Caseta de guarda propera al camí de la Pena

La guarderia forestal al bosc de Poblet fou instaurada a principis del segle XX a partir dels inicis dels treballs de reforestació portats a terme per la Divisió Hidrològico-Forestal i dirigits per l’enginyer de monts Josep Reig i Palau.

El “Monte Poblet”, nom que es donà al bosc, comptava amb una plantilla de quatre guardes que s’instal·laren a les tres cases forestals, així que aquestes s’anaren construint.

© Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya

https://www.facebook.com/Arxiu.Fotografic.CEC

La fotografia localitzada al fons de l’Arxiu Històric del Centre Excursionista de Catalunya, realitzada entre els anys 1928-29 per Francesc Blasi i Vallespiniosa, ens mostra una imatge fins ara desconeguda de les tasques d’aquests guardes. Es tracta d’una caseta feta de fusta, instal·lada en una zona propera a la pujada a la Pena i on es pot apreciar al guarda juntament amb altres persones que deurien ser excursionistes.

 


 

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Història. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *