Tarragona pel dret de decidir

República Catalana, la nostra llibertat

Avancem cap a la llibertat (2). El conseller Castells i Jacint Ros

jmfortc | 03 Agost, 2009 12:35

Que el conseller d'Economia del Govern, del PSC, reivindiqui públicament la llibertat (respecte del PSOE), és un altre senyal que avancem. Perquè el PSC, senyores i senyors, ha representat i representa una part important d'aquest país. I la independència només l'aconseguirem quan els independentistes en siguem la part més important:Quan siguem bastants més dels que hem dit que ho som fins ara. Quan surtin tots els de l'armari i els cagadubtes, d'una banda, i s'acabin de convèncer alguns bonifacis que el federalisme només pot arribar quan siguem lliures. No abans.  

Independència no implica vocació permanent d'enfrontament. Només la dosi que en calgui per aconseguir la llibertat. (Sí, ja sé que l'enfrontament genera adrenalina, indispensable per a la lluita. Però adrenalines d'origens més o menys desconeguts s'empren sovint per generar enfrontaments. No és només un joc de paraules. D'aquestes relacions subtils, Freud en va donar algunes pistes.) I després, ser amos de les nostres decisions. Decidir si ens convé pactar, ens convé ajornar el pacte o ens convé deixar-ho córrer.

Benvinguts, doncs, els partidaris de la independència, de la llibertat (siguin socialistes, convergents o del partit de la marihuana), com ara el catedràtic d'economia Jacint Ros Hombravella qui, proper al PSC temps enrere, s'acosta a ERC i alhora és crític amb l'acord de finançament que ambdós partits ens volen vendre amb publicitat enganyosa (llegiu l'entrevista que li fan a Presència).  Posar les coses, i els dirigents dels partits, al seu lloc no implica necessàriament haver de muntar uns sidrals que acabin, un cop passats, amb menys líquid del que teníem a l'ampolla.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb