Dissabte, Febrer 10, 2007

T’agrada Schubert ?

undefined

Secessió de Viena on es celebren les "Schubertiades", popularment es conegut com la “ col d’or” damunt la porta es pot llegir “A cada temps el seu art, i a cada art la seva llibertat”.

Bona tarda Bloc,

T’agrada Schubert ? Avui podem escoltar un altre “lieder” mentre passem l’estona.

Al Club de Lectors (Biblioteca Pública de Tarragona) l'últim dia que vam tenir la reunió de comentaris i que parlàvem naturalment del llibre del Stefan Zweig algú va preguntar si realment ell es devia sentir jueu... avui remenant pel Google a la seva Biografia he trobat aquesta declaració que va fer en una entrevista, diu que “la religió jueva no va formar part de la seva educació i que si els seus Pares eren jueus era només per un accident de naixement “, penso que per ser una cosa que els hi va “tocar” a la família així de passada els hi va portar molts problemes.
Trobo molt fort, potser d’un gran romanticisme el fet que decidís marxar d’aquest mon per pròpia voluntat, al veure els seus valors esvaïts, al final de la carta que va deixar diu:

“Saludo tots els meus amics. Podran veure encara l’aurora després de la llarga nit ! Jo, estic molt impacient, i marxo abans que ells.”

Stefan Zweig, Petrópolis, 22 - 2 – 1942.

M’agrada molt formar part del Club de Lectors es realment interessant i divertit compartir la lectura i veure els diferents punts de vista, opinions, es te una visió molt mes amplia i a mes aprofundir, anant estirant el fil es troben un munt de derivacions que fan viure mes intensament la lectura.