Sobre la crisi econòmica a LA REPUBLICA CHECA - 27 de gener

Posted by jruiz on 27 Gener, 2015 22:17

EL PSC DUBTA QUE LA ‘CRISI JA SIGUI COSA DEL PASSAT” TAL I COM INSISTEIX MARIANO RAJOY

joan_ruiz

El diputat Joan Ruiz dubta de Rajoy

“Si la crisi ja és cosa del passat com s’explica que hagi, ara, menys gent cotitzat que l’any 2011?”  Aquesta és la pregunta que el diputat socialista al Congrés del Diputats, Joan Ruiz, formula al govern popular liderat per Mariano Rajoy.

Segons ha explicat, “des de que Mariano Rajoy és president del Govern el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social a la província de Tarragona ha caigut en quasi 8.000 persones (en concret, 7.907 afiliats menys). Així, hem passat de 276.524 afiliats quan el PP va formar Govern a 268.617 ara, d’acord amb les dades oficials del mateix ministeri de Treball”.

Per desmitificar, i fins i tot desmentir, les dades facilitades i l’estratègia propagandística del govern central, Ruiz qüestiona: “si la crisi ja és història, com ens diuen cada dia, com és possible que el Govern del PP continuï retallant en beques, en dependència o en recursos adreçats a combatre la violència de gènere, per posar només tres exemples flagrants?”

El diputat socialista està convençut que l’executiu de Mariano Rajoy difon aquestes informacions per desviar l’atenció de casos “tan escandalosos com la trama corrupta protagonitzada per Bárcenas”.

publicat a

Preview.

technorati tags:

Sobre pérdua de professors a EL PORTAL NOU - 22 de gener

Posted by jruiz on 22 Gener, 2015 23:02

La demarcació de Tarragona ha perdut fins a 222 docents en tres anys, segons el PSC

El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat aquest dimecres, 21 de gener, que el sistema educatiu a la demarcació de Tarragona ha patit, entre finals de 2011 i finals de 2014, una reducció de personal docent de 222 persones, entre educació general i universitats. Això ha passat, segons Ruiz, al mateix temps, ha crescut el nombre d'alumnes.


"En només tres anys el Govern del PP i el Govern de CiU a la Generalitat, mitjançant retallades als pressupostos, han dilapidat l'equitat del nostre sistema educatiu i han accentuat les desigualtats d'una manera exponencial", ha denunciat Ruiz, que considera que "aquestes dades no són casuals sinó que són conseqüència directa de les retallades que en el cas del Govern de Rajoy sumen ja més de 6.000 milions d'euros en educació". Segons el diputat socialista, a això cal sumar una reducció de beques
publicat a

technorati tags:

Sobre pérdua de professors a EL VALLENC - 22 de gener

Posted by jruiz on 22 Gener, 2015 22:59

El PSC diu que el sistema educatiu a les comarques tarragonines s’ha reduït en 222 persones

22 gener 2015 6:00 ElVallenc.cat
El PSC diu que el sistema educatiu a les comarques tarragonines s’ha reduït en 222 persones

El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat avui que, “en només tres anys (des de finals de 2011 fins a finals de 2014), el govern del PP —i el govern de CiU a la Generalitat—, mitjançant retallades als pressupostos, han dilapidat l’equitat del nostre sistema educatiu i han accentuat les desigualtats d’una manera exponencial.”
 
Així, segons les mateixes dades del butlletí de personal al servei de les Administracions Públiques del Ministeri, el sistema educatiu a Tarragona i les Terres de l’Ebre ha patit, entre finals del 2011 i finals del 2014, una reducció de personal docent de 222 persones, entre educació general i universitats. “I això que, al mateix temps, ha crescut el nombre d’alumnes!”

publicat a 

technorati tags:

Sobre pérdua de professors a DIARI DE TARRAGONA - 22 de gener

Posted by jruiz on 22 Gener, 2015 22:48

20150122-DT-Menos profesores en la provincia
publicat a 

technorati tags:

Sobre pérdua de professors a TARRAGONA RADIO - 21 de gener

Posted by jruiz on 21 Gener, 2015 22:49

El PSC denuncia la pèrdua de 222 professors a Tarragona en tres anys

Publicat el: 21/01/2015 per Tarragona Ràdio

El PSC denuncia que la demarcació ha perdut més de 200 professors en tres anys fruit de les retallades del PP i CiU.

El diputat socialista Joan Ruiz sosté que en el que portem de legislatura el Govern de Rajoy porta acumulats més de 6.000 milions d’euros de retallades en educació.

Segons afirma, aquesta situació ha afectat l’equitat del sistema i ha accentuat les desigualtats.

Així, i basant-se en dades del mateix Govern central, Ruiz manifesta que el sistema educatiu a la demarcació de Tarragona ha patit, entre finals de 2011 i finals de 2014, una reducció de personal docent de 222 persones, entre educació general i universitats. 

Des del PSC lamenten aquesta pèrdua de professors mentre, diuen, s’han incrementat els alumnes, i també denuncien la retallada en beques i la pujada de taxes universitàries

publicat a

.

technorati tags:

Sobre duració dels contractes a DIARI DE TARRAGONA - 15 de gener

Posted by jruiz on 15 Gener, 2015 23:47

20150115-DT-Contratos temporales

publicat a 

technorati tags:

Sobre duració dels contractes a EL VALLENC - 15 de gener

Posted by jruiz on 15 Gener, 2015 23:39

Segons el PSC, el 92% dels contractes de treball signats a la demarcació de Tarragona són temporals

15 gener 2015 6:15  ElVallenc.cat
Segons el PSC, el 92% dels contractes de treball signats a la demarcació de Tarragona són temporals

 

El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha denunciat aquest dimecres 14 de gener que “el mercat de treball que ha construït el Govern de Rajoy, gràcies a la reforma laboral que ha impulsat el PP, és un mercat amb contractes de treball amb data de caducitat i amb salaris molt baixos. El pitjor, però, és que cada mes 300.000 persones que estan a l’atur es queden sense cap mena de prestació.”
 
En aquest sentit, Joan Ruiz ha explicat que durant aquest passat 2014, i segons les mateixes dades oficials del Ministeri de Treball, dels 244.000 contractes de treball que es van subscriure a la demarcació de Tarragona 222.000 van ser de caràcter temporal (per obra, servei, eventuals o interins) i tan sols 22.000 van ser indefinits
publicat a
.

 

technorati tags:

Sobre duració dels contractes a EL PORTAL NOU - 15 de gener

Posted by jruiz on 15 Gener, 2015 14:19

El 92% dels contractes a la demarcació de Tarragona han estat temporals, segons el PSC

   


El diputat socialista al Congreso, Joan Ruiz, ha denunciat aquest dimecres, 15 de gener, que durant aquest passat 2014, i segons les dades oficials del Ministerio de Trabajo, dels 244.000 contractes que es van subscriure a la demarcació de Tarragona 222.000 van ser de caràcter temporal i tan sols 22.000 van ser indefinits. "És a dir, el 92 per cent de la nova ocupació és temporal, un percentatge que se situa en paràmetres record", assenyala el diputat.

A això cal afegir que, segons els socialistes, hi ha molts contractes amb una durada d'unes poques setmanes. Així, dels 11.530 contractes temporals que es van signar a les comarques tarragonines el passat mes de desembre més de 5.300 van ser d'una durada inferior a un mes.

La duració mitjana dels contractes temporals signats el mes passat és de 54 dies, mentre que un de cada quatre contractes ha durat menys d'una setmana. Les retribucions salarials també són molt baixes. De fet, segons el PSC, el poder adquisitiu dels treballadors ha retrocedit 30 anys, situant-se en els valors de principis del anys 90. 

Segons el disputat socialista, "malgrat que majoritàriament es tracta de treball eventual i mal remunerat aquests nous contractes 'redueixen' les llistes d'atur registrat el que permet al govern del PP mantenir aquesta cínica campanya d'autobombo que consisteix en repetir per activa i per passiva que la crisi 'ya es cosa del pasado". Per aquest motiu, el diputat tarragoní ha emplaçat als responsables del PP que "surtin dels seus despatxos, trepitgin el carrer i mirin a la cara de la gent a veure si tenen l'estomac de dir que la crisi ja s'ha superat i que tot va a les mil meravelles"
publicat a
.
technorati tags:

Sobre duració dels contractes a TARRAGONA RADIO - 14 de gener

Posted by jruiz on 14 Gener, 2015 23:55

El PSC alerta que el 92% dels contractes de treball signats a la demarcació són temporals

Publicat el: 14/01/2015 per Tarragona Ràdio

El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha criticat el mercat de treball que ha construït el Govern de Rajoy. Assegura que gràcies a la reforma laboral que ha impulsat el PP, s'ha creat un mercat amb contractes de treball amb que tenen de caducitat i amb salaris molt baixos. Ruiz lamenta que cada mes 300.000 persones que estan a l’atur es quedin sense cap mena de prestació.
En aquest sentit, el dupitat ha explicat que durant aquest passat 2014, i segons les mateixes dades oficials del ministeri de Treball, dels 244.000 contractes de treball que es van subscriure a la demarcació de Tarragona, 222.000 van ser de caràcter temporal i només 22.000 van ser indefinits.
Ruiz ha afegit que dels 11.530 contractes temporals que es van signar a les comarques tarragonines el passat mes de desembre, més de 5.300 van ser d’una durada inferior a un mes. El diputat apunta que la duració mitjana dels contractes temporals rubricats el mes passat és de 54 dies, mentre que un de cada quatre contractes ha durat menys d’una setmana. Ruiz es queixa que les retribucions salarials també són molt baixes. El diputat tarragoní no entén com 300.000 persones es queden cada mes sense cap mena de prestació per desocupació?.

publicat a

technorati tags:

Sobre duració dels contractes a TOTTARRAGONA.CAT - 14 de gener

Posted by jruiz on 14 Gener, 2015 23:08

El PSC denuncia la precarietat dels contractes laborals
El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha denunciat avui que “el mercat de treball que ha construït el Govern de Rajoy, gràcies a la reforma laboral que ha impulsat el PP, és un mercat amb contractes de treball amb data de caducitat i amb salaris molt baixos. El pitjor, però, és que cada mes 300.000 persones que estan a l’atur es queden sense cap mena de prestació.”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha explicat que durant aquest passat 2014, i segons les mateixes dades oficials del ministeri de Treball, dels 244.000 contractes de treball que es van subscriure a la demarcació de Tarragona 222.000 van ser de caràcter temporal (per obra, servei, eventuals o interins) i tan sols 22.000 van ser indefinits.

“És a dir, el 92% de la nova ocupació és temporal, un percentatge que se situa en paràmetres record. Però és que, a més, hi ha molts contractes amb una durada d’unes poques setmanes. Per exemple, dels 11.530 contractes temporals que es van signar a les comarques tarragonines el passat mes de desembre més de 5.300 van ser d’una durada inferior a un mes. I després el Govern del PP ens “ven” aquesta “reducción del paro” com la gesta victoriosa més gran de tots els temps...”

La duració mitjana dels contractes temporals rubricats el mes passat és de 54 dies, mentre que un de cada quatre contractes ha durat menys d’una setmana. Les retribucions salarials també són molt baixes. De fet, el poder adquisitiu dels treballadors ha retrocedit 30 anys, situant-se en els valors de principis del anys 90.

“Ara bé, malgrat que majoritàriament es tracta de treball eventual i mal remunerat aquests nous contractes “redueixen” les llistes d’atur registrat el que permet al Govern del PP mantenir aquesta cínica campanya d’autobombo que consisteix en repetir per activa i per passiva que la crisi “ya es cosa del pasado.” Ja és cosa del passat? Segur? Qui pot viure amb contractes de tres dies o d’unes poques setmanes? Al conjunt del país ho ha 350.000 treballadors que tenen contractes inferiors a les 10 hores setmanals.”

El diputat tarragoní ha emplaçat als propagandistes del PP a què “surtin dels seus despatxos, trepitgin el carrer i mirin a la cara de la gent a veure si tenen l’estomac de dir que la crisi ja s’ha superat i que tot va a les mil meravelles. Si és així com diuen, com pot ser que 300.000 persones es quedin cada mes sense cap mena de prestació per desocupació?”, s’ha preguntat.
publicat a
technorati tags:

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció