150 anys del naixement de Josep Reig, pioner de l’educació ambiental al bosc de Poblet

Aquest 14 de novembre ha fet 150 anys del naixement de Josep Reig i Palau (Vilabertran 1863. Barcelona 1917), que cursà estudis d’enginyer de monts i que l’any 1901 elaborà un informe on es prioritzaven les actuacions urgents a realitzar pel recent creat Servei Hidrològic – Forestal. Una de les prioritats era la reforestació de la capçalera del riu Francolí.

En l’esmenta’t informe, en Reig deixava clara la seva idea visionaria de la funció educativa que reportarien els resultats positius de la reforestació del bosc i que podien donar a conèixer el valors naturals i les millores socials i econòmiques dels treballs forestals.

 L’enginyer Josep Reig, fou doncs, precursor dels treballs de reforestació del bosc de Poblet a principis del s.XX i alhora un ferm activista del que aleshores s’anomenava propaganda forestal i que avui en diríem educació ambiental.

Per més informació sobre Josep Reig podeu consultar un llibre amb la seva biografia en PDF.

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Història. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *