Tarragona pel dret de decidir

República Catalana, la nostra llibertat

Estat de la campanya DECIDEIXO DECIDIR

jmfortc | 25 Novembre, 2009 17:00

Com a signant de la campanya Decideixo decidir, en què reclamàvem el traspàs a la Generalitat de competències en matèria de referèndums, he rebut la següent carta:

 

Barcelona, 16 de novembre de 2009


Benvolgut amic, benvolguda amiga,


Sou una de les 71.826 persones que vau signar una butlleta de la campanya “Decideixo decidir” per demanar el traspàs de competències en matèria de referèndums. Us recordem que la petició pretén que es facin les gestions oportunes a fi que la Generalitat no hagi de demanar autorització al Govern espanyol per convocar referèndums. Aquest punt -que constava en la proposta d’Estatut que el Parlament de Catalunya va aprovar el 30 de setembre de 2005- va ser retallat del text pel Congrés de Diputats espanyol, i tampoc no consta al projecte de Llei de consultes.
Amb aquesta carta ens plau informar-vos del camí que ha seguit la vostra signatura.

l 20 de gener de 2009: es fa el lliurament i entrada per Registre de la Petició Popular i de les 71.826 signatures. La petició arriba a la Comissió de Peticions.

l 20 de maig: la petició és admesa a tràmit perquè compleix tots els requisits formals.

l 14 de juliol: la Comissió de Peticions del Parlament de Catalunya acorda la compareixença de les entitats peticionàries davant la Comissió en el període de sessions següent.

l 20 d’octubre: la Comissió de Peticions del Parlament de Catalunya rep els representants de l a Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Josep Cruanyes i Oriol Munné, i als representants de Sobirania i Progrés (SiP), Elisenda Paluzie i Lluís Pérez, perquè expliquin la petició popular. La compareixença dels peticionaris no és una pràctica habitual, però és necessària perquè es tracta de la primera petició amb tant de suport al darrere.

l Novembre de 2009: queda pendent que la Comissió es reuneixi en plenari i decideixi si assumeix la petició o bé si transmet la informació als grups parlamentaris perquè siguin aquests que continuïn els tràmits perquè el Parlament presenti una proposició de llei orgànica al Congrés de Diputats espanyol. Amb el traspàs d'aquesta competència, la consulta que es va dur a terme a Arenys de Munt i les que es faran en diversos municipis el proper 13 de desembre, es podria fer també a nivell nacional i de forma legal. Som conscients que la resposta del Congrés de Diputats seria amb tota seguretat negativa, però també que cal esgotar les vies legals establertes i que el Congrés evidenciï el seu caràcter antidemocràtic.


Un cop exhaurida aquesta via serà el moment, com hem fet sempre, de ser imaginatius per tal d'aconseguir l’exercici del Dret de Decidir per vies no convencionals. Fins llavors, i deutors de la confiança que ens heu fet amb la vostra signatura, la PDD i SiP es comprometen a seguir de ben a prop els pròxims passos de la Comissió, a vetllar perquè la petició arribi a bon port i a informar-vos dels avenços puntualment.


Aprofitem l’avinentesa per agrair la vostra participació en la campanya.

Cordialment,


Josep Cruanyes
President de la Plataforma pel Dret de Decidir
info@tenimeldretdecidir.org
Joel Joan
President de la Plataforma Sobirania i Progrés
coordinació@sobiraniaiprogres.cat

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb