TARRAGONA. MONTBLANC. BARBERA, TARRAGONA, BARCELONA, TARRAGONA - 26 d'octubre

Posted by jruiz on 26 Octubre, 2011 23:14

Desprès de la reunió del Comitè de campanya a Tarragona i de la Roda de Premsa que a les 11 del matí hem fet a Montblanc, amb el Francesc, hem marxat fins a Barberà de la Conca. L’alcalde el Ramon i també la M. Antònia ens han ensenyat algunes de les escletxes que creuen el poble i com un equip tècnic està posant sensors per tot arreu per intentar saber perquè s’estan produint. Després hem anat a veure el castell originàriament templari, per la rehabilitació del qual la Comissió del 1% Cultural, divendres passat, va acordar concedir mes de 300.000 euros.

20111026b-Castell de BarberàHem baixat a l’antiga presó i hem pujat a la torre de guaita i encara hem tingut una estona, abans de tornar a Tarragona, de veure el Viver d’Empreses que tenen al poble

Ara tenen sis empreses vinícoles que estan allà instal·lades. Dues ja han sortit i una va desaparèixer pel camí. Ha estat una gran idea que sembla que altres pobles estan copiant

Per Tarragona només he passat a recollir papers per anar cap a Barcelona per participar en una reunió preparatòria del Congrés i per a continuació assistir amb el Josep Anton a la reunió de responsables de campanya. Una vegada acabada, la reunió per la que ha passat a saludar-nos la Carme Chacón, hem tornat a Tarragona.

Total que avui m’han quedat un munt de gestions penjades, tot i el telèfon mòbil. Però demà serà un altre dia          

technorati tags:

Sobre la Renda Bàsica d'Emancipació a TAC12 - 24 d'octubre

Posted by jruiz on 24 Octubre, 2011 23:51

Si vols veure una gravació a

sobre la Renda Bàsica d'Emancipació "clica" aquí

technorati tags:

Sobre la Renda Bàsica d'Emancipació a TARRAGONA21 - 24 d'octubre

Posted by jruiz on 24 Octubre, 2011 23:17

El PSC recupera per lluir en precampanya els més de 8.000 joves beneficiats pels ajuts al lloguer

El diputat al Congrés pel PSC i candidat a la reelecció, Joan Ruiz, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

El diputat tarragoní al Congrés pel PSC i candidat a la reelecció de cara a les eleccions espanyoles del 20-N, Joan Ruiz, ha aportat el seu gra de sorra a la precampanya per recordar en roda de premsa els “8.034 joves” de la província (entre ells 1.841 de Tarragona ciutat) que s’han beneficiat per l’ajut als lloguers del govern de Zapatero. Definida dins de l’argot administratiu com renda bàsica d’emancipació, proporcionava 200 euros al mes per a persones d’entre 22 i 30 anys així com un préstec de 600 euros per l’aval sempre i quan es certifiqués un contracte de treball. Ruiz ha reconegut que quan es va anunciar la seva posada en pràctica fa poc menys de quatre anys a Tarragona “no esperàvem l’èxit de la convocatòria” (llavors es parlava d’un total de 7.300 possibles beneficiats a la demarcació) ni que esdevingués “una mesura que ajuda també a la igualtat” gràcies al fet que el 56% dels sol·licitants que han acabat tenint dret a l’ajut són dones.EL diputat ha reconegut també que els inicis de la seva aplicació van ser complicats “perquè la necessitat de posar d’acord a llogater, propietari i entitat bancària retardava fins a sis mesos la concessió dels ajuts”.

“Tenim seriosos dubtes que mesures com aquestes puguin ser dutes a terme per un govern de dretes -comentava Ruiz-. Només fa falta parlar amb estudiants anglesos per conèixer la política de beques del govern conservador de Cameron, el que està fent el PP a Castalla-La Manxa o el que està passant a l’Hospital Joan XXIII, amb passadissos a les fosques per les retallades del govern de Mas”

publicat a

technorati tags:

Sobre la Renda Bàsica d'Emancipació a DELCAMP.CAT - 24 d'octubre

Posted by jruiz on 24 Octubre, 2011 23:03

El PSC aposta per mantenir la renda bàsica d'emancipació els propers quatre anys

El diputat Joan Ruiz tem que amb un triomf de la dreta aquesta ajuda desaparegui

Gerard Miquel - Tarragona 24 d'octubre de 2011

El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que des de la seva entrada en vigor, ara fa quatre anys, un total de 8.034 joves de les comarques tarragonines han percebut la renda bàsica d'emancipació, o el que és el mateix una ajuda econòmica mensual de 210 euros per tal de poder pagar un habitatge de lloguer. Ruiz l'ha definida com "una bona eina" i ha destacat que "no esperàvem l'èxit que ha tingut", ja que en un primer moment van preveure que la podrien rebre uns 7.300 joves de la demarcació.

Joan Ruiz, en una imatge d'arxiu
Joan Ruiz, en una imatge d'arxiu   delCamp.cat 

Per comarques, el Tarragonès ha estat on més sol·licituds s'han efectuat de la renda bàsica d'emancipació amb 3.115, seguida del Baix Camp amb 1.994. El diputat socialista ha reconegut que al principi la seva aplicació va ser complicada, però que ara s'ha reduït el temps d'espera a l'hora de rebre aquesta prestació, quan a l'inici era d'entre sis i vuit mesos.

Davant aquesta bona acollida, l'ajuda forma part del programa electoral del PSC. En aquest sentit, Ruiz ha manifestat que "tenim seriosos dubtes que aquestes ajudes continuïn amb un triomf de la dreta". Com ha exemples d'això, ha parlat del "què ha fet la dreta a Anglaterra acabant amb les beques universitàries, el què està fent el PP a Castilla-La Mancha o anar a l'Hospital Joan XXIII i veure que hi ha passadissos a les fosques arran de les retallades que aplica el Govern de Mas".

La renda bàsica d'emancipació és una mesura impulsada pel Govern socialista que implica una ajuda directe de 210 euros mensuals, a rebre durant quatre anys, als joves d'entre 22 a 30 anys que vulguin accedir a un habitatge de lloguer i que tinguin uns ingressos que no superin els 22.000 euros anuals. L'ajuda també inclou el pagament de 120 euros per fer front al cost de l'aval i d'un préstec de 600 euros per la fiança

publicat a

.

technorati tags:

Sobre la Renda Bàsica d'Emancipació a TARRAGONA RADIO - 24 d'octubre

Posted by jruiz on 24 Octubre, 2011 22:21

Uns 1.850 joves de la ciutat es beneficien de la Renda Bàsica d’Emancipació

publicat el   24/10/2011  per Redacció Tarragona Ràdio

Uns 1.850 joves de la ciutat de Tarragona es beneficien de la Renda Bàsica d’Emancipació.
Es tracta dels 210 euros mensuals que aporta l’Estat per facilitar el pagament del lloguer. L’objectiu és promoure que els joves puguin afrontar amb més garanties el fet de deixar el domicili familiar. Des del PSC es fa una valoració molt positiva d’aquesta mesura, que es va implementar ara farà quatre anys, fruit d’un compromís electoral de José Luis Rodríguez Zapatero.
Ara, els socialistes dubten de la continuïtat de la Renda Bàsica d’Emancipació amb la hipotètica arribada d’un govern del Partit Popular després de les eleccions del 20N. El diputat del PSC al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha destacat les bonances de la mesura tot assegurant que ha beneficiat més persones de les que esperaven. Al conjunt de la demarcació són més de vuit mil els joves que la cobren. Ruiz tem per la seva continuïtat i posa com a exemples algunes de les retallades que ja han aplicat els governs de dretes a altres comunitats autònomes i a Catalunya. Segons Ruiz, a poc a poc també s’ha anat reduint el temps que es triga a cobrar la Renda un cop ha estat aprovada

publicat a

.

technorati tags:

Sobre el "1% Cultural" a DIARIO DE TARRAGONA - 23 d'octubre

Posted by jruiz on 23 Octubre, 2011 23:41

20111024-DT-1% Cultural
publicat a
technorati tags:

Sobre el "1% Cultural" a MES TARRAGONA - 21 d'octubre

Posted by jruiz on 21 Octubre, 2011 22:47

20111022-MT-1% Cultural

publicat a

technorati tags:

Sobre el "1% Cultural" a Tarragona a la CIUTAT DE TARRAGONA - 19 d'octubre

Posted by jruiz on 19 Octubre, 2011 23:50

Les inversions de l’1% cultural a la Demarcació de Tarragona han augmentat en un 300% durant aquesta legislatura

POLÍTICA - “En els darrers set anys les inversions generades a les comarques tarragonines en concepte de l’1% cultural provinent del ministeri de Foment s’eleva fins als 23.843.995 euros, és a dir, més de 3.900 milions de les antigues pessetes. Només durant aquesta legislatura les inversions que hem guanyat per aquest concepte han augmentat en un 300%”, així ho va afirmar ahir al matí el diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, a l’hora de valorar l’impacte territorial d’aquests fons que el ministeri de Foment destina a la rehabilitació i recuperació del nostre patrimoni arquitectònic i cultural.

Segons va explicar el diputat tarragoní, “en el primer mandat es van invertir 4.044.219 d’euros a projectes de la demarcació de Tarragona, una quantitat que s’ha elevat fins als 12.098.664 d’euros durant aquesta legislatura. En total han estat 28 inversions que han arribat a totes les comarques de la província, des de l’antiga església de Corbera d’Ebre, fins a les successives restauracions de trams de la muralla de Montblanc, el Pont del Diable de Tarragona, els castells de Flix, Falset i Pratdip, etc.”

Per la seva banda, el cap de llista socialista al Congrés per Tarragona, Francesc Vallès, va remarcar que “en moments de màxima dificultat econòmica els socialistes garantim les partides destinades a polítiques socials sense descuidar les inversions culturals. Crec que és de justícia reconèixer la tasca del Joan Ruiz, com a responsable del grup en matèria de l’1% cultural, a l’hora de treballar des del territori i des del Congrés per aconseguir aquests resultats espectaculars en matèria d’inversions.”

“Uns resultats que són fruït del treball dels diputats socialistes a Madrid i que contrasten amb la desinversió de la que va ser víctima Tarragona també en matèria d’1% cultural durant els vuit anys de govern del PP”, va concloure el candidat socialista

publicata a

.

technorati tags:

Sobre el "1% Cultural" a Tarragona a TARRAGONA RADIO - 18 d'octubre

Posted by jruiz on 18 Octubre, 2011 23:20

El PSC recorda que l'executiu de Zapatero ha invertit 16 MEU a Tarragona a través de l'1% cultural publicat el   18/10/2011 12:59 per Redacció Tarragona Ràdio

El govern central ha invertit més de 16 milions d’euros a les comarques tarragonines a càrrec de l’1% cultural.
En els vuit anys del govern socialista, s’han finançat una trentena de projectes per recuperar el patrimoni artístic, arquitectònic i cultural del territori.
A la primera legislatura de Zapatero, entre el 2004 i el 2007, es van invertir 4 milions d’euros i a la segona, entre el 2007 i el 2011, 12 milions d’euros. Això suposa un augment del 300% entre una mandat i l’altre.
Entre el projectes més importants, destaca la restauració del Pont del Diable de Tarragona, on s’ha invertit 1 milió 500 mil euros o la consolidació del castell de Paborde de La Selva del Camp, amb més de 2 milions d’inversió.
El cap de llista del PSC per Tarragona, Francesc Vallès, diu que aquestes xifres demostren la feina que han fet els diputats pel territori.
El diputat del PSC, Joan Ruiz, ha parlat de projectes pendents que es podrien fer en els propers anys. Un dels objectius és recuperar les muralles de Tarragona a càrrec de l’1% cultural

publicat a

.
technorati tags:

sobre el "1% Cultural" a Tarragona a ADN - 18 d'octubre

Posted by jruiz on 18 Octubre, 2011 23:13

PSC: las inversiones del 1 % cultural han aumentado un 300 % en Tarragona

Las inversiones del 1 % cultural en la demarcación de Tarragona han aumentado en un 300 % durante esta legislatura, según ha informado hoy el diputado socialista en el Congreso por Tarragona Joan Ruiz.

"En los últimos siete años, las inversiones generadas en las comarcas tarraconenses en concepto del 1 % cultural procedentes del Ministerio de Fomento se elevan a 23.843.995 euros", ha indicado Ruiz, para quien solamente durante esta legislatura las inversiones han aumentado en un 300 %.

En total, han sido 28 inversiones para proyectos como la antigua iglesia de Corbera d'Ebre, las restauraciones de tramos de la muralla de Montblanc, el Pont del Diable de Tarragona o los castillos de Flix, Falset y Pratdip

publicat a

.

 

technorati tags:
1 2 3  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció