Sobre l'Estació de Tarragona a TARRAGONA21 - 19 de febrer

Posted by jruiz on 19 Febrer, 2015 23:32

Les desitjades obres de l’estació de tren començaran enguany amb una inversió inicial de 6,2 MEU

Ballesteros ha detallat aquesta tarda els compromisos als que ha arribat Fomento després del procés mobilitzador que havia iniciat fa dues setmanes el propi alcalde reunint la societat civil per reclamar la millora de l’estació de Tarragona i que Foment deixi clar el tema del tercer fil.

Finalment, la reunió d’avui, amb el precedent de la mobilització de la societat tarragonina, ha servit per desllorigar el cas de l’estació de tren. Foment licitarà enguany la primera fase de les obres, amb una inverisó de 6,2 milions d’euros. A això cal afegir la modificació del projecte del tercer fil (un milió d’euros), l’ampliació d’andanes de l’estació, la col·locació d’ascensors i escales mecàniques (4 milions d’euros), a la vegada que es redactarà un estudi informatiu per al desenvolupament de mercaderies a la línia Reus-Roda.

També contempla Foment fer l’intercanviador de l’Arboç, una obra “essencial”, ha destacat l’alcalde. En la primera fase es licitarà la millora de les andanes 1 i 2, que seran ampliades, elevades i s’hi col·ocaran ascensor i escales mecàniques, a l’hora que se suprimirà la via 4. La segona fase inclourà l’ampliació de l’andana 3, amb ascensors i escales i la desaparició d’una segona via

“No ens hem mogut ni un mil·límetre i no baixem la guàrdia”, ha dit l’alcalde en roda de premsa sobre la postura de força de l’Ajuntament. Ballesteros surt “satisfet, però vigilant” dels acords obtinguts, dels quals destaca “molt especialment” la millora de l’estació de tren, “que era una reivindicació general de la societat tarragonina” i el fet que es confirma que el tercer fil serà provisional, amb l’estudi informatiu en marxa de la línia de mercaderies de Reus-Roda.

Queda pendent ara la signatura d’un protocol amb la ministra Ana Pastor per tal de verificar el cas del tercer fil, que inclou les passarel·les de connexió de la ciutat amb la platja i que les mercaderies no descansin a l’estació de Tarragona, sinó a la classificació, així com aixecar barreres contra l’impacte acústic a la zona de Llevant i l’entorn dels càmpings. En aquest protocol és on figurarà la provisionalitat del tercer fil, “un objectiu irrenunciable”, en paraules de Ballesteros. L’alcalde vol que estigui signat “abans de l’u d’abril”.

Les millores a la façana marítima inclouran dues passarel·les de connexió. La principal, que sortirà de la Baixada del Toro fins al Miracle, serà costejada pel Port i es considera prioritària

publicat a

Preview

technorati tags:

Sobre l'Estació de Tarragona a DIARIDETARRAGONA.COM - 18 de febrer

Posted by jruiz on 18 Febrer, 2015 22:54

Madrid promete escaleras mecánicas y ascensores en la estación de TGN para 2016

La obra, que contempla la ampliación de dos andenes, sólo resolverá los problemas más urgentes de accesibilidad. Faltará una última fase

18/02/2015  Francisco Montoya |

El impresentable estado actual de la estación de tren de Tarragona podría mitigarse en 2016 si en esta ocasión la palabra del Ministerio de Fomento se cumple. El secretario de Estado de Infraestructuras, Manuel Niño, se lo prometió este miércoles al alcalde Josep Fèlix Ballesteros y al concejal de Urbanisme Carles Castillo durante una reunión que mantuvieron en Madrid, y a la que por parte del territorio asistieron también los diputados tarraconenses Alejandro Fernández (PP) y Joan Ruiz (PSC);y por parte de Fomento, diversos técnicos ministeriales y también de Adif.

Por si el compromiso de palabra ante los representantes políticos tarraconenses fuera poco, minutos después de la reunión el Ministerio hizo público el anuncio mediante una nota de prensa en la que detallaba algunos aspectos de la obra.

Aunque los trabajos pendientes en la estación son numerosos y la inversión para acometerlos se estimó en su día en 15 millones de euros, los más urgentes y prioritarios son los relativos a la accesibilidad, y son precisamente esos los que quedarán resueltos con los 6,2 millones de la inversión anunciada ayer: «El proceso –dice Fomento– se iniciará este mismo año con la licitación de los trabajos».

 

Ballesteros –que este miércoles mismo, a su regreso de Madrid, ofreció una rueda de prensa– se mostró especialmente optimista en cuanto a los plazos, al asegurar que «lo normal es que se liciten a finales de año, que este mismo año empezasen las obras y que en todo caso en 2016 estén acabadas».

¿Qué implicará exactamente este nuevo lavado de cara (todavía no el último)? Fundamentalmente, la instalación de ascensores y en algún punto también escaleras mecánicas, para facilitar el acceso a los andenes, y también la ampliación de los propios andenes, puesto que en la actualidad son demasiado estrechos y no permiten la instalación de las novedades citadas. «Tienen que pasar de los poco más de 3 metros actuales a casi 8», precisó el alcalde en su comparecencia. «Ahora mismo, por ejemplo, una silla de ruedas no puede pasar por el andén por el punto donde está el hueco de la escalera. Ni a un lado ni a otro de las escaleras hay espacio suficiente», añadió.

Además de ampliarlos, las obras de remodelación contemplan también «recrecer los andenes» (elevar su altura) de nuevo en aras de la accesibilidad. El proyecto de los 6,2 millones de euros incluye, por último, «modificar el esquema de vías para incorporar el ancho estándar a la estación».

Esta primera actuación se centrará sólo en los dos andenes principales, los más cercanos al edificio estación: el de la vía 1 (situado junto al edificio), y el que queda entre las vías 2 y 4. Precisamente esta última, la vía 4, desaparecerá con esta primera fase de las obras, como consecuencia de la ampliación de los andenes y de la reformulación de las vías para su adaptación al ancho internacional.

Para una última fase de las obras (sin fecha) quedará, entre otras mejoras, la adecuación y accesibilidad del tercer andén y del resto de vías que ahora no se remodelan, hasta alcanzar los 15 millones mencionados. Ballesteros reconoció que la obra es, por tanto, insuficiente, pero también recordó que en la actualidad «al tercer andén prácticamente no van viajeros porque esas vías apenas se utilizan; se habilitan sólo de forma excepcional para casos de avería», por lo que a efectos de accesibilidad la remodelación que anunció ayer el Ministerio de Fomento resolverá prácticamente en su totalidad el problema.

 

Protocolo de acuerdos

Pese a ser la principal prioridad, el estado de la estación no fue el único reproche que el Ayuntamiento le planteó ayer a Manuel Niño. Existen otros puntos de malestar en relación con la cuestión ferroviaria. Por encima de todos, el hecho de que todavía no se haya firmado con Fomento el protocolo de compromisos como compensación a la ciudad por haber aceptado el tercer carril.

Reclamaciones como la construcción de pasarelas que conecten la ciudad con la playa, el compromiso de que el tercer carril es una solución provisional, la promesa de que las mercancías peligrosas no estacionarán ni dormirán en la estación de Tarragona o la reducción del impacto acústico del paso de la vía por el frente marítimo son algunas de las condiciones que Tarragona puso en su día. Fomento, dice el consistorio, las aceptó entonces verbalmente a la espera de firmarlas en un futuro, pero a día de hoy todavía no se ha concretado y la ausencia de pacto escrito resulta inquietante para el Ayuntamiento, pues no hay garantía de que vayan a cumplirse.

Por último, los representantes locales reclamaron durante la reunión que se les diera «una fecha concreta de licitación del intercambiador de L’Arboç», que permitirá la conexión de la línea de ferrocarril convencional Tarragona-Barcelona con la de Alta Velocidad Madrid-Barcelona, lo que entre otras cosas acortará el tiempo de viaje entre Tarragona y Barcelona. Además, «sin el intercambiador, los trenes de altas prestaciones no llegarán a Tarragona». Fomentó informó en la reunión que el proyecto saldrá a exposición pública durante el primer semestre de este año

publicat a 

Preview

technorati tags:

Sobre la "baixada d'impostos" a LA REPUBLICA CHECA - 9 de febrer

Posted by jruiz on 09 Febrer, 2015 23:49

JOAN RUIZ (PSC): “Alejandro Fernández és un ‘trilero'”

joan_ruiz

El diputat socialista Joan Ruiz

 

El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, s’ha mostrat “estupefacte” al veure com el líder del PP Tarragona treia pit per la baixada dels impostos de l’IRPF impulsada pel govern central.

Segons el parlamentari tarragoní, les declaracions d’Alejandro Fernández només tenen justificació si tenim en compte que el PP pensa que els tarragonins “són tontos o el PP ha prdut el sentit del ridícul”. Davant la posició assumida pel líder conservador, Ruiz no té dubtes en titllar-lo de “autèntic ‘trilero’ de la política”.

Joan Ruiz recorda que ara el PP afirma que enguany els tarragonins “tindran un retorn de 204 euros” per la reforma de l’IRPF del Govern. “Molt, però que molt bé… L’únic problema és que Alejandro Fernández i el PP s’obliden de dir que quan Rajoy va ser investit president del Govern una de les seves primers decisions va ser incrementar la retenció de l’IRPF, fet que va suposar una reducció real del poder adquisitiu de 331 euros de mitjana per cada treballador tarragoní.”

alejandro_fernandez

Alejandro amb Rajoy a Tarragona

Amb l’objectiu d’esclarir dubte, el polític socialista ha emfatitzat que segons les mateixes dades del PP “primer se’ns treuen 331 euros de la butxaca i ara se’ns tornaran 204 euros, el que implica que amb el PP al Govern els tarragonins hem perdut, de mitjana, 127 euros per persona. I el PP té la barra i la indecència política de vendre això com un èxit! Sembla increïble!” – exclamà.

Ruiz recorda al PP que “les hemeroteques existeixen” i que a Internet els ciutadans poden trobar les contradiccions del govern central. Cinc dies abans de deles eleccions Rajoy va dir textualment: “mi decisión es no subir los impuestos porque con las dificultades que estan teniendo las empresas y los españoles no me parece razonable.” O aquesta altra afirmació del mateix Alejandro Fernández, en el debat de candidats de Tarragona: “El PP no apujarà els impostos. Pujar els impostos en plena crisi és un autèntic despròposit.”

Joan Ruiz després de fer memòria dels ‘enganys’ del PP, espera que demani perdó i que no continuï venent fum.

publicat a

 Preview

 

technorati tags:

Sobre la "baixada d'impostos" a TOTTARRAGONA.CAT - 9 de febrer

Posted by jruiz on 09 Febrer, 2015 22:54

Joan Ruiz: 'O el PP ha perdut el sentit del ridícul o pensa que els tarragonins som tontos'
  
Fotografia d'arxiu de Tot TarragonaEl diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, s’ha mostrat avui “estupefacte” per les recents declaracions del diputat del PP Alejandro Fernández en les que aquest “treu pit” per “la baixada dels impostos de l’IRPF” que el Govern del PP diu que aplicarà enguany. “O bé el PP ha perdut el poc sentit del ridícul que li quedava o bé pensa que els tarragonins som tontos, directament. En tot cas, el senyor Fernández es demostra un cop més com un autèntic “trilero” de la política.”

Joan Ruiz argumenta que ara el PP afirma que enguany els tarragonins “tindran un retorn de 204 euros” per la reforma de l’IRPF del Govern. "Molt, però que molt bé... L’únic problema és que Alejandro Fernández i el PP s’obliden de dir que quan Rajoy va ser investit president del Govern una de les seves primers decisions va ser incrementar la retenció de l’IRPF, fet que va suposar una reducció real del poder adquisitiu de 331 euros de mitjana per cada treballador tarragoní.”


“És a dir, que segons les mateixes dades del PP primer se’ns treuen 331 euros de la butxaca i ara se’ns tornaran 204 euros, el que implica que amb el PP al Govern els tarragonins hem perdut, de mitjana, 127 euros per persona. I el PP té la barra i la indecència política de vendre això com un èxit! Sembla increïble!”

Cal recordar que el primer que va fer el PP al Govern va ser apujar els impostos a les classes populars i mitjanes...quan s’havia passat la campanya jurant i perjurant que no ho farien mai.

“Però per desgràcia del PP les hemeroteques existeixen i amb Internet són accessibles per a tothom. I què trobem si les consultem? Doncs aquesta declaració del mateix Rajoy cinc dies abans de les eleccions: “mi decisión es no subir los impuestos porque con las dificultades que estan teniendo las empresas y los españoles no me parece razonable.” O aquesta altra afirmació del mateix Alejandro Fernández, en el debat de candidats de Tarragona: “El PP no apujarà els impostos. Pujar els impostos en plena crisi és un autèntic despròposit.” I què van fer, poques setmanes després, un cop instal•lats al Govern? Pujar els impostos. I què fan ara enlloc de demanar perdó per tanta mentida? “Vendre” un augment real de la pressió fiscal en el conjunt de la legislatura com una “baixada” dels impostos. Quina poca vergonya...”, ha exclamat el diputat socialista.  

publicat a

 Preview

         

technorati tags:

Sobre la "baixada d'impostos" a TARRAGONA21 - 9 de febrer

Posted by jruiz on 09 Febrer, 2015 22:21

Joan Ruiz acusa Alejandro de fer de ‘trilero’ amb la retallada de l’IRPF als tarragonins


El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, s’ha mostrat “estupefacte” per les recents declaracions del diputat del PP Alejandro Fernández en les que aquest “treu pit” per “la baixada dels impostos de l’IRPF” que el Govern del PP diu que aplicarà enguany. “O bé el PP ha perdut el poc sentit del ridícul que li quedava o bé pensa que els tarragonins som tontos, directament. En tot cas, el senyor Fernández es demostra un cop més com un autèntic “trilero” de la política”.

Joan Ruiz argumenta que ara el PP afirma que enguany els tarragonins “tindran un retorn de 204 euros” per la reforma de l’IRPF del Govern. “Molt, però que molt bé… L’únic problema és que Alejandro Fernández i el PP s’obliden de dir que quan Rajoy va ser investit president del Govern una de les seves primers decisions va ser incrementar la retenció de l’IRPF, fet que va suposar una reducció real del poder adquisitiu de 331 euros de mitjana per cada treballador tarragoní.”

“És a dir, que segons les mateixes dades del PP primer se’ns treuen 331 euros de la butxaca i ara se’ns tornaran 204 euros, el que implica que amb el PP al Govern els tarragonins hem perdut, de mitjana, 127 euros per persona. I el PP té la barra i la indecència política de vendre això com un èxit! Sembla increïble!”

Cal recordar que el primer que va fer el PP al Govern va ser apujar els impostos a les classes populars i mitjanes…quan s’havia passat la campanya jurant i perjurant que no ho farien mai.

“Però per desgràcia del PP les hemeroteques existeixen i amb Internet són accessibles per a tothom. I què trobem si les consultem? Doncs aquesta declaració del mateix Rajoy cinc dies abans de les eleccions: “mi decisión es no subir los impuestos porque con las dificultades que estan teniendo las empresas y los españoles no me parece razonable.” O aquesta altra afirmació del mateix Alejandro Fernández, en el debat de candidats de Tarragona: “El PP no apujarà els impostos. Pujar els impostos en plena crisi és un autèntic despròposit.” I què van fer, poques setmanes després, un cop instal·lats al Govern? Pujar els impostos. I què fan ara enlloc de demanar perdó per tanta mentida? “Vendre” un augment real de la pressió fiscal en el conjunt de la legislatura com una “baixada” dels impostos. Quina poca vergonya…”, ha exclamat el diputat socialista

publicat a

 Preview

.

technorati tags:

Sobre la "baixada d'impostos" a TARRAGONA-RADIO - 9 de febrer

Posted by jruiz on 09 Febrer, 2015 22:02

El PSC critica que els populars treguin pit amb la baixada d'impostos de l'IRPF

Publicat el: 09/02/2015 per Tarragona Ràdio

El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, critica que el també parlamentari tarragoní, Alejandro Fernández, tregui pit per al baixada d’impostos de l’IRPF que el Govern del PP vol aplicar enguany.

Ruiz recorda que quan Mariano Rajoy va ser investit president del Govern una de les seves primers decisions va ser incrementar la retenció de l’IRPF. El socialista explica que això va suposar una reducció real del poder adquisitiu de 331 euros de mitjana per cada treballador tarragoní.

Joan Ruiz lamenta que el Govern popular tregui primer 331 euros als treballadors tarragonins i ara els vulgui tornar 204 euros.

Això implica, segons Ruiz, que s’han perdut de mitjana, 127 euros per persona

publicat a

technorati tags:

Sobre l'Estació de Tarragona a LA REPUBLICA CHECA- 6 de febrer

Posted by jruiz on 06 Febrer, 2015 22:03

ALCALDE BALLESTEROS: “L’ESTACIÓ DE TARRAGONA FA PENA”

La crida que va fer l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a les diferents entitats amb motiu de la presentació del ‘Manifest en defensa de les millores ferroviàries a Tarragona‘ ha sorgit efecte.

Ballesteros explicant els punts del manifest

Ballesteros explicant els punts del manifest

Els grups municipals de l’Ajuntament, de forma conjunta, van presentar i aprovar al Plenari, amb data 26 de gener de 2015, una moció en defensa de les millores ferroviàries per Tarragona.

D’aquesta moció va néixer la voluntat de l’Ajuntament de fer-ne una ‘arma’ social que apuntés cap a Madrid. L’ens tarragoní va decidir presentar aquesta moció en forma de manifest amb la intenció que tota la societat civil tarragonina li donés suport.

I així ha estat, el batlle ha aconseguit omplir, fins a la bandera, la sala d’actes de l’Institut Municipal de d’Educació de Tarragona per rebre el suport de més de quaranta entitats i institucions que, la majoria d’elles, s’han personificat per tirar endavant aquesta ‘demanda’.

Després d’exposar i defensar els punts més rellevants del manifest i dir que ‘l’estació de Tarragona fa pena’, l’alcalde ha convidat a tothom a firmar el manifest per aconseguir una estació digna i pròpia d’una ciutat com Tarragona, la segona més important de Catalunya pel que fa a volum de passatgers.

 

CiU hi veu campanya electoral
El senador Jordi Sendra ha declarat que  assisteix a l’acte “perquè és la nostra obligació” i a més ha recordat que ja fa anys que l’estació de tren està malament i que l’alcalde “probablement” ha convocat aquest acte “més amb ànsia perquè s’acosten les eleccions”.

 

Jané parlant davant dels presents a l'acte

Jané parlant davant dels presents a l’acte

A tot això, el senador ha volgut remarcar que  “a finals del 2011 o 2012 vaig preguntar per l’estació de Tarragona i la ministra (Ana Pastor) em va dir que el projecte estava fet i estava pendent de dotació pressupostària”.

Sendra ha recordat que CiU ha presentat en els pressupostos de cada any una esmena dotant la reforma  i “cada any ens han dit que no, que no hi ha quartos”.

 

Pregunta a la ministra
El proper dimarts, el senador convergent ‘tindrà una pregunta oral a la ministra’ sobre això a veure “quan ho pensen fer perquè el projecte està fet i només falta dotació econòmica”.

 

Per altra banda, el diputat Jordi Jané ha manifestat que “no podem deixar passar aquest moment, si estem tots d’acord, hem d’aconseguir tot això abans que s’acabi la legislatura perquè és una vergonya tot el que està passant amb la segona estació més important”.

 

Tots units fan força
A l’acte hi ha hagut infinitat de cares conegudes, on totes, per un dia, s’han sumat per aconseguir una estació que estigui a l’alçada de la ciutat.

 

Els diputats Joan Ruiz (PSC i Jordi Jané (CiU), el senador convergent Jordi Sendra i alguns regidors socialistes del govern municipal. A banda, també hi era el president de la Federació d’Associacions de Veïns, la portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Arga Sentís, representants del Port de Tarragona, de Repsol, de la PIMEC i la CEPTA, així com també representants de la Cambra de la Propietat Urbana, la Cambra de Comerç, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal, entre d’altres.

Jonathan OCA

publicat a

Preview

 

 

technorati tags:

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció