Link Sculpting i transmissió del Linkjuice intern

Una de les tasques més difícils que es pot aconseguir dins el SEO On page és el disseny de l’arquitectura web i enllaçats que permeten traspassar l’autoritat del web a aquelles pàgines que de veritat ens interessen.

 

La principal idea, és aconseguir entendre que cada de les pàgines que posseïm va tenir més autoritat quants enllaços rebi (en aquest cas fem referència als enllaços interns), per la qual cosa és important que ens estalviem pàgines com a condicions de compra i convertir-les en pàgines de categories on es pot portar el nostre negoci sense problema.

Què passa quan les condicions de compra, els termes generals están en cada un dels footers de la nostra web? o què passa quan el menú enllaça a la totalitat de la nostra web? En aquests casos se li permet a pàgines secundàries la mateixa autoritat que les landings del nostre web.

Què és el DR/UR o PA/DA?

 

El motor de cerca de Google ofereix més precisió pel que fa als resultats, per lo que ha de de desenvolupar alguns algoritmes més complexes, per així anar perfilant i donant una millor resposta en cadascuna de les recerques. El Page autorithy és un conjunt d’algoritmes que posicionen un web o un document per mitjà de diferents càlculs, i els punteja des de 0 a 10, anteriorment era públic i en l’actualitat, segueix estant vigent només que no és de domini públic.
Amb el pass del temps, han anat millorant i s’han fet modificacions,  però d’ells es pot obtenir informació que pot ser de gran rellevància. Encara que per a molts , observar la patent no és el mateix, no només pel tecnicisme sinó que també per l’idioma.

És una eina que ens presenta diversos models per a la classificació, a més de proporcionar una classificació objectiva que es troba basada en la relació dels documents dins d’una base de dades on el contingut pot variar en qualitat i importància.
¿Fins a quin punt és manipulable?

Posem un exemple, una persona està navegant i visita una pàgina a l’atzar això és considerat un PageRank. I, el factor d’amortiment és quan en cadascuna de les pàgines el “usuari aleatori” s’avorreix i comença a buscar una altra pàgina de manera aleatòria, el conjunt o el domini pot arribar a ser manipulable, però un UR precís és realment complex.

Ja que influeix no només en l’on, sinó que també en el com, a quina distància i des que web s’està cap, l’arquitectura de les mateixes i el format, ubicació i que fa l’usuari, has d’anar amb compte a l’índex que ofereix Google perquè molts tendeixen a confondre.

Ús del nofollow

Temps enrere es feia ús del vincle ‘rel = “nofollow”‘. No obstant això, en l’actualitat hi ha gent que encara desconfia dels consells proporcionats per Google i segueix fent ús del mateix, amb aquest vincle no s’està transferint autoritat als enllaços interns. Però el mateix Google ha recomanat no fer servir els “nofollow” en els links interns, ja que ens pot perjudicar, en comptes d’ajudar-nos.
La raó és que s’ha modificat la forma en què es transmet el linkjuice, i com també ha donat a conèixer Matt Cutts, el que arriba a aconseguir un “nofollow” és que s’elimini, l’enllaç, però no el nombre d’enllaços.
El que s’aconsegueix usant el ‘rel = “nofollow”‘ en els vincles interns, és eliminar els que no són desitjats però eliminant els enllaços desitjats. El que genera que el link sculpting no sigui possible per mitjà del nofollow.

Com processa Google els enllaços nofollow?

Temps enrere i encara que Google tracti de negar-ho, si transmetia els juice però, en l’actualitat, Google ja no segueix fent ús d’aquests enllaços, no transfereix page rank ni el anchor text, de manera que és inclòs dins dels perfils generals de la mateixa plataforma web.

Com vam realitzar un bon Link Sculpting?

S’ha d’usar realitzant una estratègia que deu estar ben dissenyada planejant quines seran les pàgines que es van a enllaçar, i quantes vegades fer-ho. Evidentment no es van a enllaçar constantment cadascuna de les webs i altres webs que poden perjudicar el SEO. Pots crear un web que contingui tota la informació i accedir-hi per mitjà de vincles, o tenir accés a través de l’home però no deu ser aplicat a tot el web.
Però on deu ser aplicat realment ha de ser en la creació del menú, ja que no sempre porta una bona experiència per a l’usuari, es minimitzen els clics, per obtenir una millor estratègia de link sculpture.
Alguns casos com la imatge, on les macrocategoria tendeixen a contenir diverses subcategories i, al mateix temps, estàs tenen un submenú amb les seves subcategories, és un excel·lent exemple sobre l’experiència de l’usuari i que no necessàriament ha de de ser el millor sistema per a poder aconseguir una bona Link Sculpture.
En relació a això, la majoria de les pàgines que es troben a la web, estan vinculades amb totes i cadascuna de les pàgines que es troben en el site, per la qual cosa no se li dóna rellevància a aquelles pàgines que causen interès.

Davant aquest menú hauríem llançar les següents preguntes:
• Els usuaris entren de forma equilibrada en totes les seccions del menú?
• Hi ha certes categories que poden estar agrupades per estalviar enllaços i pàgines?
• Es interessen per altres subcategories de les altres seccions?
S’ha de tenir en compte que quants més enllaços ofereixi el menú seran major quantitat de links que obtingui la pàgina i l’autoritat serà divideixi i tindran menys pesos els enllaços. Desafortunadament no hi ha una forma òptima que permeti crear aquests menús que puguin optimitzar el SEO i així repartir de manera correcta el linkjuice per tot el web.
Cada web serà un món que haurem d’analitzar en base a: Els continguts que tenim en el nostre site i la demanda real dels usuaris

 

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.