Font de la Roca Roja

La font de la Roca Roja o la “Cascada” és un bonic racó del bosc de Poblet que potser, per trobar-se al costat mateix de la pista forestal, que puja a la Pena, queda una mica deslluïda.

El nom de “font de la Roca Roja” no és utilitzat actualment, si bé sembla ser que aquest seria el topònim correcte, en comptes de “la Cascada”. Així ho trobem descrit, en un article sobre una visita als treballs forestals del bosc de Poblet, publicat a la revista del Institut Agrícola Català de Sant Isidre i a la revista Montes per l’enginyer i diputat a les Corts espanyoles en Carles de Camps, el juny de 1911:

“Y de una elevada peña, pundiga en su porción baja y arenisca en la alta, vimos brotar un chorro de agua de la font de la roca Roja, que alimentaba dos o tres pequeñas balsas, y de las cuales, la mas inferior sirve de abrevadero. La superior, gracias a la alta caída del agua, se convierte en agua muy oxigenada, presentado esta numerosas burbujas de aire, y al pie de esta cascada, sencilla mesa de blanquísimos manteles, nos ofreció, con la galantería propia del Sr. Reig, pequeñas botellitas del rico vermut de los Sres. Mayner y Pla, de Reus…”

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Fonts, RACONS DEL BOSC DE POBLET. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *