L'AVE A NORUEGA ? - 27 de setembre

Posted by jruiz on 27 Setembre, 2012 22:31

20120926-Noruega  Una comissió del Parlament de Noruega (Storting) està fa uns dies a Madrid. És on es parla d’infraestructures del transport i ara estan discutint si construeixen, o no, línies per trens d’alta velocitat. Pel que ens han explicat un debat molt viu. Han mantingut entrevistes amb alts càrrecs de Renfe d’ADIF, del Ministeri de Foment i a mes a mes van demanar una entrevista d’una hora amb la comissió de Foment. He comptat i potser eren 16 més els acompanyants de l’ambaixada. I la primera pregunta que ens ha fet tenia “miga”, mes o menys ha estat així “su situación econòmica, caracteritzada por una gran deuda no tiene como origen las inversions que han hecho en la alta velocidad”  Celso el president de la comissió (PP) ha contestat el millor que ha pogut. Després hi ha hagut altres preguntes que els portaveus popular i socialista han contestat. Quan feia una hora en punt, s’han aixecat i han marxat. Nosaltres ens hem quedat pensant com es pot fer un AVE a Noruega, un país estret, tot de muntanyes, que a mes a mes quan arranqués el tren ja hauria de començar a parar com aquell que diu.  

technorati tags:

EL DEBAT DES DE MADRID I TARANNA DEL PP - 26 DE SETEMBRE

Posted by jruiz on 26 Setembre, 2012 23:50

Ha estat un dia especial pels diputats del PSC, aquí al Congrés. Teníem l’atenció mes posada al Parlament de Catalunya que a aquí. El Debat de Política General que va començar ahir ha continuar segons el que era de preveure, però amb un incògnita menys. Xavier Sabaté, s’ha estrenat com a portaveu socialista. No l’he vist, ni escoltat en directe per no posar-me nerviós, però després quan m’han dit que ho havia fet molt bé l’he vist per Internet. Bé,no, ha estat excel·lent, per nota alta, molt alta.

 

Enllaç al Blog de Xavier Sabaté amb la seva intervenció

 

20120926-Xavier Sabaté (b)

A la tarda a al comissió de Foment s’ha donat un cas que retrata molt el tarannà del PP. Començada la compareixença de la Ministra per explicar el PITVI. he observat, des de la taula, que el gabinet de la ministra repartia un fulletó, de força pàgines, que he suposat que era una mena de resum (pel gruix) del Pla en qüestió. Li he dit al president de la Comissió i aquest ha demanat que fessin més còpies pels diputats. Per poc, ni abans, com ens havia assegurat la Ministra, ni al llarg de la Comissió. Per cert ens ha explicat el PITVI sobre un “power point” que ara ja no es diu així, tot i que de fet el que ens ha dit o explicat és que ho vol fer tot però que no sap quan.

 

20120926-PITVI a Fomento

technorati tags:

PERQUÈ SERÀ? - 26 de setembre

Posted by jruiz on 26 Setembre, 2012 22:11

un seguit d'entitats, coordinadores i un llarg etc. ja fa dies que varen convocar, al voltant del Congrés dels Diputats,  una concentració-manifestació que portava un lema poc afortunat "ocupemos el congreso". Dit això, afegiria primers que tothom te dret a menifestar-se, mentre ho faci pacíficament i després que per part de la policia, devia haver altres formes de fer les coses. Tothom recorda que l'ocupació de la Porta del Sol, l'any passat, va durar dies i dies i no va passar res. En aquesta ocasió en canvi vora 30 ferits i altres 30 detinguts i unes imatges que han corregut per tot el món de violència

perquè serà?  

  20120925Z-Sitio del Congreso (1b)

De les fotografies que he vist, és la que més m'ha cridat l'atenció

technorati tags:

REUNIÓ INTERNA DE FOMENT - 25 de setembre

Posted by jruiz on 25 Setembre, 2012 23:47

Avui hem fet reunió interna de fomento. En la “jerga” del Congrés això vol dir reunió dels diputats de un grup parlamentari que formen part d’una comissió. La teníem programada perquè demà tenim la Comissió en la que la Ministra ens exposarà el PITVI que es el programa d’inversions en infraestructures i habitatge que vol fer el PP des del Ministeri pels propers anys. Com la ministra ens va dir que, amb anterioritat a la Comissió, ens faria arribar l’esborrany, havien convocat la reunió per començar a treballar-lo. La Reunió és demà i encara no ens ha fet arribar res. Per una cosa així,a l’anterior mandat, el PP ens hagués organitzat un “sidral” veurem que ens diuen demà. 

technorati tags:

LA MILLOR FOTO(meva) DEL CORREFOC - 24 de setembre

Posted by jruiz on 24 Setembre, 2012 22:34

20120924-El correfoc (2b)

m'agrada fer fotos del correfoc del dia de la Mercé. L'acte acaba les festes de Santa Tecla. Repassant-les he trobat aquesta. La millor sens dubte.

technorati tags:

EL SEGUICI D'ENGUANY - 23 de setembre

Posted by jruiz on 24 Setembre, 2012 01:44

20120923-Entrada a al catedral

M’he tornat a esborronar com cada any al Pla de la Seu quan travessant-lo hem entrat a la catedral. El castell de focs, els trons, l’oripell, tots els grups actuant, els gegants ballant. Ha estat ,com sempre, el millor moment del Seguici Popular. Aquest any encara més que altres perquè cal dir que no ha estat agradable del tot el recorregut. Al sortir un grup nombrós ens ha pitat i quan hem enfilat el carrer Major, des de les escales que pugen a la catedral ens han esbroncat. La resta del recorregut ha estat més tranquil, però aquí i allà se sentien coses poc agradables. On el carrer Major comença a baixar per arribar a la Plaça de la Font, un senyor li deia a una noia jove “son Polítics” amb cara de menyspreu. He pensat que deu ser d’aquests que es creu tota aquesta campanya que ens arriba a tots per internet on ens dibuixen carregats de privilegis.

technorati tags:

ESPURNES - 21 de setembre

Posted by jruiz on 21 Setembre, 2012 23:40

El pregó de Santa Tecla ha estat poètic, quasi musical. Ha anat a càrrec de Glòria Masu (diria que s’escriu així) cantant de l’Alguer. El premi “El Balcó” aquest any ha estat pels portants de l’aigua de Sant Magí i l’ha recollit en representació de tots el seu president. Després l’Alcalde i la pregonera amb la resta de la corporació i convidats ens hem dirigit al balcó per entre d’altres coses fer el començament “sorollós” de les festes, encenent com dirien els valencians una “mascletà” després que l’alcalde ensenyes la bandera i els trompeters toquessin per tres vegades. Fins aquí res a dir.

Llavors ha estat quan la pregonera assistida per un noi de la pirotècnica ha encès la traca i quan una munió d’espurnes, en direcció contrària a la que tocava, ha caigut sobre la pregonera, i qui estàvem al seu costat. Li ha quedat el vestit, que era molt maco, tot assenyalat, a mi dos foradets a la màniga esquerra i tres mes (aquests no es veuen) a la solapa.

20120921-La tronada del Pregó (2b)
la plaça des del balcó

technorati tags:

Sobre els Jocs del Mediterrani a DIARI DE TARRAGONA - 20 de setembre

Posted by jruiz on 20 Setembre, 2012 23:17

20120920-DT-Jocs del Mediterrani (B)

publicado en

 

technorati tags:

Sobre els Jocs del Mediterrani a MES TARRAGONA - 20 de setembre

Posted by jruiz on 20 Setembre, 2012 22:09

20120920-MT.Jocs Mediterrani

publicat a

technorati tags:

Sobre els Jocs del Mediterrani a LAS PROVINCIAS.ES - 19 de setembre

Posted by jruiz on 19 Setembre, 2012 23:56

El alcalde de Tarragona confía en que Gobierno cumpla compromisos para 2017

Cardenal expuso el martes en el Senado que las posibilidades de que el Estado invirtiera en los Juegos del Mediterráneo 2017 eran "muy escasas", y hoy Ballesteros ha replicado tachando de "desafortunadas" estas declaraciones, al tiempo que ha expresado su confianza de que se mantengan los compromisos adquiridos.
A pesar de que el alcalde ha recordado que el 75% de las inversiones ya están hechas y que el Gobierno tan solo debe asumir la construcción de una de las tres instalaciones que hay que erigir, ha reconocido que sin la aportación estatal sería "prácticamente imposible realizar los Juegos".
Ballesteros duda de que el Gobierno renuncie a los eventos deportivos que ya están concedidos y, por ello, el Comité Organizador sigue trabajando en la confección del Plan Director de los Juegos y también en conseguir que el Estado conceda bonificaciones fiscales a las empresas patrocinadoras.
"No queremos ni pensar en la posibilidad de que el Gobierno no asuma los compromisos ya adquiridos con los Juegos del Mediterráneo Tarragona 2017. Dar marcha atrás sería un error histórico no sólo para Tarragona, sino por Cataluña y para el conjunto de España", ha afirmado Ballesteros.
Por su parte, el diputado del PSC por Tarragona en el Congreso Joan Ruiz ha anunciado hoy que su grupo preguntará en el pleno del Congreso sobre cuál es el calendario que tiene el Gobierno para hacer frente a su compromiso con la celebración de los Juegos del Mediterráneo de Tarragona 2017.
Ruiz quiere conocer los detalles sobre "los compromisos económicos ya adquiridos y cómo se concretarían en el tiempo", y ha recordado que "hablamos de una audiencia televisiva que superará los 250 millones de espectadores y de un volumen de pernoctaciones superior a las 45.000 personas".
Estos datos avalan, para el socialista, que sería un "error histórico dar marcha atrás en un proyecto que beneficiará no sólo a Tarragona, sino también las marcas de Cataluña y España", y cree que tanto "el gobierno de la Generalitat como el del Estado estarán a la altura desde la lealtad institucional"
publicat a
technorati tags:
1 2 3  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció