Mossos, què coi feu?

Estic content perquè CCOO, el sindicat al qual pertanyo, ha desautoritzat els sindicats dels Mossos d’Esquadra en la seva decisió d’emprar la llengua castellana com a mesura de pressió contra el govern de la Generalitat. CCOO ha desempenyat una immensa tasca en favor de la normalització de la llengua catalana i és inadmissible que un sindicat adherit a CCOO pensi que pot menysprear la llengua de la nostra nació com a arma de pressió contra el govern.

La llengua catalana no és patrimoni del govern, sinó que és patrimoni de la nostra nació, dels seus ciutadans. L’estratègia dels sindicats de Mossos de jugar amb la nostra llengua és un atac frontal als ciutadans de Catalunya. I és un error estratègic. Els Mossos semblen empenyats en dilapidar el prestigi que molts ciutadans de Catalunya vam posar en la creació d’un cos policial català. Els Mossos han tingut massa actuacions descutibles en els darrers temps com per a afegir-ne una altra. El mal ja està fet. més val que reaccionin aviat sinó volen perdre tot el crèdit davant la societat catalana i que facin autocrítica. Si no posen seny, potser serà la societat catalana que decidirà prescindir d’ells. Si han de ser com altres policies que han campat pel nostre país, potser que ens quedem amb l’original i no amb una mala còpia.

I els que tinguin ganes de cantar el “Viva España” que demanin el trasllat cap a una altre cos policial que segur que els rebran amb els braços oberts. 

Quant a JOSEP MARIA

Un que passa per aquí i s'hi queda una estona, sense saber si per gaire temps. M'agrada conversar i escriure, encara que sóc conscient que mai no guanyaré un premi nobel de literatura o un premi pulitzer. Tan sols voldria que l'estona que passis aquí amb mi sigui una estona agradable i que somriguem plegats o t'arrenqui algun noble sentiment.
Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.