Portada del llibre que recull el relat guanyador i una selecció dels finalistes

Vi bo i altres contes” és el títol del llibre que recull el relat guanyador del 16è Premi de narrativa curta per internet Tinet
(Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2012-2013), així com les obres finalistes escollides pel jurat. L’obra ha fet el salt al paper i es pot adquirir ja a les llibreries. El mes vinent, el 23 de novembre, la Llibreria de la Rambla de Tarragona acollirà un acte de presentació a càrrec d’Àngel Octavi Brunet. Hi assistirà l’autor guanyador, Vicent Enric Belda.

El relat guanyador, “Vi bo”, de Vicent Enric Belda, mostra a través de la mirada d’un infant com era ser pobre durant la postguerra, quan algunes famílies s’aferraven incondicionalment al fervor religiós per mirar de subsistir

Aquest llibre recull el conte premiat (Vi bo, original de Vicent Enric Belda) en el 16è Premi de narrativa curta per Internet Tinet (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2012-2013) i una selecció dels millors relats que s’hi van presentar, els autors dels quals són: Miguel Ángel Molina Suárez, Jesús Pacheco Julià, Joan Santanach i Suñol, Neus Cáceres i Casademunt, Magdalena Paüls i Obré, Joan Rioné Tortajada, Josep Martínez Lladó, Maria Pérez García-Baquero, Jordi Vinyals Ferré, Esther Blanco Ribot, Aina Santamaria Puga, Carles Castell Puig, Núria Martí Constans i Anna Maria Andevert Llurba.

Segons el propi autor, a “Vi bo” hi apareixen records del seu pare i la dura infantesa de postguerra que va viure. També hi ha records personals com a escolanet, als anys seixanta, en què va fer d’ajudant de missa. El vocabulari i el llenguatge utilitzats a “Vi bo” estan molt marcats per l’entorn i per l’època en els quals se situa l’acció.

Vicent Enric Belda (Agullent, 1962) ha publicat L’estirp de l’horror (Premi Samaruc), La llegenda de l’amulet de jade (Premi Vicent Silvestre de narrativa infantil i seleccionat als White Ravens), El secret de Meritxell (Premi Vicent Silvestre i Premi Samaruc), Les ombres del bosc (Premi Bancaixa de narrativa juvenil). A més d’altres distincions, ja va ser seleccionat al 14è Premi de narrativa curta per Internet Tinet amb La foguera de Max Brod.

Extracte del llibre:
“Quan ja estava disposat a agafar el meu cabasset de fems i córrer a casa, vaig veure la porta de l’església oberta, així que m’hi vaig atansar. Vaig deixar el cabasset pudent a la porta i vaig passar, descalç i brut com anava, entre les dues fileres de bancs de la nau principal, on sant Bertomeu em vigilava punyal enlaire. Però la veritat és que aquesta part ja la recorde com si l’haguera somiada, perquè, abans d’entrar, encara vaig fer una altra glopada d’aquell vi que em va agradar tant.”

Comentaris estan tancats.