La font del Deport

És conegut que el bosc de Poblet és ric en fonts. Sens dubte les més conegudes i populars són la font dels Boixets i la font del Deport.

La font del Deport la trobem situada sota el cingle de les Cabres (topònim al que un altre dia hi dedicarem una entrada en aquest bloc). Des d’aquest emplaçament surt el senderó que puja fins al mirador de la Pena.

L’indret té molt d’encant i antigament els monjos hi tenien algun tipus de construcció (cal recordar que el lloc és molt proper a l’emplaçament de l’antiga granja de la Pena i actualment casa forestal). Aquestes construccions es van mantenir després de l’exclaustració del monestir de Poblet, quan la finca de la Pena fou venuda a particulars i també després (any 1906) quant fou expropiada per reincorporar-la a la gestió dels serveis forestals. Actualment, però, ja només podem trobar petits testimonis d’aquelles construccions.

L’indret de la font del Deport ha tingut també altres canvis o modificacions al llarg dels anys, i un d’aquests fou l’emplaçament de la pròpia font.

Postal dels anys vint on es veu clarament com era abans la font del Deport

Postal on es pot apreciar la font i algunes de les construccions existents

Aquesta fotografia també és de la font del Deport, on es va instal·lar una mena de terrassa d’estiu per fer poder fer àpats. Encara que amb dificultat es veu la font al fons

© Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya

https://www.facebook.com/Arxiu.Fotografic.CEC

Fotografia del fons de l’arxiu fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya, realitzada per Francesc Blasi Vallespinosa l’any 1936, i on ja s’aprecien alguns canvis a la font.

Fotografia actual de la font del Deport. En un emplaçament diferent de l’original

Estat actual de l’indret on hi havia hagut originàriament la font del Deport

 

 

 

 

 

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Fonts, Història. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La font del Deport

  1. Joan reynes diu:

    I de la font de l’enginyer que tenía fotos?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *