La certificació d’eficiència energètica d’edificis

20140415_img_InformacioUtilCiutada

La certificació d’eficiència energètica d’edificis. Un element clau a l’hora de comprar o llogar un immoble.

El certificat d’eficiència energètica és obligatori per a locals, edificis i habitatges que es posin a la venda o lloguer.El certificat d’eficiència energètica és un document que descriu el comportament energètic d’un habitatge, tenint en compte el seu consum d’energia i les emissions de CO2que aquest consum produeix. S’acompanya d’una etiqueta energètica que classifica els habitatges en una escala de set lletres, de la A a la G, on la lletra G correspon al menys eficient i la A, al més eficient.

QUÈ CAL CERTIFICAR?

Els edificis de nova construcció. Els edificis o parts d’edificis que es venguin o lloguin a un nou arrendatari. Els edificis o parts d’edificis ocupats per una institució pública, amb una superfície útil total superior als 500 m2. ExempcionsPodreu trobar el llistat de casos exempts de certificar al web de l’ICAEN. L’exempció s’ha de sol·licitar a través de l’Oficina Virtual de Tràmits

QUi HA DE SOL·LICITAR EL CERTIFICAT?

El propietari o promotor del local, edifici o habitatge que es vengui o llogui.Les agències immobiliàries han d’incloure l’etiqueta energètica en tota oferta, promoció i publicitat dels immobles que posen a la venda o lloguer.

QUINA VIGÈNCIA TÉ?

El certificat d’eficiència energètica i l’etiqueta corresponent tenen una validesa de 10 anys.No obstant això, es pot renovar voluntàriament si s’adopten noves mesures d’eficiència energètica en el local, edifici o habitatge que puguin millorar-ne la qualificació.

COM MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA A LA LLAR.?

El certificat inclou un document de recomanacions que indica les actuacions que es poden fer per millorar l’eficiència energètica, com ara:• Aïllament de façanes i/o coberta• Renovació de finestres• Optimització de les instal·lacions• Modificació de l’enllumenat

Pera  més informació : icaen.gencat.cat/estalvi_i_eficiencia_energetica triptic_certificacio_

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Certificació Energètica d'edifics .News. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *