PRESENTACIÓ

14 Desembre, 2007 11:41
Publicat per jfk, General

    jfk@tinet.org

 

Jordi Freixa i Querol nascut  a Tarragona en un 28 de Juliol de 1.952, visqué i passà la seva joventut entre les bimil-lenàries pedres de la plaça del Fòrum (antiga plaça de  representació).

Cursà els seus estudis al desaparegut col·legi Jaume I, a l’acadèmia Tàrraco  i a  l’acadèmia Sant Pau, on va tenir els primers contactes artístics i plàstics de la mà del professor Miguel Montagut membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Madrid.

Començà als 7 anys en el món musical amb el grup de varietats del seu pare, el Sr. Josep Freixa, cantant i músic. Ha desenvolupat  treballs artístics en el món  de la música, la poesia, l’assaig, el teatre, la pintura, la ràdio i la televisió fins arribar a la fotografia i, concretament, a la seva dedicació actual, la fotografia artística i digital.

Dos discs de roc en català en la dècada dels 80 en el grup; JORDI CATALÀ (Jordi Freixa) i PAPER DE TORNASSOL, així com reconeixement a la poesia i assaig de la cova del drac de Barcelona (grup de poesia viva) i varies distincions musicals i poètiques, i queda Finalista al Festival de Palamós per la lletra de la Cançó” El vell navegant”.

 Va obtenir  la llicencia de pilot civil d’aviació l’any 87 i participa en les campanyes de foc verd promogudes per la Generalitat de Catalunya i va rebre el diploma de reconeixement i mencions per hores dedicades. 

 Als  anys noranta presentà un caset Ballaruca normalitzada, un treball musical de ball en Català, seguit d’uns vídeo clips amb adaptacions de cançons de tota la vida en català. Tarragona i les seves pedres, eren les protagonistes d’aquest treball.

És a partir del nou mil·leni que edita tres treballs musicals més i, amb l’adveniment de la fotografia digital, en Jordi s’incorpora en aquest món com infògraf amb la empresa Casa Freixa- Dalmau, premi comerç 2.004 Més Tarragona)

Al 2006 queda nomenat per al premi de la ISP -  THE INTERNACIONAL SOCIETY OF PHOTOGRAPHERS  (U.S.A.) amb l’obra fotogràfica; PONT DEL DIABLE” posteriorment guanya la MEDALLA DE BRONZE, el TROFEIG INTERNACIONAL DE L’ENTITAT i es nombrat DISTINGUISHED MEMBER 2007/08, per  la qual cosa ja podrim dir que es un artista modestament Internacional.

  

Armat de la Sang de Tarragona i amant de la nostra estimada Setma Santa, ha estat el primer a treballar amb les noves tecnologies les imatges de la Setmana Santa de Tarragonina. Fruit d’això n’és l’obra “crist de la sang” i  “la llum del Pare”, 3 r premi del concurs de Setmana Santa 2.005. Col·labora tot l’any amb escrits i notes de premsa a revistes de diferents activitats, cinema, exposicions, actes socials i musicals, publicació de fotografies, en varis opuscles opuscles de Setmana Santa, i fa dissenys fotoartístics per a activitats d’entitats particulars, religioses i calendaris en les fotos del seu arxiu particular.

Darrerament a quedat nomenat per segon any consecutiu al premi corresponent a l’any 2.008 de la “THE INTERNACIONAL SOCIETY OF PHOTOGRAPHERS  (U.S.A.)” amb l’obra fotogràfica; “BALCÓ MEDITERRANI”, fotografia que figurà en el calendari-institucional del 2.006 editat per la Conselleria de Relacions Ciutadanes  de l'Ajuntament de Tarragona dins de la col·lecció (Tarragona llums i contrallums). 

JORDI Freixa conte fruit de tots aquest anys de treball amb molts PREMIS, AGRAIMENTS i MENCIONS que a continuació detallem;

 FOTOGRAFIA; 

PLACA DE PARTICIPACIÓ 2005, de la XVIII a EXPOCICIÓ COL-LECTIVA DE TREBALLS ARTÍSTICS  del socis del SINDICAT D’INICIATIVA I TURISME DE TARRAGONA. En la obra; CONTRASTES DEL DELTA.

 TROFEIG, 3 r premi en el concurs de fotografies, Setmana Santa 2005 convocat per L’AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA de Tarragona en l’obra “LA LLUM DEL PARE. 

INSIGNIA DE PLATA, del ATENEU DE TARRAGONA per els seus treballs d’montatge d’exposicions fotogràfiques i varis.

 PLACA DE PARTICIPACIÓ, XIXa exposició col·lectiva MONUMENTAL I TURÍSTICA DE TARRAGONA I TARRAGONÈS  2006, del sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, en la obra; Pont del Diable (nomenada per al premi; PICTURE.COM (U.S.A). 2007/08 

FOTOGRAFIA,

Placa d’argent d’agraïment 2006 de la CONGREGACIÓ DE LA PURISIMA SANG DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST per la donació de l’obra  CRIST DE LA SANG.

 PLACA DE PARTICIPACIÓ,  2007 En la XIXa Exposició col·lectiva de treballs artístics dels socis del SINDICAT D’INICIATIVA I TURISME DE TARRAGONA en l’obra;”PENITENCIA I PASSIÓ”

 MEDALLA DE BRONZE 2007, de la THE INTERNACIONAL SOCIETY OF PHOTOGRAPHERS  (U.S.A.) amb l’obra fotogràfica; PONT DEL DIABLE” 

TROFEIG INTERNACIONAL DE VIDRE 2007, de la THE INTERNACIONAL SOCIETY OF PHOTOGRAPHERS  (U.S.A.) amb l’obra fotogràfica; PONT DEL DIABLE”

 NOMBRAMENT; DISTINGUISHED MEMBER 2007/08,  per laTHE INTERNACIONAL SOCIETY OF PHOTOGRAPHERS  (U.S.A.) amb l’obra fotogràfica; PONT DEL DIABLE” 

PLACA DE PARTICIPACIÓ, XXa exposició col·lectiva MONUMENTAL I TURÍSTICA DE TARRAGONA I TARRAGONÈS  2007, del sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, en la obra; AERÒLITS.  

RELACIONS PÚBLIQUES I CINEMA TROFEIG D’AGRAIMENT,  Per treballs de fotografia, disseny artistic-grafic i relacions públiques, realitzats en el transcurs de les festes populars del barri Tarragoní TAGNA 2 2005.

 TROFEIG D’AGRAIMENT,  Per treballs culturals i artístics  realitzats al ATENEU DE TARRAGONA, 2005, en el transcurs del sopar de la Setmana Cultural. 

RELACIONS PÚBLIQUES I VARIS, Rep per segon any consecutiu el trofeig d’agraïment per treballs culturals i artístics  del ATENEU DE TARRAGONA 2006 en el transcurs del sopar de la Setmana Cultural.

 RELACIONS PÚBLIQUES I VARIS, Rep per tercer any consecutiu el trofeig d’agraïment per treballs culturals i artístics  del ATENEU DE TARRAGONA 2007 en el transcurs del sopar de la Setmana Cultural.

 

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs