MESURA I CALCUL ENLLUMENAT

Les auditories energètiques són una peça clau per identificar les oportunitats i potenciar les inversions en projectes d’estalvi energètic i energies renovables. Una auditoria energètica de qualitat aporta la informació necessària a un centre consumidor d’energia, ja sigui un edifici, indústria o flota de transport, per establir un full de ruta amb una estratègia de millora contínua del seu consum energètic.

En un sistema d’estudi l’enllumenat d’un espai concret, ja sigui interior o exterior. El balanç energètic, en aquest cas, mesura el consum d’electricitat d’aquest sistema i quantifica les prestacions lumíniques que està donant.

En la pràctica totalitat de les activitats que es realitzen es precisa de llum per dur-les a terme correctament. Durant la major part del dia la llum prové de la radiació visible de l’espectre electromagnètic del Sol, però degut al moviment de rotació de la Terra respecte aquest, la llum natural va disminuint al llarg del dia fins que no és suficient per a la realització d’activitats. També s’ha de dir que, degut al moviment de translació de la Terra respecte el Sol, la franja horària de llum natural augmenta o disminueix segons l’època de l’any, així com també les condicions meteorològiques influeixen en la incidència de la mateixa sobre la superfície terrestre.

Les instal∙lacions d’enllumenat utilitzen energia elèctrica per produir la llum artificial necessària en cada cas. I donat que aquesta es necessita en tots els casos on la llum natural és insuficient, les instal∙lacions d’enllumenat representen una gran part del consum elèctric del sector industrial, del sector domèstic, del sector serveis i del sector primari.

I és per això que és necessaria la realització d’un balanç energètic en aquests tipus d’instal∙lacions per tal de poder detectar si existeixen problemes en els components de la instal∙lació o en el règim de funcionament de la mateixa, que poden ocasionar una pèrdua de l’eficiència energètica global de la instal∙lació que es tradueix en un augment dels costos energètics i mediambientals. Sempre tenint en compte les condicions mínimes de servei i qualitat de l’espai a il∙luminar.

Podeu consultar  aquest mòdul en el següent enllaç : Mesura i càcul enllumenat

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Auditoria i estalvi energètic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *