Sobre violència de gènere a MES TARRAGONA - 25 de novembre

Posted by jruiz on 25 Novembre, 2014 23:57

20141125-MT-Descenso Violencia de Genero
publicat a
technorati tags:

Cmparecencia sobre el fuego y las personas con prolemas de mvilidad

Posted by jruiz on 25 Novembre, 2014 23:10

Comisión de FOMENTO 

technorati tags:

Sobre violència de gènere a DIARI DE TARRAGONA - 25 de novembre

Posted by jruiz on 25 Novembre, 2014 22:03

20141125B-2-DT-sobre violència de génere

20141125B-3-DT-sobre violència de génere

publicat a

 

 

technorati tags:

Sobre violència de gènere a DIARIDETARRAGONA.COM - 25 de novembre

Posted by jruiz on 25 Novembre, 2014 21:51

La provincia registra 6 denuncias al día por violencia de género

Estos hechos han descendido un 30% en los últimos cinco años. Una de cada 6 denuncias se retira. La dependencia económica de las víctimas por la crisis es una de las claves

Estamos ante un problema endémico del que apenas vemos aflorar una pequeña parte

En la demarcación de Tarragona se registraron el año pasado 2.272 denuncias por violencia de género (una media de 6,2 al día), una cifra que, pese a que aún resulta alarmante –un solo caso ya lo sería–, representa una bajada del 30% respecto a las 3.234 denuncias que se registraron en el año 2008. Pero, ¿ha bajado la violencia? Núria Vernet, coordinadora del Protocol de Violència en el Instituto Municipal de Serveis Socials de Tarragona, opina que no. «Que no haya denuncias no quiere decir que no haya violencia», afirma rotundamente. Estela Martín Urbano, abogada y Presidenta de la Comisión del Turno de Oficio del Col·legi d’Advocats de Tarragona , tampoco cree que hayan disminuido los casos; al contrario, asegura que estamos delante de un «problema endémico» del que apenas vemos aflorar una pequeña parte. Para ella la dependencia económica de las víctimas es la clave para no denunciar en este contexto de crisis. Asegura que, en vista de que se han creado juzgados especializados y nuevos recursos para atender a estas víctimas, en realidad lo que se esperaba era un repunte de casos, no este retroceso

Montse García Biosca, responsable del Pla Local de Polítiques de l’Ajuntament de Tarragona, también apunta a la crisis como una clave para entender esta reducción de denuncias y cree que hay que tener en cuenta las dificultades con que se encuentran las víctimas para acceder a un subsidio. Isabel Pilar Mohedano, cabo de la Unitat d’Atenció a la Víctima de Guàrdia Urbana de Tarragona, advierte que es muy difícil interpretar ese tipo de datos y no cree que el principal problema sea la crisis. Apunta que tal vez el trabajo previo a la denuncia encuentra una solución a la situación antes de llegar a dar un paso para iniciar un proceso judicial. Eso sí, explica que desde su unidad siguen trabajando mucho y siguen atendiendo muchos problemas relacionados con la violencia de género, aunque luego éstos no se traduzcan en denuncias.

El día después

Y, a la par que bajan las denuncias, han aumentado las renuncias a seguir adelante con el proceso. De las 2.272 denuncias del año pasado, 387 fueron retiradas (el 17%, un 5 por ciento más que en 2008 ). En este caso, la abogada Marín vuelve a hablar de la dependencia, pero ya no sólo económica, sino también emocional. Pone un ejemplo: si una mujer interpone una denuncia un lunes, lo más probable es que al martes mismo ya tenga un juicio rápido en el que puede proponer medidas tan cruciales para su vida como iniciar un divorcio, tomar medidas respecto a sus hijos... «Es muy difícil romper con la dependencia de un día para otro», reconoce. Además, en muchos casos después de la denuncia el hombre pide perdón, asegura que va a cambiar, y comienza una especie de ‘luna de miel’. García Biosca cree que en lo que se refiere a las renuncias, la crisis también ha influido en los últimos años, aunque no se puede dejar de lado el miedo que sienten las mujeres en una situación que les hace perder la capacidad de decisión. Vernet, por su parte, cree que las renuncias se deben al miedo y a la presión en el momento de ir a declarar.

Al calor de los hechos

También hay que tener en cuenta que la inmensa mayoría de los casos en que la mujer denuncia su situación, suele hacerlo después de un episodio de violencia en el que muchas veces resultan implicados los hijos. Un ejemplo: durante los primeros seis meses de este 2014 se presentaron 1.158 denuncias; de ellas, 861 fueron presentadas por las propias víctimas con un atestado policial por medio y sólo en 13 de los casos fueron realizadas en los juzgados directamente. El resto de denuncias provienen de los propios cuerpos de seguridad y de los servicios de salud o sociales. El número de casos denunciados por parte de familias es mínimo. Apenas 15 en este período (un 1,2%).

Menos alejamientos

A la par que han bajado las denuncias, también lo han hecho las órdenes de protección. Así aprovechaba para denunciarlo ayer el diputado socialista por Tarragona Joan Ruiz, quien aseguraba que el número de usuarias del servicio de atención a las víctimas de violencia de género (ATENPRO) en Tarragona se ha reducido un 4 por ciento este año en relación al mismo período del año pasado. Lo mismo habría pasado en los sistemas de seguimiento telemáticos de las medidas de alejamiento por violencia de género, que han caído un 28 por ciento. El diputado Joan Ruiz aseguró, además, que el Ejecutivo de Mariano Rajoy ha recortado un 22 por ciento el presupuesto destinado a luchar contra la violencia de género, una lacra que aún sigue demasiado presente en nuestra sociedad.

publicat a

technorati tags:

Sobre violència de gènere a TARRAGONA RADIO - 24 de novembre

Posted by jruiz on 24 Novembre, 2014 23:20

El PSC alerta d'una caiguda en les denúncies per violència de gènere des que governa el PP   Publicat el: 24/11/2014 per Tarragona Ràdio

El PSC alerta que les denúncies per violència de gènere
han caigut un 13% a la demarcació des que governa el PP.
Són xifres que ha donat el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, qui també assegura que les ordres de protecció també han disminuït un 21%.
En concret, s’ha passat de 2.620 denúncies l’any 2011 a 2.272 l’any passat i de 876 ordres d’allunyament el 2011 a 687 de l’any anterior, segons dades oficials del mateix Ministeri sanitat, igualtat i serveis socials.
Així mateix, el nombre d’usuaris del servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere a Tarragona també s’ha reduït enguany un 4% en relació al mateix període de l’any passat. El mateix ha succeït amb els sistemes de seguiment telemàtics de les mesures d’allunyament per violència de gènere, que han caigut un 28%.
Segons el diputat socialista, aquestes dades coincideixen amb un augment dels casos de violència de gènere i del nombre de víctimes mortals per aquesta xacra.
Ruiz atribueix les xifres a les retallades aplicades pel Govern del PP.
El socialista ha subratllat que l’executiu de Rajoy ha retallat un 22% del pressupost destinat a lluitar contra la violència de gènere. Ruiz ha instat a Mariano Rajoy a que es pronuncïi sobre la condemna de la violència masclista envers les dones.
El diputat del PSC ha lloat l’obra de l’anterior Govern socialista que va impulsar una llei de protecció integral contra la violència de gènere.

publicat a

technorati tags:

Sobre violència de gènere a EL VALLENC - 24 de novembre

Posted by jruiz on 24 Novembre, 2014 23:20

Disminueixen un 13% les denúncies per violència de gènere segons el PSC
Disminueixen un 13% les denúncies per violència de gènere segons el PSC

Segons Joan Ruiz, diputat socialista per les comarques de Tarragona, les denúncies per violència de gènere han disminuït un 13% i les ordres de protecció a la província de Tarragona un 21%, des que governa el PP.

Parlant en xifres exactes, s’ha passat de 2.620 denúncies l’any 2011 a 2.272 l’any passat i de 876 ordres d’allunyament el 2011 a 687 ordres l’any passat, segons dades oficials del mateix Ministeri de Sanitat, Igualtat i Serveis Socials.

De la mateixa manera, el nombre d’usuaris del servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere ha disminuït un 4% i els sistemes de seguiment telemàtics de les mesures d’allunyament per violència de gènere han caigut un 28%.  

publicat a

technorati tags:

Sobre violència de génere a TARRAGONA21 - 24 de novembre

Posted by jruiz on 24 Novembre, 2014 23:06

El PSC denuncia la retallada del 22% del pressupost contra la violència de gènere a Tarragona

 

Joan Ruiz, diputat socialista per Tarragona

El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha alertat aquest dilluns del descens d’un 13% del nombre de denuncies per violència de gènere i d’un 21% de les ordres de protecció a la província de Tarragona des de que governa el PP.

En concret, s’ha passat de 2.620 denúncies l’any 2011 a 2.272 l’any passat i de 876 ordres d’allunyament el 2011 a 687 ordres l’any passat, segons dades oficials del mateix Ministeri sanitat, igualtat i serveis socials.

Així mateix, el nombre d’usuaris del servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere (ATENPRO) a Tarragona s’ha reduït un 4% enguany en relació al mateix període de l’any passat. El mateix que ha passat en els sistemes de seguiment telemàtics de les mesures d’allunyament per violència de gènere que han caigut un 28%.

Segons el diputat socialista aquestes dades, que coincideixen amb un augment dels casos de violència de gènere i del nombre de víctimes mortals per aquesta xacra, “no són casuals sinó que són conseqüència directa de les retallades que, també aquí, ha aplicat irresponsablement el Govern del PP.”

“Cal tenir en compte que l’executiu de Rajoy ha estat capaç de retallar un 22% del pressupost destinat a lluitar contra la violència de gènere. Han retallat una quarta part del total de recursos que destinàvem als socialistes al mateix temps que encara és l’hora que escoltem a Mariano Rajoy dir ni mitja paraula de condemna de la violència masclista contra les dones.”

Joan Ruiz ha subratllat que “quan parlem de violència de gènere no parlem de números, ni d’estadístiques, sinó de la vida de les dones i passar la tisora també per aquí és d’una falta de sensibilitat política i humana realment molt preocupant.”

El diputat del PSC ha contraposat aquesta realitat amb l’obra de l’anterior Govern socialista que va impulsar una llei de protecció integral contra la violència de gènere que va permetre reduir el nombre de casos de violència contra les dones, recolzar i protegir a les víctimes i als seus fills menors d’edat, perseguir als agressors i sensibilitzar la societat de la necessitat d’eradicar aquesta xacra.

publicat a

technorati tags:

Pregunta sobre el Tercer Carril, la Estación de Tarragona y la conexión en l'Arboç - 11 de novembre

Posted by jruiz on 11 Novembre, 2014 23:21

 Pregunta en la Comisión de Fomento
technorati tags:

Sobre emigració de tarragonins a EL CIRC DE TARRAGONA.COM - 4 de novembre

Posted by jruiz on 04 Novembre, 2014 23:01

Més de 2.000 ciutadans de la demarcació de TGN han hagut de marxar a l'estranger per trobar feina

dimarts 04 de novembre de 2014 Redacció

Més de 2.000 ciutadans de les comarques de Tarragona s’han vist obligats a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida durant els anys 2012 i 2013. En concret, 2.236, segons dades facilitades pel mateix Govern del PP en resposta a una pregunta parlamentària del grup socialista al Congrés.

Es dóna la circumstància de què lluny de baixar l’emigració de ciutadans, la immensa majora dels quals són joves menors de 35 anys, fora del país a la recerca d’una feina va créixer. En concret, a la demarcació de Tarragona l’increment va ser d’un 47,6% (passant de 903 tarragonins que van emigrar durant al 2012 a 1.333 que ho van fer l’any passat, és a dir, 430 persones més que l’any anterior.”

El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha qualificat aquestes dades aportades pel mateix executiu de Rajoy com a “demolidores” i com una nova constatació de què malgrat la propaganda del PP que parla de grans èxits econòmics “la realitat a peu de carrer continua sent molt dura. Tinguem present que moltes d’aquestes persones que s’han vist obligades a buscar-se un futur fora d’Espanya són joves amb estudis superiors i molt qualificats que es veuen obligats a marxar davant la manca total de perspectives de trobar un lloc de treball al nostre país.”

“El més paradoxal és que aquesta marxa de joves que estan desocupats i que opten per emigrar a l’estranger i que, per tant, es donen de baixa del registre de l’atur després ens és “venuda” pel Govern del PP com una mostra de “la recuperación econòmica” i de què les coses van a les mil meravelles. Kafka en estat pur...”    

Joan Ruiz també ha acusat al Govern del PP de negar la realitat de la crisi i de buscar excuses que provoquen la vergonya aliena. “Preguntada sobre aquesta marxa massiva de joves a l’estranger la secretària general d’immigració del Govern del PP va negar que aquesta emigració fos conseqüència de la crisi i la va atribuir al “impulso aventurero de los jóvenes”. Segons sembla no marxen perquè tenim un 55% d’atur juvenil, no, marxen perquè els agrada l’aventura. És indigne que un Govern busqui excuses tan ridícules per negar la realitat!”

“Més ens valdria als ciutadans que enlloc d’amagar-se darrere de filigranes dialèctiques i de dedicar-se a la literatura expressionista els dirigents del PP fessin alguna cosa en positiu per generar ocupació, reduir les desigualtats o fer front al drama de la pobresa infantil i energètica”, ha emfatitzat el diputat socialista
 foto: www.buscartrabajo.org

publicat a

technorati tags:

Sobre emigració de tarragonins a EL VALLENC - 4 de novembre

Posted by jruiz on 04 Novembre, 2014 22:38

Més de dos mil ciutadans de les comarques tarragonines marxen a l’estranger

4 novembre 2014 13:19 ElVallenc.catMés de dos mil ciutadans de les comarques tarragonines marxen a l’estranger

Durant els anys 2012 i 2013, un total de 2.236 ciutadans de les comarques tarragonines s’han vist obligats a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida.

Aquesta informació va ser proporcionada pel govern del PP en resposta a una pregunta parlamentària del grup socialista al Congrés.

En aquest mateix sentit, convé destacar que, a la demarcació de Tarragona, l’increment va ser d’un 47,6% (passant de 903 tarragonins que van emigrar durant el 2012 a 1.333 que ho van fer l’any passat, és a dir, 430 persones més que l’any anterior)

publicat a 

.

technorati tags:

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció