Informació que proporcionen el certificat i l’etiqueta de la certificació d’eficiència energètica

Quina informació proporcionen el certificat i l’etiqueta de la certificació d’eficiència energètica i com s’han de llegir?

20140711_img_etiquetaCertExemple

 

L’etiqueta de qualificació energètica d’un habitatge proporciona una classificació en lletres amb un valors per dos conceptes:

  1. Consum d’energia  primària. Mesurat en kWh/m2/any. Aquest és el  consum d’ energia primària necessari per mantenir els nivells estàndard de confort  a l’ habitatge. L’energia primària és la font d’ energia que s’utilitza sense cap  transformació. Alguns exemples són la solar, la lliurada per la combustió dels  combustibles fòssils (gas natural, fuel, carbó,…), l’eòlica. En canvi, l’ energia  elèctrica és un bon exemple d’energia no primària.
  2. Emissions de CO2. Mesurat en Kg CO2/ m2/any

Què pot implicar tenir una lletra o una altra en aquesta classificació?

Aquesta taula proporciona informació tipus de les despeses energètiques i consum d’energia primària que representen cadascuna de les lletres de la classificació i les diferències entre una lletra i una altra.

20140711_taulaPercentatgeEstalviLletresCert

A banda de l’estalvi energètic i econòmic que suposa, cada lletra superior implicarà també una major qualitat de vida amb la disminució del soroll i l’augment del confort i de la qualitat dels materials de l’habitatge o edifici.

Per mes informació :

 

Quant a Xavier Milian Call

Enginyer Tècnic Industrial , Per la UPC , EUETI de Terrassa Promoció de 1991. Especialitat Química Industrial . - Membre de , the Royal Society of Chemistry, London , UK. Membre col·legiat :335886 .Lletres designadores MRSC. - Col·legiat : 10634 del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, CETIT, Spain. Dades de contacte. Correu: xaviwemilian@enginyerstarragona.cat Tel: +34 661026399 Fax:+34 977 720799
Aquesta entrada ha esta publicada en Certificació Energètica d'edifics .News. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *