Novetats de Google maps

Live View, l’espectacular novetat AR de Google Maps disponible en beta com indica el consultor seo Judith sauch.

La Realitat Augmentada és el futur de la societat, aquesta forma de veure la realitat enriquida gràcies a dispositius electrònics. No només val per entretenir com fan apps com Pokémon GO, sinó que estem veient l’AR implementada en coses com el disseny i la fabricació industrial, en el qual s’està fent necessària perquè agilitza els processos de l’etapa inicial.

Com? Doncs permetent als dissenyadors i enginyers posar-se unes ulleres, i on es veu un espai buit a primera vista, que vegin el cotxe que estan creant i que poden modificar en temps real, com en Ford.

 

Live View, un Google Maps en Realitat Augmentada

Anunciada en el Google I / O 2018, ja sabíem que el gegant de la Xarxa treballava a portar la màgia de l’AR a un dels seus serveis estrella com és Google Maps. La idea mostrada era poder utilitzar la realitat augmentada per identificar l’entorn i permetre situar-nos en casos com que ens fallés el posicionament per GPS.

La clau es basa  en l’ús de la càmera del telèfon intel·ligent perquè identifiqui tot el que hi ha a l’entorn -creus, voreres, noms de carrer, senyals de trànsit, edificis-, i guiar-nos mitjançant el nou VPS, o Sistema de Posicionament Visual. Una funció que alguns afortunats / es ja estan gaudint en el seu mòbils.

 

Imagina que estàs en una ciutat que no coneixes, i camines fent servir Google Maps per arribar a l’hotel. Tot d’una et falla el GPS i la fletxeta blava del recorregut s’interromp. Què fas? Doncs gràcies a l’VPS i a l’AG, només hauries d’obrir aquesta funció dins de Mapes, apuntar amb el mòbil al carrer en posició vertical, i deixar que l’app consultés la base de dades de Street View.

 

Quan ja tingui tot el recorregut reposicionat per VPS, Maps llavors et va mostrant en temps real indicacions de per on has d’anar, veient a la pantalla del mòbil la imatge en temps real que la càmera està prenent però amb una fletxa enorme i altres indicadors guiant-te.

Disponible en format Beta

 

Tractar de mantenir un consum raonable de bateria és objectiu de Google -ja sabem que el GPS la drena que és un gust. Per això, si estem amb aquesta funció AR activa i posem el mòbil en horitzontal a terra, veurem el típic mapa de Google Maps a la pantalla del mòbil. Si elevem el terminal en vertical apuntant al carrer, apareixerà la interfície AR amb la càmera activant sola. Un altre objectiu de Google és que la seva funció AR permeti usar Mapes en escenaris i zones interiors, on els GPS solen fallar.

 

Pensada més per anar a peu que quan s’usa Mapes en un cotxe, Live View ha arribat aquesta setmana en forma de beta per als usuaris de l’app Mapes tant en Android com en iOS. Encara que això sí, donades les seves funcions AR necessites un smartphone Android compatible amb la tecnologia Arcore, o un iPhone que tingui suport per al ARKit.

Per utilitzar Live View simplement:
Obre Google Maps al mòbil i busca una adreça o marca un punt al mapaDóna-li al botó de direccions a la part superior de la pantallaTria la icona de desplaçar-A PeuObre la nova opció Live View que et sortirà si tens un mòbil compatible just a la part inferior de la pantalla

 

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.