EL PADRÓ

29 Abril, 2010 17:40
Publicat per martivi, General

 

 

 

Ja Herodes, fa dos mil anys, va fer servir el reclam del Padró per tal de coneixer quans nadons varons eren nats en els seus territoris, l´anunci del neixement del Mesies, va fer trontollar als dirigents hebreus del moment.

 

Podriem posar molts exemples de la perversitat en que s´ha utilitzat una eina del tot necessaria, en tota societat organitzada, el cas mes recent de Ruanda, on el drama d´esser empadronat com a hutu o tustsi, podia representar la vida o la mort.

 

La llei obliga a estar empadronat en el lloc on es resideix, el text cofigura el padró municipal com un registre adminitrastiu on consten els veins del municipi, tantmateix la llei organica dels drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, amb les modificacions corresponents, disposa que els ajuntaments incorporarán al padró als estrangers que tinguin residencia habitual en el municipi.

 

Dita llei disposa que totes les administracions publiques en les seves competencies vinculades amb la immigració, tenen que coordinar les politiques definides per la Unio Europea, la integració social dels immigrants, la lluita contra la immigració irregular i la persecució del tràfic il.licit de persones, la igualtat efectiva entre les dones i els homes.etc. etc. Tanmateix la llei estableix els suposits i els procediments per a la estança i residencia dels estrangers al nostre pais.

 

Poder aplicar aquestes politiques requereix de la col.laboració i coordinació de totes les administracions publiques ( Estat, Generalitat, Diputacions, Consells Comarcals i Ajuntaments). Només desde la col.laboració i coordinació será possible dur a terme una veritable politica d´immigració i integració.

 

Em pogut constatar que son finalment els Ajuntaments, els que ha de fer front sensa els mitjans i recurssos necessaris a una integració que resulta quasi be impossible en aquestes condicions.

 

Peró, cal fer uns passos mes, per tal de millorar la situació, el Pla de Convivencia i Civisme, aprovat per el Ple del Ajuntament del Vendrell, es un eina imprescindible, per poder fer front i resoldre una situació que els governs d´esquerres i el tripartit , amb al seva politica de tolerancia i maniga ample ,les regularitzacions massives ,i el control zero dels aeroports, ens ha dut fins la situació actual

 

Els ciutadans reclamen politiques valentes en els temes que els preocupen i aquest es un dels primers, el PPC sempre ha dit el mateix i ha apostat per una immigració legal i ordenada, amb drets pero tambe amb deures i obligacions, es per aixó que entenem que es obligació dels ajuntaments informar de tota situació irregular i ilegal, al Govern, que te la funció i obligació de verificar la informació i actuar conforme la llei.

 

La politica del bonisme ens ha perjudicat a tots, i cal una actitut ferma, valenta i decidida per lluitar contra la immigració ilegal, en el temps de crisi que patim els primers perjudicats son el col.lectiu immigrant i sobretot els que están regularment en el nostre pais,a Catalunya actualment hi ha 135.000 immigrants regulars a l´atur un 22.4% del total, la consolidació de la immigració ilegal els perjudica, ja que els deriva cap a la economia submergida a molts d´ells amb els problemes de marginalitat i convivencia que genera.

 

La nostra es una aposta per la convivencia i la integració, sempre amb el respecte a les lleis vigents, el nostre suport i implicació al Pla de Convivencia i Civisme, es total , i treballarem perque la nostra Vila sigui un exemple a seguir, estem segurs que amb la col.laboració de tots i deixant de banda el redit electoral inmediat, que alguns volen treure, El Vendrell será una Vila on el Civisme Actiu de tots , donará com a fruits una integració i convivencia exemplars.

 

Marti Virgili

Secretari Executiu Territorial

PPC Tarragona

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs