Marketing NFT

Per entendre el concepte dels NFT, primer hem de saber i entendre que en el nostre sistema jurídic, hi ha béns fungibles i béns no fungibles. Els béns fungibles són els que es poden intercanviar, tenint un valor en funció del seu nombre, mesura o pes. I els béns no fungibles són els que no són substituïbles.

Un exemple de béns fungibles són els diners. Si tens un bitllet de 20 euros, aquest és un bé fungible, ja que pots intercanviar-lo sense problemes per un altre bitllet de 20 euros, no perd valor i és exactament igual. A més, aquest bitllet es consumeix quan el fas servir.

D’altra banda, un exemple de bé no fungible seria una obra d’art. Si tens un quadre a casa, aquest no es consumeix en utilitzar-se i tampoc no pot ser substituït per un altre quadre.

 

Què són els NFTLes sigles de NFT signifiquen Non-Fungible Token, un token no fungible. Els tokens són unitats de valor que se li assignen a un model de negoci, com ara el de les criptomonedes. I és que els NFT tenen una relació estreta amb les criptomonedes, almenys tecnològicament, encara que són oposats, ja que un Bitcoin és un bé fungible, i un NFT és un bé no fungible, però en essència, són com les dues cares de una moneda tecnològica.
Perquè ho entenguis bé, podem pensar en les criptomonedes com una reserva de valor, una cosa semblant a l’or. Pots comprar i vendre or, i quan el nombre de compradors augmenta el preu puja, per baixar quan aquest nombre de compradors disminueix. És un comportament igual al de les criptomonedes.

 

Però l’or al final és or, i pots canviar una llavor per una altra sense problema. No obstant això, hi ha altres béns fets en or que també tenen un valor, però són únics, i aquest fet marca la diferència i els dóna un altre tipus de valor. Com aquest valor fet amb or o una obra d’art, els NFT són actius únics que no es poden modificar ni intercanviar per un altre que tingui el mateix valor, ja que no hi ha dos NFT que siguin equivalents igual que no hi ha dos quadres que ho siguin.

 

També et podries fer amb una còpia, però tindria un altre valor, ja que no seria l’original. Doncs això és exactament el que fa l’NFT, però de forma digital.

 

Per entendre-ho millor, un NFT seria com una obra d’art única, per exemple, El David de Miguel Ángel, només n’hi ha un i és a la Galeria de l’Acadèmia de Florència; si algú volgués tenir aquest David en concret, ho hauria de comprar (si estigués a la venda) o fer-ne una còpia, i en aquest cas, ja no estaríem parlant de l’original, que és el que dota de valor l’escultura.

 

Per això mateix, els NFT solen estar adjunts a algunes obres o il·lustracions digitals. El seu preu, és realment el que la gent li vulgui donar, i ara que estan en un pic de popularitat, ens podem trobar que hi ha gent que paga 260.000 euros pel dibuix d’una roca adjunt a un NFT.

Com funcionen els NFTEls NFT funcionen a través de la tecnologia blockchain o de cadena de blocs. És la mateixa tecnologia de les criptomonedes, que funcionen mitjançant una xarxa d’ordinadors descentralitzada, amb blocs o nodes enllaçats i assegurats usant criptografia. Cada bloc enllaça a un bloc previ, així com una data i dades de transaccions, i per disseny són resistents a la modificació de dades.

Als NFT, se’ls assigna una mena de certificat digital d’autenticitat, una sèrie de metadades que no es podran modificar. En aquestes metadades se’n garanteix l’autenticitat, es registra el valor de partida i totes les adquisicions o transaccions que s’hagin fet, i també el seu autor.
Això vol dir que si compres un contingut digital tokenitzat amb NFT, en tot moment sempre hi haurà constància del primer valor que tenia, i de per quant ho has comprat. És com quan compres un quadre i es porta un registre de per on es mou.
En general, la majoria de “tokens” o NFT solen estar basats en els estàndards de la xarxa Ethereum i de la seva cadena de blocs. Gràcies a utilitzar una tecnologia coneguda i popular, és senzill operar-hi per comprar-los i vendre’ls utilitzant determinats moneders que també treballen amb Ethereum. Tot i així, estem parlant d’obres úniques, per la qual cosa no hi ha una compravenda activa com en les monedes digitals.

Agencia marketing digital

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.