Video marketing

De fet, si et fixes en les estadístiques següents, entendràs perquè els vídeos s’han de convertir en una part crucial de la teva estratègia de màrqueting:

1. Utilitza una longitud de vídeo diferent en funció de l’etapa del funnel on estiguin els teus clientsEl cert és que no hi ha una regla exacta que estableixi com de llarg ha de ser el vídeo que creus.
Però en funció de l’anàlisi de vídeos que millor funcionen a cada etapa del funnel de vendes, podríem dir que:
Quan vulguis generar vídeos per a la fase de brand awareness, és a dir, de reconeixement de marca, convé que els vídeos siguin més curts (de 20 segons a 1 minut).Quan vulguis generar vídeos per a les fases de consideració, decisió, conversió i fidelització, convé que els vídeos siguin més llargs (de 2 a 15 minuts).Si fas un vídeo d’un format mitjà llarg i de branded content, la durada hauries de ser d’uns 2 a 15 minuts. I si voleu fer un format més llarg, podria ser d’uns 20 a 40 minuts.
2. Fes servir el storytelling per connectar amb els teus clients potencials segons la agencia marketing digital madrid.

El storytelling és l’art d’explicar històries. Al món del màrqueting consisteix a connectar amb la teva audiència a través dels missatges que transmets.

D’aquesta manera, pots persuadir qualsevol persona que passi per la teva pàgina web perquè faci l’acció que vulguis. Per exemple, feu clic a una trucada a l’acció per descarregar una guia o que acabin comprant el que ofereixes.

A l hora de crear vídeos per a la teva estratègia de màrqueting, lerror més comú és creure que cal pensar abans en el format que en el fons. Això fa que la gent creï vídeos que no connecten en absolut amb els usuaris que els consumeixen.

Per això, el primer que has de fer és pensar què és el que vols transmetre al teu vídeo de màrqueting, és a dir, quin sentiment vols generar a la teva audiència.

3. Transmet un únic missatge per vídeo per assolir el teu objectiuLa teva història ha de ser només una. Has de tenir clar què és el que vols transmetre a través del vídeo.

Youtube és el segon cercador més popular després de Google, i els usuaris consumeixen més de 1.000 milions d’hores de vídeo al dia. (Font: Alexa i Youtube).El 2020, els vídeos en línia han constituït més del 82% de tot el trànsit d’Internet dels consumidors.La millora dels dispositius mòbils, l’increment de la connexió de dades i l’expansió de les Smart TV estan afavorint el creixement del vídeo màrqueting a nivell mundial.El 78% dels internautes consumeixen contingut en vídeo cada setmana; el 55% ho fa diàriament.

 

En total, 16 hores de mitjana a la setmana per aprendre sobre un producte o servei, per prendre decisions de compra, per entretenir-se, etc. (Font: Hubspot).El 85% de les empreses utilitza el vídeo com a eina de màrqueting, ja que augmenta el temps de permanència en una pàgina web. (font: Hubspot); millora l’entesa del producte o servei; contribueix directament a lincrement de les vendes; i millora lexperiència del client.

 

Poder de conversió: 9 persones sobre 10 veuen els vídeos de les marques que segueixen; el 65% acaba visitant la web després de fer-ho. (Font: wysowl): en una estratègia d’e-mail màrqueting, la inclusió de vídeo augmenta el CTR (Click Through Rate) més d’un 96%: en una landing page les conversions s’incrementen en un 80% més quan s’inclou un vídeo.Poder de viralització: gairebé la meitat dels usuaris d’internet d’entre 25 i 54 anys comparteixen vídeos a les xarxes socials. (Sont: social mood).

 

Una imatge val més que mil paraules: els espectadors retenen el 95% d’un missatge quan el veuen en un vídeo, en comparació del 10% que retenen quan el llegeixen en text. (Font: Insivia).Segurament després de veure totes aquestes dades t’haurà quedat força clar perquè el vídeo màrqueting ha de ser una eina fonamental en la teva estratègia de màrqueting.

A dia d’avui la tecnologia cada cop ens ofereix més funcionalitats. En aquesta línia, ens ofereix la possibilitat de gravar-nos en temps real i interactuar amb la nostra audiència.
És una oportunitat que no pots deixar passar, ja que gràcies als vídeos en streaming pots parlar directament amb la teva audiència i resoldre de manera immediata tots els dubtes que tinguin.

 
Això genera una sensació de proximitat amb els seguidors de la teva marca. I més encara si ho utilitzes a les xarxes socials com LinkedIn, Instagram, YouTube, Twitter i Facebook.
Per això, aprofita aquest format de vídeo per presentar els teus nous productes o per explicar al teu públic objectiu com és la teva manera de treballar, quins beneficis els oferirà el teu producte i quins problemes els resoldrà.

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.