Tancat!

Publicat per lapell | 16 Set, 2008
Gestió de La Pell i del bloc: www.katalitza.com

Last Call x La Pell!

Publicat per lapell | 27 Mar, 2008

La Pell del Llavi  t'espera a qualsevol de les seves trobades, a partir del 4 d'abril  per preparar les accions de carrer de Sant Jordi, només cal que ens facis un correu i et direm on i quan!




Us esperem! I si podeu, feu difusió i aviseu als vostres companys, amics, amants i cosins perquè s'apuntin a la propera reunió...

La Pell del Llavi, guardonada als Premis Ateneus 2007

Publicat per lapell | 12 Des, 2007

Aquesta nova edició dels Premis Ateneus, celebrada el dimarts 11 de desembre, a les 8 del vespre, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, han distingit amb un guardó de l’artista Laura Cardona i 1.500 euros l’activitat sociocultural de La Pell del Llavi.

Els guardons, que entrega anualment la Federació d'Ateneus de Catalunya, volen reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan les diferents associacions culturals del país.
L’associació Kat! – kultura, Art i Transgressió es presentava amb el projecte “Voluntaris x la literatura”, portada a terme per la plataforma municipal de joves creadors al Premi a l'activitat sociocultural de la Federació d’Ateneus de Catalunya.
“La concessió d’aquest premi ha estat un important estímul per al futur de La Pell del Llavi i el reconeixement al treball per la cultura de base i la tasca de coordinació dels joves creadors des de 2005”, comentaven Laura Gutiérrez i Txus Garcia, responsables de la gestió i producció de la plataforma municipal.
El jurat, format per Ferran Mascarell, conseller delegat d'audiovisuals de RBA Victòria Civit, directora tècnica de serveis de Torre Jussana, Rut Martínez, cap de Relacions Externes i Promoció de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i Francesc Melià, gerent de la Fundació Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional, ha destacat la qualitat del projecte i la seva voluntat de donar a conèixer l’art emergent dels joves creadors al conjunt de la ciutadania mitjançant l’acció poètica de carrer, una proposta innovadora al panorama cultural català.
- Gràcies a tots/es qui ho heu fet possible, La Pell del Llavi és un projecte de treball en xarxa i d'equip!

Acaba i comença...

Publicat per lapell | 6 Des, 2007

Gràcies als qui produïu, feu difusió, faciliteu el camí, ens veniu a veure, creieu en el projecte, feu acció poètica tothora, administreu, maneu, salveu les nostres factures, ens escolteu, ens renyeu amb afecte, ens deixeu un lloc per assajar i actuar, preneu paciència, ens punxeu llum i so, ens feu fotos, ens doneu un cop de mà, feu performance, mail art, poesia, polipoesia, música, publicitat, internet...

CAP AL 2008!!!

TIC-TAC

Allò que comença és
                   des d'aquest moment
allò que acaba;
allò que fineix és alhora
allò que arrenca.

Joan Brossa

Embriagueu-vos!

Publicat per lapell | 30 Nov, 2007

Amb la voluntat d’apropar les lletres i les arts al conjunt de la ciutadania, La Pell del Llavi amb col·laboració amb ONCE Tarragona, ens presenta l’acció que tancarà aquesta Tardor Literària: una acció multisensorial, experimental i dedicada a Charles Baudelaire. 

La Pell del Llavi ens convida a  deixar-nos endur, embriagar-nos i treballar els sentits que les persones sense handicaps no fan servir. Així doncs, tothom qui vulgui gaudir d’aquest recital experimental i multisensorial té una cita el proper divendres 30 de novembre a les 20h a la sala d’actes de l’ONCE. L’espectacle de petit format “Embriagueu-vos! (Baudelaire amb els 5 sentits)” és una proposta de la plataforma municipal de joves creadors per poder experimentar la poesia més enllà dels habituals sentits de l’oïda o la vista. Es tracta, doncs, de conèixer les alternatives sensorials d’un mateix poema i, alhora, de tenir l’oportunitat de compartir una estona amb persones amb dificultats visuals i auditives.  

De la mateixa manera, i per tal de poder seguir el recitat de poemes amb la vista, el tacte, l’oïda, el gust i l’olfacte, s’empraran audiovisuals i alguns podcasts (arxius sonors) dels que es van presentar a la primera edició del Concurs de Podcasts Poeticoartístics de Tarragona, organitzat per La Pell del Llavi i Tinet, i que partien del text d’en Baudelaire “Embriagueu-vos”

  

Vine a veure'ns... o et mossegarem!

Publicat per lapell | 23 Oct, 2007

Descarrega't el programa d'actes de La Pell del Llavi!

Per quart any consecutiu, la plataforma municipal de joves creadors participa als actes de la Tardor Literària per fer-nos arribar la seva particular poesia escènica, aquesta edició inspirada en la cultura gòtica.
Amb la voluntat d’apropar les lletres i les arts al conjunt de la ciutadania mitjançant l’acció i la sensació, La Pell del Llavi presentarà tot un seguit d’accions poètiques dedicades als autors i poetes del romanticisme del XIX, la literatura gòtica i als monstres clàssics. Els joves creadors han agafat com a lema el vers d’en Walt Whitman, “Jo canto el cos elèctric”, un crit d’amor a la sensualitat, la llibertat individual i l’emoció de viure el moment.

ARTE EN LAS CALLES!!!

Publicat per lapell | 9 Oct, 2007



Nació como una iniciativa poética pero pasó de boca en boca convirtiéndose en una ACCIÓN ARTÍSTICA.

¿El objetivo? Demostrar que EL ARTE VIVE, en todas partes, a todas horas, con apoyos económicos y sin ellos, que en este siglo LA SENSIBILIDAD TIENE VOZ y pretende ser también ARMA.

Desde hace un tiempo internet está moviendo a grandes poetas, fotógrafos, músicos y demás, muchos de ellos reconocidos y premiados, muchos otros anónimos.

El Arte, en cualquiera de sus manifestaciones, es lo que hace que el humano sea Humano.

Se ha establecido que el día 30 de Noviembre vamos a concentrarnos en distintas ciudades de España, para poner al alcance de todo el mundo, de una manera gratuita toda manifestación artística (no sólo canónica).

Cada ciudad establecerá el lugar y la hora exacta a través de los comentarios que iréis dejando en www.arteenlascalles.blogspot.com y cuando esté todo claro lo difundiremos de una manera oficial a través de radio, tv y periódicos.

Pero hay algo muy importante. ESTO NO PUEDE FUNCIONAR SIN TU AYUDA. Como artista, o como público, tienes que manifestar tu apoyo, mover tu ficha.


Por favor, entra, y comenta:

Acció poètica n.234

Publicat per lapell | 23 Jul, 2007

 

La Pell et necessita... enlist now!!!

Publicat per lapell | 4 Jul, 2007

La Pell del Llavi prepara el n. 3 de PAPERS DEL LLAVI, la seva publicació estranya, lliure i gratuïta. Qualsevol llengua, llenguatge, mitjà o estil hi pot fer cap...

 

Podeu enviar textos, articles, dibuixos o qualsevol art que es pugui reproduir en format paper abans del 10 d'agost a: lapelldelllavi@katalitza.org  

 

TEMA: Què us suggereix el nom de "La Pell del Llavi"?

 

ÚNICA CONDICIÓ: els dibuixos, il·lustracions i fotografies hauran d'emprar només els colors blanc, negre i vermell (de 300 pp)

 

  • Ah! I estem buscant, per afegir-los a La Pell del Llavi a Tarragona: artistes audiovisuals, grafiters, artistes plàstics, poetes, performers, gent polifacètica, actors, actrius, lletraferits, lectors, ballarins... Us hi animeu? 
  • També necessitem contactar amb performers, companyies i espectacles relacionats amb la literatura... envia'ns la teva proposta! 

Gràcies, gracias, danke, merci!!!!

 

http://www.lapelldelllavi.org

 

 

redempció

Publicat per lapell | 23 Mai, 2007
 

Enterraré el meu somni sota la pols d’estrelles

 

Convalescent d’un record indefinit

 

I buscaré la meva redempció...

En les paraules mudes dels teus llavis

 

  Eterns

 

 

 

 

 

ànima perduda

Publicat per lapell | 11 Mai, 2007

t'obliden en un racó

i no fas res

i no fan res

i tot segueix

....perdut sense esperança

....mort de records

...de poesia antiga

...de paraules que van ser instants de vida

i ara qui ets?

i jo?

199008926_ec24998423.jpeg, 145 KB

i encara dibuixes imatges d'enyorança

buides en la teva ment

Meme per en JMYS: IATRE I BATAFRA

Publicat per lapell | 9 Mai, 2007

Es miren de fit a fit. Tots dos es miren de fit a fit immòbils.

Ella abaixa els ulls

Les mirades es busquen.

Tornen a mirar-se de fit a fit

Romanen abraçats

Es desabracen

Es contemplen sense adonar-se de res del que passa

S'estrenyen en abraçada.

Els ulls en els ulls

S'asseuen i ell reclina el cap als braços d'ella

Tots dos s'abracen

Tots dos s'abracen

Ah, com es podran oblidar mai!

Joan Brossa

Meme resposta per http://aixihopenso.blogspot.com/

AQUÀRIUM

Publicat per lapell | 1 Mai, 2007

La rima

el ritme

els motlles formals.

Miro els peixos dintre

l'aigua. Les idees

al cervell es deuen moure

d'una manera semblant.

La rima

el ritme

els motlles formals.

Joan Brossa

La Pell del Llavi fa un viatge poètic a l'Espai Brossa

Publicat per lapell | 20 Abr, 2007

Amb motiu de BarriBrossa 2007, la plataforma municipal de joves creadors La Pell del Llavi oferirà el seu particular homenatge al poeta Joan Brossa amb un seguit d’accions poètiques que combinen totes les arts que conreava el poeta.

  • El festival BarriBrossa (del 16 al 22 d’abril), organitzat per l’Espai Brossa de Barcelona i dirigit per Hermann Bonnín, aquest any commemora el seu desè aniversari i inclou lectures dramatitzades, videoart, performances, col·loquis, espectacles de Commedia de l'Arte, poesia en escena i teatre al carrer.

  • El dissabte dia 21 d’abril a les 18h, a la Plaça d’Allada Vermell (davant de l’Espai Brossa), La Pell del Llavi oferirà als espectadors de Barcelona l’acció poètica “Sóc com sóc i no vull ser model de res”, on els joves creadors interpretaran, mitjançant la fusió de les arts visuals, escèniques, performàtiques, musicals i plàstiques, la recerca de la quarta dimensió del poema: transformistes, visionaris, misèries, capellans, obrers i strippers. Una voràgine d’accions i sensacions aparentment sense sentit, però impregnades de màgia, joc escènic, poesia i quotidianitat.

    L’espectacle comptarà amb l’actuació del poeta i performer Eddie (J. Bermúdez), que iniciarà l’acció amb la recerca de l’espai de creació pròpia, una habitació semàntica per escriure i descriure’s des de l’interior. Eddie (J. Bermúdez) produïrà una cosificació de les paraules de Brossa: “El centre de la cultura no és l’erudició. El centre de la cultura és la creació. Hi ha dos tipus de persones: els que fan les coses i els que en parlen.”

  • Interactuant amb aquest poeta físic i a cops de cello desesperat (Paula Ustarroz), es succeiran les pluges de versos de Brossa, les accions poètiques arriscades, cruels i purament lúdiques dels actors de La Pell del Llavi (Jordi Roig, Arantxa Ruiz, Rubén Moral, Íngrid Ventura, Tàsia Trigo i Txus Garcia). El vers del poeta “sóc com sóc i no vull ser model de res”, entès com un cant al respecte per la diferència, la llibertat individual i l’alegria de viure, engegarà l’engranatge d’un reguitzell d’accions poètiques brossianes que buscaran la complicitat i la participació de l’espectador i el desig de donar a conèixer la poesia, l’art i la cultura d’una manera amable i tridimensional. Es tracta d’un peep show del fet creatiu.

  • Embolcallant l’acció escènica, l’artista plàstic Pedro Javier Alba i els escriptors de grafits Dekon i Honey ens oferiran, a base d’esprai, textures, taques de pintura i expressivitat corporal, una radiografia de l’imaginari brossià i el perfil del poeta. Creadors en moviment, art en moviment i, com deia en Brossa: “Si les paraules són les coses, també pots servir-te’n, de les coses, per fer metàfores. Precisament la metàfora permet viatjar en el temps i l’espai per analogies sensibles.”


Fitxa de l’espectacle:

  • Performer i artista visual:

Eddie (J. Bermúdez)

  • Artista plàstic:

Pedro Javier Alba

  • Escriptors de grafit:

Damià Cordoba (Dekon) i Olga Ruiz (Honey)

  • Actors/actrius:

Jordi Roig, Arantxa Ruiz, Rubén Moral,

Íngrid Ventura, Tàsia Trigo, Txus Garcia.

  • Cello:

Paula Ustarroz

  • Tècnic de so:

Xavier Jiménez

  • Direcció:

Txus Garcia

  • Fotografia:

Laura Gutiérrez

  • Audiovisual:

Júlia Marqués

  • Producció tècnica i coordinació:

katalitza.com

  • Gestió i promoció:

Ajuntament de Tarragona


Més Informació: Txus Garcia - www.katalitza.com: 607 249 582 i Web de l'Espai Brossa


buida’m amorosament

Publicat per lapell | 19 Abr, 2007

Buida’m....

Amb amor

O sense

Ofega’m

Fes-me patir

Amb les teves paraules

Sagnants

Que burxen la ferida

De la meva ànima

...Que busca

...Que es perd

...Que crida

En va

1 2 3 4  Següent»