CARTA OBERTA ALS ALCALDES D'ASCÓ, TIVISSA I VANDELLÒS. O UN REGAL ENVERINAT: L'MTC

10 Gener, 2010 12:00
Publicat per eblanch, General

Volia començar amb un FELIÇ ANY NOU!!..., però la cadència de les calamitats prioritza altres reflexions que res tenen a veure amb les dates nadalenques. En el BOE del dia 29, suposo que no ho van treure el 28 per por que sembles una innocentada, es va publicar el una Resolució de la Secretaria d'Estat d'Energia amb la convocatòria per la presentació de candidats pel Magatzem Temporal Centralitzat de residus NUCLEARS d'ALTA ACTIVITAT. O sigui..., ja el tenim aquí el MTC!!.
Una vegada llegida la referida resolució, no hi veig ni rastre d'aquell "CONSENSO SOCIAL Y TERRITORIAL" que ens va vendre el President Zapatero. En l'Annexe II es determina que amb un acord del Plenari d'un Ajuntament ni ha prou per presentar la candidatura..., i la resta d'Ajuntaments del territori??..., i els ciutadans d'aquest territori??..., tots depenem de la decisió d'un Ajuntament??.
Ara anem a veure quin Ajuntament es pot presentar..., segons els diaris sempre s'ha parlat de tres ajuntaments, el de Vandellòs, el de Tivissa, i el d'Ascó. El dia d'avui (31/12/2009) he escoltat per la ràdio que els dos primers es retiraven de la cursa abans d'haver començat..., així doncs ja tenim el candidat segur: ASCÓ!!, he de recordar que l'alcalde ja va manifestar les seves intencions per TV, així es pot veure en el post d'IMNOVA-PSC:
http://blocs.tinet.cat/blog/bloc-imnova-psc/category/365/politic/2008/10/18/asc-presentar-la-seva
-candidatura-a-acollir-el-cementiri-nuclear-18-10-2008
.
Però com ja s'ha dit, el CEMENTIRI NUCLEAR, no solament afectarà al municipi d'Ascó, tindrà una afectació comarcal en quant a les conseqüències econòmiques i socials, i pot tenir una afectació supracomarcal si tenim en compte les afectacions a la salut i els possibles accidents, tant en el mateix MTC, com en el transport. Pensem en les conseqüències econòmiques: uns SIS milions d'euros anuals, ja han baixat de 12 a 6, però aquests 6 milions serien repartits pel territori que aculli el MTC, a l'Ajuntament que l'aculli solament li tocaria una part. Una quantitat sensiblement superior, 7'5 milions d'euros, serien repartits per la resta de municipis nuclears de l'Estat Espanyol..., o sigui per aquells que NO ACOLLIRAN EL CEMENTIRI.
Per a més documentació, os passo el link del B.O.E. amb les bases del concurs, i el link del magnífic article de l'Òscar Meseguer, al diari El Punt: 
http://www.boe.es/aeboe/consultas/bases_datos/doc.php?id=BOE-A-2009-21107
 
http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/120347.html 
 
O sigui quel municipi que aculli el MTC cobrarà una quantitat només un poc superior als municipis que no l'acullin de la resta d'Espanya!!. Anem a veure ara la feina que aportarà a la comarca..., segons el mateix BOE del 29/12/2009, durant 5 anys hi haurà uns 300 treballadors en la construcció, però solament un 60% seran de l'entorn local, o sigui, uns 180 d'Ascó i resta de la Ribera...
Tenim que de diners igual ens en tocaran si el MTC s'instal·la en un altra província, tenim un total de 180 ocupacions en la construcció durant 5 anys..., unes ocupacions, sembla, de sous baixos..., en fin no és cap ganga...A canvi, La Ribera d'Ebre deixarà de ser una destinació turística actual o futura, per sempre!!..., ens haurem d'oblidar que empreses foranes s'estableixin en els nostres polígons industrials..., ningú vol la seva empresa, sobretot si és alimentaria, prop d'una concentració nuclear com la que tendria ASCÓ!!..., O SIGUI SI NO TREBALLEM EN LA INDÚSTRIA NUCLEAR, NO TINDREM FEINA!!.
Si ho llegim bé, de diners igual en cauran si no tenim l'MTC, i el nivell d'oferta laboral no és molt atractiva..., DONCS PERQUÈ PODRIA INTERESSAR-LI A UN ALCALDE, COM PER EXEMPLE EL  D'ASCÓ, UNA INSTAL·LACIÓ PERILLOSA, i que no aportarà res de bo a la  Ribera d'Ebre??.
L'oferta laboral?, si es fa un calendari de tancament de les Centrals Nuclears, tindrem un nombre considerablement superior d'ocupacions en el seu desmantellament durant uns 10 anys..., i a canvi podrem desenvolupar altres projectes, donat que la comarca tornarà a ser una destinació atractiva, tan turística com empresarialment. Cito al Dr. Eduard Rodríguez Farré: "La Energia Nuclear...tiene efectos desastrosos en las regiones donde se implantan FUNDAMENTALMENTE EN EL AMBITO DEL TURISMO. Son industrias que apenas generan empleo y perjudican netamente el desarrollo de otros sectores productivos o de servicios."
 
Currículum Dr. Eduard Rodríguez Farrè:
http://ec.europa.eu/health/ph_risk/committees/scmp/documents/cv_rodriguezfarre_en.pdf
Llibre: http://www.intercodex.com/CASI-TODO-LO-QUE-USTED-DESEA-SABER-SOBRE-LOS-EFECTOS-DE-
LA-ENERGIA-NUCLEAR-EN-LA-SALUD-EL-MEDIO_L9788496831636.html

 
Voleu que parlem de riscos?, parlem-ne doncs, Article de NODO50.org, molt recomanable la seva lectura complerta, tracta el tema dels residus de forma molt clara:
http://www.nodo50.org/panc/Res.htm#Trage_Alm 
 
TRANSPORT: 
Que ens diu el Lobby Nuclear respecte als riscos  en el transport??, veiem la pàgina del ministeri d'indústria sobre el MTC i els riscos del transport:
http://www.emplazamientoatc.es/NR/rdonlyres/9E0DA983-79DA-4569-BC79-591E0B867C5E/0/Riesgos
eneltransportedeCGalATC_v5.pdf
 
Sens diu que es fan probes de caiguda des de 9 metres d'altura..., i si cau des de 10 metres, o 20...??, es fan proves amb temperatures de 800º C., en l'accident del túnel del Montblanc, l'incendi va superar els 1.000º C !!, un accident és imprevisible, i per tant la probabilitat de contaminació radioactiva en cas d'accident és molt probable. Cito a Marcel Coderch, en el seu llibre "El espejismo nuclear": "Entre estos residuos se encuentra el Plutonio-239, el isótopo radiactivo creado por el hombre del que solo un milígramo resulta letal si es ingerido."
Currículum i llibre:
http://blocs.tinet.cat/blog/bloc-imnova-psc/category/365/politic/2008/11/17/presentacio-llibre-el-
espejismo-nuclear-de-marcel-coderch-i-n-ria-almiron-18-11-2008
 
 
Així doncs, torno a preguntar: Sr. Alcalde quines són les raons que el poden induir a presentar el seu poble com a candidat al MTC??
 
Sr. Alcalde li demano formalment que no presenti la candidatura de la seva població per la ubicació del Cementiri Nuclear o MTC, doncs al meu veure acabarà d'arruïnar al territori.
 
Això pretenia ser una carta oberta als alcaldes amb més probabilitat de presentar-se com a candidats al MTC..., i encara que no tingui format de carta, os demano que feu allò de "copy and paste" i l'envieu als tres ajuntaments que he anomenat en aquest post.
 
Adjunto correus dels tres ajuntaments:
 
Ajuntament d'Ascó: aj.asco@altanet.org
Ajuntament de Tivissa: aj.tivissa@altanet.org
Ajuntament de Vandellòs-Hospitalet de l'Infant:  info@vandellos-hospitalet.cat

9 Comentaris | 0 RetroenllaçOs