SOBRE EL CRT

En les últimes setmanes s’ha tornat a posar sobre la taula mediàtica i pública el CRT de Vila-seca i Salou. No aprofundiré en el tema, ja que ja n’hem parlat abastament. Els i les socialistes, ho hem fet en el sentit de reivindicar el compliment de l’acord que, en el seu moment, es va signar entre el Govern de la Generalitat, el PSC i els agents del territori. La pèrdua, per acció o omissió, d’una inversió d’aquestes magnituds seria del tot intolerable.
L’acord signat, tenia una segona part. Una segona part que no ha generat ni els titulars, ni l’atenció mediàtica del mal anomenat BCN World, però que no és de menor importància. Es tracta del compromís per la reactivació econòmica i la creació d’ocupació..
Aquest acord, parlava de mesures en finançament empresarial, en innovació, desenvolupament i recerca, en suport a la internacionalització, en infraestructures, i en energia. Les mesures que es detallaven eren de caràcter general per tota Catalunya, i sens dubte la seva implementació tindria una repercussió positiva també en l’àmbit de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. I no cal dir aquelles que per la seva situació geogràfica hi incidirien directament.
En l’actualitat les comarques tarragonines tenen un dels nivells més alts d’atur de Catalunya, encapçalant aquest rànquing la comarca del Baix Penedès. Per tant, a banda d’una determinada inversió, com pot ser la que s’ha de portar a terme a Vilaseca-Salou, a través del CRT, es fa necessari emprendre les mesures recollides en la segona part de l’acord del 2014, sense més dilació.
Ens temem que els dos acords, el del CRT, i de la reactivació econòmica acabin essent paper mullat per falta de voluntat política. L’actual govern és hereu de l’anterior, i no pot defugir els compromisos a què aquell va arribar.
Els socialistes hem demanat la convocatòria de la comissió de seguiment, i a més farem el control parlamentari dels compromisos que es van adquirir per part del govern respecte a la reactivació econòmica. Ho farem perquè tenim el convenciment que els compromisos s’han de complir, i sobretot per la necessitat que tenim a Catalunya i en especial a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, d’impulsar l’economia i de crear ocupació .

Quant a Rosa Maria Ibarra Ollé

Vaig néixer a Alió, fa 46 anys. Dels meus pares vaig aprendre el valor de l’esforç, del treball, de la constància i sobretot de l’honestedat i de la dignitat. Visc a Valls, amb el meu marit, i els meus dos fills. La meva vida ha estat lligada sempre a Valls, de fet la meva àvia era vallenca. Conservo records i amigues del meu pas pel Col·legi Cor de Maria, on vaig cursar bona part dels estudis d’EGB i per l'IES Narcís Oller, on vaig estudiar BUP i COU. Després vaig estudiar a la Universitat de Lleida, on em vaig llicenciar en Dret. Sempre m’ha agradat seguir aprenent i formant-me, perquè crec que això et fa créixer com a persona, i així després de la llicenciatura vaig obtenir el Curs de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Tarragona. I el meu interès en les polítiques públiques em van fer cursar el Màster de la UAB en lideratge per la gestió política i social. Professionalment, he estat la delegada a Valls de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona. Políticament he estat regidora de l’Ajuntament d’Alió durant dos mandats, del 1999 al 2003 i del 2003 al 2007. Del 2007 al 2011 vaig ser regidora de l’Ajuntament de Valls, desenvolupant, en el govern, funcions de Regidora d’Obres, Activitats i Habitatge, i de presidenta de PROVALLS. Des del 2011 sóc regidora a l'oposició i portaveu del Grup Municipal del PSC. També he estat consellera del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Actualment tinc l'honor de ser Diputada del Parlament de Catalunya, de la XI Legislatura Sóc Presidenta del Consell de Federació del meu partit, el Partit dels Socialistes de Catalunya, del qual sóc militant des del 2005. Ho sóc perquè crec fermament en els principis i valors que defensa: la llibertat, la justícia, la igualtat, la solidaritat i el catalanisme basat en l'autogovern de Catalunya per construir una societat oberta, avançada i inclusiva.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *