetar és a enquitranar

14 Mar 2010

És més fàcil calçar-te que emmoquetar tot el teu món. Més fàcil, més eficient, més raonable, més respectuós, etc.

Emmoquetar tot el teu món equival a menjar-se (el cuc) tota la poma. Deixant de banda que els cucs, els de veritat, s'han de menjar tota la poma, o pomes.

Per a mi, els significats més urgents de la frase són:

És més fàcil baixar del cotxe i caminar un tros, que enquitranar tots els camins fins justament allí on tu vols anar.

És més fàcil disposar de transport adaptat tot-terreny per a persones amb hàndicap que enquitranar tots els camins etiquetats de via verda i coses per l'estil.

És més fàcil que el pagès utilitzi els seus vehicles tot-terreny, que enquitranar els camins quan es posen pesats. Pagès! El que necessites és amor!

És més fàcil que miris a la carretera (enlloc del navegador GPS) i facis anar el volant que no fer les carreteres cada cop més i més rectes i amples, amb cartells cada cop més grossos i més freqüents.

Ara bé, s'entén que per un polític gobernant qualsevol cosa (municipi, diputació, etc.), el més fàcil no coincideixi amb les seves prioritats. Però és ell que decideix.


 

Més fàcil que et calcis que no emmoquetar tot (el teu) món

14 Mar 2010

Visitant un espai de preguntes i respostes, anomenat Ask me - Help desk, he decidit anotar una frase. Se m'obliden totes. És d'aquelles que diuen molt en pocs mots. És de les que voldries tenir a la punta de la circunvolució oportuna en el moment adequat. És aquesta:

És més fàcil calçar-te bé que emmoquetar tot el planeta.

Em proposo anar recollint tota mena de frases o reflexions ben expressades, i donar-lis un bon ús.

Quan a l'autoria de la frase o el seu origen, només puc dir que no em ve totalment de nou, com si l'hagués dit un cap amerindi i estigués implantada mundialment. Ojalà algú em pugui informar d'un origen concret.

Jo l'he llegit avui a la signatura d'en Jerry, un estudiant de Mauritius, subscrit al referit espai.

Ask me - Help desk; perfil del Jerry: Unknown008


 

Utilització manllevada del servei de bloc

14 Mar 2010

D'ara endavant, i mentre la Junta de l'escola no el reclami, el bloc serà utilitzat pel particular (un servidor) que va gestionar la sol·licitud del servei a Tinet, amb finalitats experimentals i d'aprenentatge.

Tot i així, ha de quedar clar que aquest bloc està destinat a l'escola de música Contrapunt, de Llorenç del Penedès. L'escola està utilitzant, des de l'equip docent, un altre servei amb funcions de blog, i no aprofita aquest, cosa que és una llàstima... Quantes possibilitats desaprofitades en aquest cybermón de vertigen!

Serà un plaer retornar el timó d'aquest blog a Contrapunt, així que m'ho requereixi.

 


 

Contrapunt

1 Nov 2008

L'escola contrapunt s'està modernitzant....i actualitzant.....General


 

Full de ruta

29 Oct 2008

Aquest blog funcionarà com un diari o bitàcola de la vida diària de l'Escola.

Aniran apareixen articles amb les novetats (canvis d'horari imprevistos o permanents, canvis de data de concerts, anuncis de diferents classe, etc. Tots els professors podran afegir comentaris als articles.

També s'hi poden posar col·laboracions de diferents tipus, ja sigui en text, imatges de partitures, arxius MIDI o grabacions planes, petits vídeos o enllaços externs a qualsevol recurs de la Xarxa. Tan sols caldrà facilitar al "dire" els arxius corresponents, i ell els col·locarà.