24.05.08
Publicat a
Tarragona
| 09:39
Justament a l'altre cantó de la Rambla, oposada a la Casa Musolas i fent cantonada amb el carrer Yxart, trobem la Casa Cobos, edifici que encarregà Dolores Linderman, vídua de Cobos, a l'arquitecte Francesc Monravà el 1926.
Si us fixeu en la seva façana ens cridarà l'atenció la tribuna amb columnes jòniques i les pilastres estriades que acaben en la part superior amb sengles capitells.
Quin és l'ús actual d'aquest edifici? Només cal que us fixeu una mica en la fotografia i trobareu pistes que us l'indicaran.
Enllaç permanent
18.05.08
Publicat a
Tarragona
| 19:18
La Casa Musolas, al número 88 de la Rambla, és un edifici del 1914, obra projectada per l'arquitecte Josep M. Pujol de Barberà.
Fa cantonada amb el carrer Canyelles i té cinc plantes. És simètric en la seva composició estructural però no en els seus elements, que són més rics en el lateral que dóna a la Rambla. Si us hi fixeu amb detall podreu observar la tribuna vidrada en les plantes primera i segona així com els quatre balcons en lloc de les quatre finestres del lateral esquerre. Si alceu una mica més la vista, a la part superior, hi podreu contemplar la cornissa i la barana de pedra.
Aquest edifici, avui, és propietat de "La Equitativa" (Fundació Rosillo). Se'l coneix com a Casa Musolas pels propietaris dels anys quaranta. Carmen Martí, vídua de Musolas, hi va fer aixecar un pis, en els anys 1946-1947, de la mà de l'arquitecte Josep M. Monravà López i de l'aparellador Francesc Vallhonrat Cusidó.
De tota manera, potser alguns de vosaltres haureu escoltat que li deien Casa Casanovas, perquè durant molts anyys hi ha viure un metge amb aquest cognom. Algú ho recorda?
El darrer projecte de rehabilitació, el 1989, va ser obra de l'arquitecte Urbano Rifaterra Espallargas i de l'arquitecte tècnic Víctor Mateo Cerdà.
Enllaç permanent
04.05.08
Publicat a
Tarragona
| 20:20
Continuem la nostra ruta per la Tarragona modernista, fixant la mirada en edificis que sovint ens poden passar desapercebuts.
Som a la Rambla Nova, al número 90. Ens detenim davant la casa Rabadà, un edifici de 1914, obra de l'arquitecte Alfonso Barba Miracle.
En la seva ornamentació s'utiliza un llenguatge molt propi de l'avantguarda europea, encara que hi troben detalls academicistes a la porta d'accés principal, a les seves columnes i capitells.
Us hi havíeu fixat mai? Us convidem a gaudir de tots aquests detalls.
Enllaç permanent