HABLAMOS DE DISCAPACIDAD - 26 de junio

Posted by jruiz on 26 Juny, 2013 23:17

para ver y escuchar la intervención en la Comisión de Políticas Integrales de la Discapacidad sobre la necesidad de actualizar el Estudio sobre el Agravio Comparativo de la Discapacidad

"clica" AQUÍ

1

technorati tags:

Sobre subsidiació d'hipoteques a TARRAGONA 21 - 25 de juny

Posted by jruiz on 25 Juny, 2013 23:27

Un total de 530 tarragonins han perdut les ajudes de subsidiació per hipoteques

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

Segons ha denunciat aquest dimarts el diputat socialista Joan Ruiz, amb el Govern del PP 530 tarragonins han deixat de percebre les ajudes de subsidiació de préstecs hipotecaris per la compra d’un habitatge de protecció oficial.

Així, d’acord amb les darreres dades oficials el nombre de beneficiaris d’aquestes ajudes a la província de Tarragona ha davallat dels 1.130 que hi havia a finals de 2011 (quan Rajoy va ser investit president del Govern) a tan sols 600 a data 1 de febrer d’enguany. “És a dir, un descens de quasi la meitat de beneficiaris en tan sols un any i mig.”

Joan Ruiz ha alertat que, a més, els tarragonins que tenen sol·licitada aquesta prestació no la rebran per l’eliminació d’aquesta ajuda per part del Govern del PP i que aquells que encara la perceben la perdran quan sol·licitin una prorroga. “Veiem, doncs, com el PP continua fidel al seu estil de carregar el pes de la crisi sobre les classes populars mentre els grans evasors es beneficien d’una amnistia fiscal feta a mida dels seus interessos.”

“Lluny d’evitar els desnonaments i donar oxigen als milers d’afectats pel problema de l’habitatge el Govern de Rajoy es dedica a agreujar les dificultats que tenen molts ciutadans a l’hora de poder pagar les seves hipoteques suprimint ajudes com aquesta que beneficiaven, especialment, les famílies amb rendes baixes.”

El diputat tarragoní ha contraposat aquesta decisió del PP amb l’acció política del Govern socialista “que va instaurar aquestes ajudes que s’atorgaven durant deu anys amb uns imports mensuals de 100 a 150 euros que ajudaven a fer front al pagaments dels préstecs hipotecaris. En cop va esclatar amb tota la seva virulència la crisi econòmica el Govern socialista va allargar les prorrogues d’aquesta ajuda fins als 15 anys. Doncs bé, el PP ha fet tot el contrari i s’ha carregat a cop de decret-llei unes ajudes que moltes famílies necessiten com l’aire que respiren.”

publicat a

 

technorati tags:

Sobre subsidiació d'hipoteques a REUS-DIRECTE - 25 de juny

Posted by jruiz on 25 Juny, 2013 23:07

El PSC denúncia que mig miler de ciutadans de la demarcació han perdut les ajudes hipotecàries per habitatges de protecció oficial
El diputat socialista Joan Ruiz, ha manifestat aquest dimarts que amb el Govern del PP “530 persones de les comarques de Tarragona han deixat de percebre les ajudes de subsidiació de préstecs hipotecaris per la compra d’un habitatge de protecció oficial”.
 
Joan Ruiz
El diputat del PSC al Congrés Joan Ruiz, en roda de premsa a Tarragona. (Roger Segura/Arxiu ACN)  Tarragona.- Redacció
D’acord amb les darreres dades oficials, el nombre de beneficiaris d’aquestes ajudes a la província de Tarragona ha passat dels 1.130, a finals de 2011 (quan Rajoy va ser investit president del Govern) a tan sols 600 l’ 1 de febrer d’enguany.

Joan Ruiz ha alertat que, a més, els tarragonins que tenen sol·licitada aquesta prestació no la rebran per l’eliminació d’aquesta ajuda per part del Govern del PP i que aquells que encara la perceben la perdran quan sol·licitin una prorroga.

Per Ruiz, el Govern es dedica a agreujar les dificultats dels ciutadans a l’hora de poder pagar les seves hipoteques i ha afegit que “el PP continua fidel al seu estil de carregar el pes de la crisi sobre les classes populars, mentre els grans evasors es beneficien d’una amnistia fiscal feta a mida dels seus interessos.”

Ruiz ha recordat que el Govern socialista va instaurar aquestes ajudes, que ajudaven a fer front al pagaments dels préstecs hipotecaris, les quals s’atorgaven durant deu anys amb uns imports mensuals de 100 a 150 euros i que, amb la crisi, es van allargar fins als 15 anys
publicat a
.
technorati tags:

Sobre subsidiació d'hipoteques a TARRAGONA-DIARI.CAT 25 de juny

Posted by jruiz on 25 Juny, 2013 22:50

Joan Ruiz (PSC): “El Partit Popular agreuja les dificultats dels ciutadans per pagar la hipoteca”

El diputat socialista per Tarragona alerta que, sota el mandat del Partit Popular, més de 530 tarragonins ja han perdut les ajudes del subsidi de préstecs hipotecaris

 El PSC denuncia que l'ascens del PP al govern ha retallat les ajudes per comprar habitatges a les comarques de Tarragona Foto: TarragonaDiari

Segons denuncia el PSC, cada cop menys ciutadans de les comarques de Tarragona tenen accés a les ajudes de subsidi de préstecs hipotecaris per la compra d’un habitatge de protecció oficial. Segons dades presentades pels socialistes, el nombre de beneficiaris del camp de Tarragona d’aquestes ajudes han davallat dels 1.130 que hi havia a finals de 2011 (quan Mariano Rajoy va ser investit president del Govern) a tan sols 600 a data 1 de febrer d’enguany.

“Les ajudes han descendit en quasi la meitat de beneficiaris en tan sols un any i mig”, alerta el diputat socialista Joan Ruiz, que afegeix que “lluny d’evitar els desnonaments i donar oxigen als milers d’afectats pel problema de l’habitatge, el Govern del Partit Popular (PP) es dedica a agreujar les dificultats de molts ciutadans a l’hora de poder pagar les seves hipoteques”. Ruiz denuncia que, des de l’ascens del PP al govern, “prop de 530 tarragonins han deixar de percebre aquestes ajudes”.

A més a més, Ruiz alerta també que els tarragonins que tenen sol·licitada aquesta prestació no la rebran per l’eliminació d’aquesta ajuda per part del Govern del PP i que aquells que encara la perceben la perdran quan sol·licitin una prorroga. “Veiem, doncs, com el PP continua fidel al seu estil de carregar el pes de la crisi sobre les classes populars mentre els grans evasors es beneficien d’una amnistia fiscal feta a mida dels seus interessos”, conclou el diputat socialista
publicat a
.
technorati tags:

Sobre subsidiació d'hipoteques a TARRAGONA-RADIO - 25 de juny

Posted by jruiz on 25 Juny, 2013 22:47

El PSC alerta que 530 tarragonins han deixat de percebre ajudes de subsidiació de préstecs hipotecaris

El diputat socialista Joan Ruiz, assegura que 530 tarragonins han deixat de percebre les ajudes de subsidiació de préstecs hipotecaris per la compra d’un habitatge de protecció oficial.

Segons dóna a conèixer Ruiz, les darreres dades oficials demostren que el nombre de beneficiaris d’aquestes ajudes a la demarcació han davallat. S’ha passat dels 1.130 que hi havia a finals de 2011, quan Rajoy va ser investit president, a 600 a data 1 de febrer d’enguany. Es tracta d’un descens de quasi la meitat de beneficiaris en tan sols un any i mig.

Joan Ruiz ha alertat que, a més, els tarragonins que tenen sol·licitada aquesta prestació no la rebran per l’eliminació d’aquesta ajuda per part del Govern del PP i que aquells que encara la perceben la perdran quan sol•licitin una prorroga

publicat a

.

technorati tags:

JOSEP M.RECASENS I COMES, COMPANY, AMIC I MESTRE ----------------------------------------------------------- DIARI DE TARRAGONA - 11 de juny

Posted by jruiz on 11 Juny, 2013 23:52

Era auster fins a l'extrem de portar-se l'esmorzar de casa per menjar-se'l al despatx

 Joan Ruiz i Carbonell

Fa 4 anys que la ciutat va retre un merescut homenatge a Josep M. Recasens, lliurant-li el títol de Fill Predilecte de Tarragona. Arran d’aquell emotiu acte vaig escriure un article que havia oblidat i amb el qual he topat la tarda d’aquest dia 6 buscat a Internet referències del nostre primer alcalde de la democràcia. Portava per títol Josep M. Recasens i Comes – Alcalde Constitu- cional de Tarragona.

L’escrit era una enumeració de records, de com al ser elegit alcalde es va trobar Recasens la ciutat, del que va arribar a fer i també de les seves prioritats. Les prioritats d’un home sortit de les classes més humils, cosa que no només no va oblidar mai sinó del que estava força orgullós.

Ara, rellegint-lo, he pensat que era un article amb una greu mancança perquè tot i que portava al títol el nom de Recasens, la veritat és que pràcticament no parlava d’ell. D’aquí aquesta segona part per intentar afegir el que en aquell escrit faltava.

Vaig tenir ocasió de poder-lo conèixer bé en el temps que vaig ser el seu secretari particular després que ho havia estat l’amic i company Joan M. Abelló. Tenia clar que era el poble, en especial les capes populars, qui l’havia fet alcalde amb els seus vots i qui havia de ser protagonista, no ell. Per això es negava rotundament que el seu nom figurés a les plaques d’inauguració. Quan, un dissabte, a la remodelació del tram de la Rambla que acabava a la Font del Centenari el va llegir a la placa de pedra, abans d’acabar l’acte ja havia ordenat treure-la. Va ser el primer que va fer la brigada dilluns al matí.

Va exercir, sempre, les seves responsabilitats amb un grau d’exigència difícil de superar. Era dels qui arribava el primer i marxava l’últim. Dels qui repassava ell mateix els comptes una vegada i una altra abans d’aprovar un pressupost. Visitava les obres que feia l’Ajuntament com a mínim els dissabtes. Es negava a gastar diners en inauguracions o anuncis o corregia els seus discursos canviant el que fos fins l’últim moment, amb la Montse sempre disposada a tornar-los a escriure a màquina. En qualsevol cosa que feia, hi posava passió.

Era auster fins a l’extrem de portar l’entrepà, preparat a casa, per esmorzar al mateix despatx de l’ajuntament, amb un got de vi de la seva ampolla que guardava, crec recordar, al costat del televisor.

Recasens podia treure els colors a qualsevol regidor o discutir amb ell per qualsevol raó, però davant dels altres no el deixava sol i la seva sinceritat va ser sempre proverbial, arribant a posar-lo en més d’un compromís, perquè «deia el que pensava». I era honrat i honest sense cap mena de concessió.

Va ser alcalde 10 anys, fins que una fosca moció de censura va obrir a l’Ajuntament un llarg període de característiques radicalment diferents a la seva manera de ser i actuar. D’aquell 17 d’agost de 1989, dia de la moció de censura a què es va arribar després d’una campanya de falsedats i calúmnies, han passat ja anys. La història posterior, de vegades amb lentitud, està posant cadascú al seu lloc.

Recasens al seu voltant va crear escola. Així que tot i que és veritat que ara aquests dies ens acomiadem del company de partit, amb qui ja no discutirem del futur de com ha de ser la ciutat o el nostre país, i que també ens acomiadem de l’amic, amb qui ja no xerrarem o discutirem o intercanviarem idees ni esmorzarem com fèiem d’altres temps aquelles arengades amb fesols i tomàquet de dissabte al Tòful, en canvi no ens podrem acomiadar mai del mestre, perquè la seva influència, la seva petjada en molts de nosaltres va ser molt forta i perdurarà

publicat a

 i també a

20130611-DT-Recasens Company Amic i Mestre

technorati tags:

HABLAMOS DE LA NAVEGACIÓN POR SATELITE - 11 de juny

Posted by jruiz on 11 Juny, 2013 22:11

Per veure i escoltar la intervenció, només cal "clicar" damunt d'AQUÍ

20130611-PNL-PP-navegacion Satélite

technorati tags:

ENS HA DEIXAT JOSEP M RECASENS I COMES - 6 de juny

Posted by jruiz on 06 Juny, 2013 23:35

20130605B-ha mort Recaens

technorati tags:

Sobre l'augmente d'aturats sense ajuts a TARRAGONA21 - 3 de juny

Posted by jruiz on 03 Juny, 2013 23:26

El PSC denuncia que en un any la cobertura per desocupació ha baixat en un 7,4% a Tarragona

El diputat al Congrés Joan Ruiz

El diputat socialista per Tarragona i membre de la Comissió de Treball del Congrés, Joan Ruiz, ha denunciat avui que durant l’any passat la cobertura per desocupació va caure en un 7,4% a la província de Tarragona.

“L’efecte de les retallades del PP ha tingut també aquí un resultat devastador”, ha dit. Així, el mes de gener del 2012 aquesta cobertura cobria el 84,7% del total d’aturats tarragonins registrats. “Doncs bé, al desembre havíem baixat fins al 77,3%. És a dir, mentre l’atur va continuar pujant les prestacions i subsidis van caure en picat. Aquest és el resultat de l’austeridi irresponsable practicat pel Govern de Rajoy.”

Segons el diputat socialista, “els principals damnificats per aquestes retallades han estat els 27.108 aturats tarragonins registrats que van tancar el 2012 amb un atur superior als 12 mesos. Un cop esgotada la prestació, el Govern del PP no ha fet res més que posar dificultats per aconseguir que aquests ciutadans tarragonins puguin percebre la renta activa d’inserció que evita que caiguin en la pobresa.”

“Curiosament, mentre els diputats del PP per Tarragona es dediquen a donar lliçons de moralitat política i parlar del nom de les coses no diuen ni una paraula sobre aquesta combinació tràgica d’augment de l’atur i de retallades en les prestacions per desocupació. No recorda el senyor Fernández que es va presentar a les eleccions legislatives del 2011 prometent “más trabajo y menos impuestos”? Quan van descobrir que estaven equivocats? Perquè la realitat del Govern del PP ha estat “menos trabajo y más impuestos”, ha conclòs

publicat a

.

technorati tags:

Sobre aturats sense ajuts a TARRAGONA-RADIO - 3 de juny

Posted by jruiz on 03 Juny, 2013 23:10

El PSC denuncia que la cobertura per desocupació ha caigut un 7,4% en un any a Tarragona

El PSC ha denunciat que la cobertura per desocupació ha caigut un 7,4% en un any a la demarcació de Tarragona.
Així ho ha assenyalat el diputat socialista per Tarragona i membre de la Comissió de Treball del Congrés, Joan Ruiz, qui atribueix la davallada a l’efecte de les retallades del PP.
Ruiz ha subratllat que al gener del 2012 aquesta cobertura cobria el 84,7% del total d’aturats tarragonins registrats. Per contra, al desembre havíem baixat fins al 77,3%. Segons el diputat socialista, els principals damnificats per aquestes retallades han estat els més de 27.000 aturats tarragonins registrats que van tancar el 2012 amb un atur superior als 12 mesos. Ruiz creu que el Govern del PP no ha fet res més que posar dificultats per aconseguir que aquests ciutadans tarragonins puguin percebre la renta activa d’inserció un cop esgotada la prestació

publicat a

.

technorati tags:

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció