Viquitexts celebra el seu 10è aniversari amb un concurs i nous textos literaris a l’abast de tothom

Logo del 10è aniversari de Viquitexts

 

La comunitat Viquitexts juntament amb el suport d’Amical Wikimedia organitza el concurs Viquirepte 10è aniversari. El #Viquirepte és un concurs de transcripció i validació de planes per celebrar el 10è aniversari de Viquitexts que va tenir lloc aquest 24 de novembre. El concurs s’allargarà fins a l’1 de desembre i està obert als antics i als nous usuaris de la comunitat Viquitexts.

El concurs proposa la transcripció de diferents obres d’acord amb un seguit de normes que garanteixen la seva validació i que permetran incorporar nous textos, en aquest cas reconegudes obres de la literatura catalana, a l’actual fons de la biblioteca digital, que pot consultar-se lliurement a travès de la plana web de Viquitexts.

Què és Viquitexts?

Viquitexts (Wikisource originalment en anglès) és una biblioteca digital en un wiki de texts originals lliures mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. El seu objectiu és albergar tot tipus de textos lliures, en molts idiomes, i traduccions. Originalment, va ésser concebut com un arxiu de texts històrics importants o útils, però més endavant s’amplià el ventall de contingut fins convertir-se en una biblioteca de contingut general. El projecte va començar oficialment el 24 de novembre de 2003 amb el nom de Projecte Sourceberg. El nom Wikisource va ésser adoptat aquell mateix anys i va adoptar un domini propi set mesos més tard. El juny del 2006 la versió en català de Viquitexts va aconseguir un subdomini propi i a finals de 2006 ja contenia 200 pàgines.

Actualment hi trobareu 16915 pàgines revisades de 474 llibres de 460 autors i cada dia n’hi podreu trobar més.

Trobareu més informació sobre el concurs, les normes de participació i la seva mecànica a través del següent enllaç:

https://ca.wikisource.org/wiki/Viquitexts:Viquirepte_10%C3%A8_aniversari

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.