ASCÓ: LA LLUITA COMENÇA ARA!!

27 Gener, 2010 08:00
Publicat per eblanch, General

El diumenge a Ascó, es va demostrar el gran consens social que existeix a la Ribera d'Ebre, un gran consens pel rebuig al Magatzem Temporal Centralitzat o Cementiri Nuclear. L'assistència ha estat multitudinària, al menys unes dues mil persones de la Ribera d'Ebre, Priorat, Terra Alta, Baix Ebre, Montsià i d'altres territoris, s'han concentrat a la població d'Ascó, amb una manifestació respectuosa i festiva. Es pot dir que "el poble ha parlat", i també a entonat dues o tres cantarelles: "Ascó, Catalunya diu NO"..., "alcalde dimissió"..., "Montilla dimissió"...

Fotos de la Plaça de l'Ajuntament d'Ascó, diumenge 24/01/2010


 Santiago Vilanova, escriptor, periodista i lluitador anti-nuclear.

Avui, dia 26/01/2010, l'Alcalde d'Ascó (obvio el tracte de senyor, no se'l mereix), sense consultar el seu propi poble, sense escoltar les veus de la comarca, sense escoltar la veu del Parlament de Catalunya, ni dels polítics nacionals que rebutgen el MTC, i amb la connivència de 6 regidors més, ha aprovat la moció necessària perquè Ascó pugui optar a ser seu del Cementiri Nuclear..., hem de recordar que Rafael Vidal i la seva muller, són empleats d'ANAV, o sigui que tenen interessos particulars dintre del sector nuclear, dintre del Lobby Nuclear..., ens hauríem de preguntar els interessos que ha defensat, ell i els seus regidors..., els interessos del poble d'Ascó, al que no li ha preguntat absolutament rés?, o al Lobby Nuclear del que depèn per menjar i pagar la Hipoteca??..., crec que està ben clar!!


Rafael Vidal, l'ull de Mordor, al fons "La muntanya del destí".
Vidal, la batalla acaba de començar...!!


Ara falta escoltar la reacció dels polítics, de tots els polítics..., des dels que ens diuen que la instal·lació del MTC sirà "casus beli", continuant amb els que amaguen el cap sota l'ala.

Raons per les que crec que l'MTC no s'ha d'instal·lar en el nostre territori:

Consens social: Amb l'Assemblea de Móra d'Ebre i la manifestació d'Ascó, s'ha demostrat que el consens és en contra del MTC.
Consens polític (favorable al MTC): aquest consens s'ha demostrat que no existeix, donat que polítics territorials de tots els colors, i nacionals com Joan Puigcercós, Joan Herrera, Artur Mas, i recentment el President José Montilla, s'han posicionat contra el MTC a Catalunya...
Necessitat financera del municipi d'Ascó: l'Ajuntament d'Ascó, segons la seva web, disposa d'un pressupost municipal de 11'2 milions d'euros per a 1.600 habitants!!!, Móra la Nova en disposa de menys de tres milions per a més de 3.000 habitants..., si fem els càlculs el pressupost d'Ascó, és més de quasi 8 vegades el del meu poble..., SR. ALCALDE per a que vol més diners??, el seu Ajuntament reb 7.000 euros anuals per habitant!!!, si no sap gestionar-los DIMITEIXI i deixi pas a un altre gestor que no estigui vinculat al LOBBY NUCLEAR com vostè!!!.
Polítics:
- CIU: ha de ser coherent, ha de desautoritzar als alcaldes de CIU de la Ribera que es mostren d'acord amb el Cementiri Nuclear, com l'Alcalde de Tivissa i com l'Alcalde de Móra la Nova. Així mateix han d'expulsar, no suspendre, de militància immediatament als regidors i alcalde d'Ascó.
- PSC: Si que el President Montilla ha expressat el seu rebuig, i me n'alegro que al final ho hagi fet, així mateix el Vicepresident del Govern Josep Lluís Carod Rovira ha manifestat que el Govern farà tot lo possible perquè no es porti a terme aquest projecte..., tot i això, tant un com l'altre, fan esment a l'autonomia municipal, i el respecte per la decissiò municipal..., home!, com a mínim s'hauria de dubtar del dret d'un sol municipi que no representa ni el 7% de la població de la comarca de la Ribera, i menys de l'1% del de les Terres de l'Ebre, del dret dic d'hipotecar o condemnar tot un territori al monocultiu nuclear..., moralment no sembla acceptable, per tant PROPOSO que no es torni a esmentar l'autonomia municipal en aquest cas!!
Srs. del PSC, teniu que treballar en interès dels vostres votants a la Ribera, a les Terres de l'Ebre, i a Catalunya, i no en interès del Partit, això vol dir que han de forçar al President Zapatero, per anul·lar la convocatòria, donat que no es dona cap tipus de consens.
- Iniciativa i Esquerra: han de fer d'aquesta qüestió "casus belli", i prendre les decisions adients, siguin quines siguin les conseqüències, per evitar que s'acabi instal·lant a Catalunya. Si cal trencar pactes..., aliances..., el que sigui..., perquè a Madrid vegin que els hi va el coll. Actueu en interès del poble si es plau!!.
- Del PP ja ni en parlo, doncs considero que no són interlocutors vàlids, donat que no tenen un discurs coherent sobre el tema.
- Tots, tant els uns com els altres tenen possibilitats de pressionar al Govern de Zapatero, per evitar el MTC  a Ascó i a qualsevol lloc de Catalunya, i a més, repeteixo, caldria que pressionesin per anular la Resolució en la que esta basada la convocatòria actual, donat que adoleix d'elements de judici objectius, i de participació democràtica, ni de consens territorial, per determinar el lloc objecte de la instal·lació del MTC.
- També tant els uns com els altres, poden emprendre accions tan judicials com administratives, al davant de la justícia i el govern de l'estat.

Localització: A continuació insereixo un link, a un document que he realitzat, un estudi sobre la densitat de població, criteri que crec hauria de ser prioritari per acollir una instal·lació com la del MTC. Aquest estudi, es basa en una àrea de 30 Km. entorn de la població d'Ascó, i la mateixa àrea en una comarca fronterera amb València, Terol i conca..., incloc un llistat de població d'aquesta última àrea, amb la conclusió de densitat de població, de comunicacions terrestres, i de comunicacions ferroviàries, dels dos territoris..., veureu que la conclusió és obvia en quan a densitat..., vull deixar constància que si bé aporto unes coordenades en base a les quals puc donar aquests càlculs, no proposo exàctament aquest lloc, però si que vull indicar que hi ha prou llocs en l'estat espanyol, amb la densitat de població prou baixa com per considerar positiva aquesta polèmica i perillosa instal·lació. Proposo impugnar la Resolució de la Convocatòria......, en base a la falta d'incorporació d'elements objectius de protecció a la ciutadania (densitat de població), com també de falta de procés participatiu i democràtic. Aquí teniu el link: "proposta atc-3.pdf". 


Ernest Blanch 

9 Comentaris | 0 RetroenllaçOs