ANEM ACABANT (reunió dels Pacte de Toledo) - 29 de desembre

Posted by jruiz on 29 Desembre, 2010 22:45

Ahir, 28 de desembre, Dia dels Innocents i també dia de la Trobada de Nadal del Clan de Via Augusta, quan ho vaig dir tots pensaven que es tractava d’una innocentada. Però d’innocentada res de res, avui tenim reunió de la Comissió dels Pactes de Toledo.  Tots aquí a continuar, millor dit a veure si acaben d’una vegada, les recomanacions que la Comissió ha de fer al govern sobre la reforma de les pensions. Cada vegada som més optimistes.  

technorati tags:

ACABANT LA NOCHEBUENA - 24 de desembre

Posted by jruiz on 25 Desembre, 2010 10:36

Quan he arribat a casa, després de la nochebuena a casa dels meus pares m’he mirat el rellotge (¡quines hores!) i sense pensar-ho massa he acabat al local que ara tenen els argentins de Tarragona i on sabia que ho estaven celebrant. Estava ple i quan he arribat acabaven de cantar, amb un grup folcloric català, amb barretina, que passava per allì i els han convidat a entrar, un seguit de cançons. Segons m’han dit afinar no han afinat massa, però han rigut, com poques vegades, cantant nadales-villancicos en català, amb accent argentí.

20101224b-NochebuenaM'han explicat que ha Argentina aquests dies fa calor, és estiu. Festes nadalenques anant a la platja i passant  calor, no pega ¿no? ¿deuen menjar torró? Ho he de preguntar

technorati tags:

Sobre el Castell de Vallmoll a EL VALLENC - 24 de desembre

Posted by jruiz on 24 Desembre, 2010 14:19

Vallmoll signa el conveni amb Foment de l’1% cultural

Publicat: desembre 24, 2010

Vallmoll signa el conveni amb Foment de l’1% cultural thumbnail

El passat dimarts es va signar a Madrid el conveni entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Vallmoll pel qual aquest darrer rebrà del primer un total de 403.172 euros per procedir a la rehabilitació del castell del municipi.

Aquests fons provenen de l’1% cultural que el Ministeri de Foment destina a finançar els treballs de conservació i rehabilitació del patrimoni històric nacional.

Segons ha remarcat l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, “es tracta d’un pas de gegant que ens permetrà impulsar l’habilitació del castell com a museu i també com a equipament capaç d’acollir l’Escola Taller del poble”.

En la seva intervenció en l’acte, el ministre José Blanco ha destacat que aquestes actuacions de l’1% cultural “són fruit de la col·laboració institucional, de la voluntat d’unir tots els esforços per conservar els béns més significatius de la nostra herència cultural”.

Per la seva banda, el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, responsable del grup socialista pel que fa a l’1% cultural, ha destacat la importància de “les inversions que darrerament han obtingut diversos municipis de les comarques tarragonines via aquest 1% cultural del Ministeri de Foment. Per posar-ne només un exemple, en la darrera reunió de la Comissió es va decidir adreçar un total de 894.484 euros a projectes de la demarcació de Tarragona, en concret, a banda del castell de Vallmoll, a la rehabilitació de l’amfiteatre romà i de les restes del carrer Vapor de Tarragona i de l’església de Sant Miquel d’Escornalbou. Es tracta d’un volum inversor que també serà d’una gran utilitat per potenciar l’atractiu turístic i cultural de les nostres comarques. Des del grup socialista seguirem treballant a la Comissió pertinent del Congrés per aconseguir que més municipis del Camp de Tarragona es beneficiïn d’aquests fons provinent de l’1% cultural del Ministeri de Foment”.

Castell del segle XII

El castell va formar part del recinte emmurallat que es va construir al llarg dels segles XII al XV. Va tenir nombroses reformes, reconstruccions i ampliacions fins al segle XIX. El conjunt forma una imponent construcció, actualment, en estat ruïnós.

Les obres consistiran a realitzar una excavació i neteja arqueològica en les zones més significatives del castell. També s’inclou la intervenció en les façanes: es consolidarà i regularitzarà la coronació dels murs i es consolidaran els paraments de façana, rejuntat peces soltes i omplint buits amb morter de calç

publicat a

.

technorati tags:

Sobre cotitzants estrangers a TARRAGONA21 - 23 de desembre

Posted by jruiz on 23 Desembre, 2010 23:56

Els cotitzants estrangers a la SS a Tarragona pugen un 4% al maig

El número total se situa al voltant de les 42.800 persones

Redacció 23 de juny de  2010

Segons ha explicat aquest dimecres el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, membre de la Comissió de seguiment del Pacte de Toledo del Congrés, “a la província de Tarragona el nombre cotitzants estrangers a la Seguretat Social es va incrementar en un 4% durant el mes de maig en relació a les dades de l’abril. Així, el mes passat es van registrar 42.716 cotitzants estrangers a Tarragona, davant dels 41.161 del mes d’abril.”

joan ruiz psc diputat congres
Joan Ruiz, diputat del PSC al Congrés 

Per tipologies, 31.532 cotitzen el règim general de la Seguretat Social, 3.878 són autònoms, 4.905 treballen al sector agrari i 2.187 en l’àmbit domèstic.

Joan Ruiz ha posat de relleu que “l’augment del nombre de cotitzants que s’ha produït en aquests darrers cinc mesos i l’esforç pel que fa a la reducció de la despesa que està fent el Govern han permès que durant el mes de maig la Seguretat Social hagi registrat un superàvit de 9.378 milions d’euros, un 30% més que durant el passat més d’abril, tot i les prediccions apocalíptiques del PP en sentit contrari”.

El diputat socialista també ha apuntat que “si es mantenen aquests paràmetres l’evolució de les cotitzacions que estem registrant ens assenyala que el 2010 serà per a la Seguretat Social un any millor del que estava previst inicialment”.

“El Govern ha demanat al conjunt de la ciutadania un esforç col·lectiu per reduir el dèficit i garantir les prestacions que ens ofereix el nostre Estat del Benestar, doncs bé, aquest esforç ja s’ha traduït en una reducció tant del dèficit (1.131 milions d’euros menys que ara fa un any), com del nombre d’aturats, el que demostra que les mesures impulsades pel Govern per fer front a la pitjor crisi econòmica dels darrers 80 anys estan donant resultats”, ha conclòs el diputat tarragoní

publicat a

.

technorati tags:

Sobre pensions a l'AVUI - 23 de desembre

Posted by jruiz on 23 Desembre, 2010 23:28

Les pensions pugen per a 146.000 persones

Les pensions mínimes pujaran un 2,3% (35.000 persones) a partir de l'1 de gener i la resta de les pensions ho faran un 1,3%. La pensió mínima de viduïtat amb càrregues familiars i la pensió mínima queden fixades en 695 euros mensuals. En total, es beneficiaran de l'increment els 146.000 pensionistes de la demarcació de Tarragona, la qual cosa suposa una despesa mensual de 95 milions d'euros a l'Estat.

El diputat socialista, Joan Ruiz, va voler desmentir les versions “intencionades”, per treure'n rèdit electoral, que s'han difós en relació amb els pagaments per jubilació. En aquest sentit, Joan Ruiz va explicar que els imports de les pensions mínimes s'han incrementat en prop d'un 30% des que el govern de l'Estat és socialista.

El percentatge d'augment puja fins al 81% si es te en compte la pujada de les pensions a les persones vídues amb càrregues familiars, que han passat, en números absoluts, dels 383 euros als 695 que percebran a partir del gener vinent. Ruiz va dir que el sistema de pensions està molt sanejat però que caldrà una reforma perquè sigui sostenible a llarg termini.

publicat a

.

technorati tags:

Sonre cotitzants estrangers a TOTTARRAGONA.CAT - 23 de desembre

Posted by jruiz on 23 Desembre, 2010 22:45

La demarcació de Tarragona compta amb 39.627 cotitzants estrangers a la Seguretat Social
Joan Ruiz: “Tot i l’impacte de la crisi econòmica, la Seguretat Social tancarà l’any amb un superàvit de 11.000 milions d’euros, és a dir, l’equivalent a l’1% del PIB”
A la demarcació de Tarragona hi ha un total de 39.627 ciutadans estrangers que cotitzen a la Seguretat Social, segons les dades que ha donat a conèixer el diputat socialista Joan Ruiz. D’aquests, 27.839 cotitzen el règim general de la Seguretat Social, 3.737 són autònoms, 5.764 treballen al sector agrari i 2.172 en l’àmbit domèstic.

Pel que fa als països d’origen, els col•lectius més nombrosos són els precedents de Marroc, Equador, Xina, Bolívia, Colòmbia, Perú i Paquistan.

“L’aportació d’aquest col•lectiu de treballadors també és molt important per aconseguir que la Seguretat Social hagi acabat l’any amb un superàvit de 11.000 milions d’euros, el que representa al voltant de l’1% del PIB”, ha manifestat Ruiz.

El diputat tarragoní ha assenyalat també que “gràcies a l’esforç en la contenció de despesa corrent que s’ha dut a terme enguany, la Seguretat Social tanca l’any sense renunciar a l’increment de la despesa en prestacions socials. Així mateix, aquest superàvit és la constatació del pronòstic erroni del PP que l’any passat va afirmar que enguany la Seguretat Social entraria en dèficit”
publicat a
.
technorati tags:

UN DIA BEN PLE - 21 de desembre

Posted by jruiz on 21 Desembre, 2010 22:13

20101221b-Signatura 1%

Aquest matí José Blanco, el Ministre de Foment ha signat  amb alcaldes i responsables autonòmics, els  convenis que faran possible que una llarga relació de castells, esglésies romàniques, muralles o restes  romanes es recuperin. De Tarragona han assistit l’alcalde la capital Josep Felix Ballesteros  i el de Vallmoll Josep Lluís Cusidó.  Convenis que faran possible rehabilitar el Castell de Vallmoll i en el cas de Tarragona, continuar amb la recuperació de l’Amfiteatre i de les restes romanes del carrer Vapor.

Però ha estat un dia “agriculce” aquesta nit a la Comissió d’Economia hem perdut la votació de la disposició de la Llei d’Economia Sostenible que intentava regular les descàrregues des dels ordinadors. (coneguda per Llei Sinde)

La notícia ens ha arribat a un grup de diputats socialistes que sopàvem, prop del Congrés i poc després ens ho ha acabat d’explicar l’Anton quan ha arribat des de la mateixa Comissió. Segurament acabarà tapant les dues gran notícies del dia. La primera que hem aprovat finalment els Pressupostos de l’Estat per l’any proper i que hem aprovat la coneguda com a “Llei Antitabac”.

Prohibido_fumarEn aquest últim cas he votat amb totes les ganes del món i la votació m’ha sabut a poc. Quan Bono ha llegit el resultat m’he sentit més que satisfet. M’han vingut al cap aquelles reunions on tothom fumava, excepte jo, de les que sortia amb mal de cap. Han passat anys però poc a poc, entre tots, o amb la majoria millor dit, ho hem anat aconseguint i hem canviat la situació.

Després de sopar encara m’he arribat fins la Porta del Sol i fins la Plaça Major. Plovisquejava, feia fred i allà als “soportals” protegits per cartons dormia un grapat de gent.

Des que estic a Madrid, ho he pensat més d’una vegada i no ho acabo d’entendre. Al mig de la ciutat, a la “Plaza Mayor”!!   Com si a la Plaça de la Font o a la Rambla Nova de Tarragona, hi hagués, permanentment, a les vorera gent “sense sostre”,  “acampada” No m’ho imagino.

20101222-a la Plaça Major (001b)
technorati tags:

Sobre pensions a MES TARRAGONA - 20 de desembre

Posted by jruiz on 20 Desembre, 2010 23:06

20101220-MT-Pensions

publicat a

technorati tags:

Sobre rehabilitació del Castell de Vallmoll a DELCAMP,CAT - 20 de desembre

Posted by jruiz on 20 Desembre, 2010 22:27

El castell de Vallmoll es rehabilitarà gràcies a la injecció de 400.000 euros

L'Ajuntament i Foment signen un conveni pel qual el ministeri concedeix al municipi els fons provinents de l'1% cultural

Ramon Font - Vallmoll (Alt Camp) 20 de desembre de 2010

L'alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusido, es desplaça a Madrid per signar un conveni que permetrà impulsar l'habilitació d'aquesta fortificació datada del segle XII. Un cop restaurat el castell, aquest, serà escenari de concerts, tindrà un espai museístic i esdevindrà l'escola-taller del poble.

Text alternatiu
Castell de Vallmoll   altcamp.info 

El Ministeri de Foment i l'Ajuntament de Vallmoll signen aquest dimarts un conveni, pel qual, el consistori d'aquesta localitat de l'Alt Camp rebrà una mica més de 400.000 euros que serviran per sufragar les obres de rehabilitació del castell del municipi.

Els fons provenen de l'1% cultural que el Ministeri de Foment destina per poder finançar treballs de conservació i rehabilitació del patrimoni històric nacional.

Satisfacció a Vallmoll

Segons l'alcalde de Valls, Josep Lluís Cusidó, "es tracta d'un pas de gegant que permetrà impulsar l'habilitació del castell com a museu i també com a equipament capaç d'acollir l'escola taller del poble". Una altra utilitat de la fortificació podria ser la d'acollir concerts de música clàssica.

De la seva banda, el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, responsable del grup socialista pel que fa a 1% cultural, destaca la importància de "les inversions que darrerament han obtingut diversos municipis de les comarques tarragonines via aquest 1% cultural del Ministeri de Foment".

Ruiz posa com a exemple que "en la darrera reunió de la Comissió es va decidir adreçar un total de 894.484 euros a projectes de la demarcació de Tarragona, en concret, a banda del Castell de Vallmoll, a la rehabilitació de l’amfiteatre romà i de les restes del carrer Vapor de Tarragona i de l’església de Sant Miquel d’Escornalbou".

Un castell del segle XII

La primera fortificació va ser construïda a mitjan segle XII, encara que les muralles haurien estat edificades en el primer decenni del mateix segle. Amb el pas del segles va patir transformacions per acabar tenint un aspecte gòtic i renaixentista.

Diu la història que el castell va donar origen a la població i que va pertànyer a la baronia de la casa de Castellvell, que durant una època va passar a mans dels templers i, després, dels hospitalaris. També va ser propietat de diverses famílies i, més cap aquí, va ser propietat de la baronia de Vallmoll fins al 1922

publicat a

.

technorati tags:

Sobre pensions a EL PUNT DIARI - 18 de desembre

Posted by jruiz on 19 Desembre, 2010 22:10

20101218-EP-Pensions
publicat a

 

technorati tags:
1 2 3 4  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció