FUTBOL I POLITICA ES CREUEN - 29 de novembre
Com demà al matí a les 9 he d’estar a la Comissió de “Vivienda” (soc de la mesa) he vingut aquesta nit a dormir aquí a Madrid. Demà no tindria combinació per estar tant aviat .
El cas és que aquesta tarda jugaven el Barça i el Real Madrid i en tot això del futbol porto un “despiste” força considerable .
Dic això perquè he vingut a Madrid amb l’AVE que arriba passades les 12 de la nit. He sortit de l’estació d’Atocha amb un temperatura “gélida” i he agafat un taxi per venir fins l’hotel.
Només creuar un parell de paraules amb el taxista, aquest va i em diu “vaya paliza esta vez” El primer que he pensat ha estat ¿com pot saber que soc del PSC? I he contestat ràpidament “bueno, ya se sabe a veces se gana y a veces se pierde” a lo que el taxista me ha contestado “Si pero como esta vez, pocas” i així hem continuat amb frases genèriques fins arribar a la Cibeles, mentre continuava pensant, jo, que com podria saber que jo era socialista. I llavors a la Cibeles va el taxista i diu “pero es que
I llavors he caigut !!
Fa una estona que el Barça li ha marcat 5 gols al Madrid i jo pensant en .................
OMPLIM EL SANT JORDI - 25 de novembre
(una estoneta abans de començar)
Dissabte passat va ser quan tots els secretaris d’organització de les federacions del PSC varem rebre la trucada per confirmar-nos que el míting central de campanya seria al Palau Sant Jordi. Han estat dies de nervis. Havíem d’omplir el Sant Jordi i ho hem fet.
Tornant, allà al fons de l’autocar, amb el Mariano, hem convingut que l’hem omplert a base de “músculo” de partit, crec que ha estat aquesta la paraula.
Les agrupacions s’han portat com poques vegades- Una mica mes de 950 persones de la federació hem anat al míting a Barcelona.
Si fas cas de les enquestes potser si ens guanyaran. Però no ens humiliaran.
MIRA QUE ENS HA CAIGUT AIGUA !! - 20 de novembre
Mira que ens ha caigut aigua !
La que ens ha caigut aquest matí a Torreforta mentre repartíem propaganda pel mercadet.
Algun dels venedors ens ha dit que “aquest any” no ve ningú a repartir propaganda política, com altres anys. Que només anem nosaltres.
M’estranya, però si ells ho diuen. Després hem comentat que no és el primer lloc, ni la primera persona que ens ho diu.
Algun venedors ens ha explicat una cosa en la que no havia caigut. Per ells, que plogui, és una desgràcia perquè si plou la gent no va als mercadets perquè són a l'aire lliure. Tenen raó però si no t’ho diuen no caus. Al final hem recollit el tenderet i ens hem refugiat en un dels bars de davant del Centre Cívic
Un lloc per anar-hi. Un restaurant que hi ha a Icomar i que es diu Marràqueix, “bueno, bonito y barato”. He anat abans de participar en un acte organitzat pels amics de la Xabaca, aquesta tarda, al Centre Cívic de Torreforta. (plovisquejava, però ja no plovia)
Els assistents eren una barreja de persones de procedència marroquí, d’amics i amigues de Constantí del nostre candidat Bachir i de companys i companyes de l’agrupació de Tarragona, i les intervencions han estat bàsicament emotives. Pràcticament cap te dret a votar o sigui que no els hi podem demanar que ens votin.
En acabar la pregunta era repetitiva, ¿perquè hi ha acords de reciprocitat amb tot un seguit de països i amb el Marroc no? Acords que fan possible que Xilens, Colombians, Equatorians etc puguin votar a les eleccions municipals.
Molts d’ells fa molts anys que viuen a Tarragona, els seus fills han nascut aquí que naturalment han estudiat aqui, i veuen cada vegada més difícil tornar al seu país d’origen. Entre d’altres raons perquè com m’explicava a la sortida un ¿que fa ell al Marroc? Si els seus fills treballen aquí, s’han casat aquí i ell ha d’acompanyar cada matí als nets a l’escola?
TANTA INFORMACIÓ QUE TENIM I ...- 18 de novembre
És evident que cal parlar del que interessa a
Acords que fa que, per exemple, els anys de cotització per calcular la pensió, en el moment d’arribar a la jubilació es poden complementar amb els que van cotitzar en aquests països amb els que ho hem acordat,
La sala estava plena i curiosament la major part dels presents, treballadors estrangers als qui afecta molt directament, no ho coneixien.
Tanta informació que tenim............
BROCANTERS I ENQUESTES - 6 de novembre
No sabia que a Reus hi hagués un mercadet de “brocanters” crec que es diu així. És molt llarg i tenen de tot. He d’anar un dissabte a donar un cop d’ull.
Avui només l’he travessat, en direcció a la Plaça de les Oques, on els companys de l’Agrupació de Reus havien muntat un “tenderet” per repartir propaganda. El lloc era ideal, passava un munt de gent per allà en direcció al Mercat Central, i cap al centre de la ciutat. Estava l’alcalde i bona part del grup municipal. Tothom em deia el mateix, que no “quadra” l’ambient que es troben i les enquestes publicades
(brocant vol dir cosa vella, sense arribar a tenir el valor de les coses "antigues" ¿no? ara que no pènso no m'agrada tant el lloc on han posa't el tenderet. Esperem que no tingui res a veure amb els resultats)
Sobre l'1 % Cultural de Fomento Publicat a CIUTAT DE TARRAGONA - 5 de novembre
La comissió de l’1% cultural del Ministeri de foment destina 894.484 euros a finançar projectes de rehabilitació d’edificis històrics
El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha anunciat avui que la comissió de l’1% cultural del Ministeri de Foment que es va reunir ahir va decidir destinar “un total de 894.484 euros a projectes de rehabilitació d’edificis històrics a diversos municipis del Camp de Tarragona.”
“En concret, es tracta del projecte de rehabilitació del Castell de Vallmoll (403.172 euros), de l’amfiteatre romà (128.223 euros) i de les restes del carrer Vapor (305.172 euros), ambdues a Tarragona, i de l’església de Sant Miquel d’Escornalbou (57.905 euros).”
Segons Joan Ruiz, “les comarques tarragonines s’han vist enormement beneficiades per aquesta darrera comissió de l’1% cultural. En tots els casos es tracta de compromisos adquirits que ara esdevenen una realitat. Cal remarcar que es tracta d’edificis històrics de la rellevància de l’amfiteatre de Tarragona, el castell de Vallmoll o de l’església de Sant Miquel d’Escornalbou.”
“No cal incidir massa en l’enorme pas endavant que aquestes inversions suposaran, per exemple, per incentivar l’atractiu d’oferta de turisme cultural de Tarragona, Vallmoll o el conjunt del Baix Camp. Des del Congrés els socialistes seguirem treballant perquè nous projectes de rehabilitació d’edificis històrics de les nostres comarques es continuïn cofinançant via aquest 1% cultural del Ministeri de Foment.”
Cal recordar que el fons de 1% cultural s’aconsegueix amb l’aportació del ministeri de Foment sobre el total de la inversió que el ministeri destina a obra pública. Amb aquests recursos es financen treballs de conservació i rehabilitació del patrimoni històric com els que acaben de beneficiar la demarcació de Tarragona.
publicat a
Sobre el 1% Cultural de Fomento a Tarragona Publicat a TARRAGONA21.CAT - 5 de novembre
L'1% Cultural de Foment destina 894.000 euros a rehabilitar edificis històrics tarragonins
Dos dels quatre projectes escollits són l'amfiteatre romà i les restes romanes del carrer Vapor
El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, ha anunciat que la comissió de l’1% cultural del Ministeri de Foment que es va reunir ahir va decidir destinar “un total de 894.484 euros a projectes de rehabilitació d’edificis històrics a diversos municipis del Camp de Tarragona".
“En concret, es tracta del projecte de rehabilitació del Castell de Vallmoll (403.172 euros), de l’amfiteatre romà (128.223 euros) i de les restes del carrer Vapor (305.172 euros), ambdues a Tarragona, i de l’església de Sant Miquel d’Escornalbou (57.905 euros)".
Segons Ruiz, “les comarques tarragonines s’han vist enormement beneficiades per aquesta darrera comissió de l’1% cultural. En tots els casos es tracta de compromisos adquirits que ara esdevenen una realitat. Cal remarcar que es tracta d’edificis històrics de la rellevància de l’amfiteatre de Tarragona, el castell de Vallmoll o de l’església de Sant Miquel d’Escornalbou".
“No cal incidir massa en l’enorme pas endavant que aquestes inversions suposaran, per exemple, per incentivar l’atractiu d’oferta de turisme cultural de Tarragona, Vallmoll o el conjunt del Baix Camp. Des del Congrés els socialistes seguirem treballant perquè nous projectes de rehabilitació d’edificis històrics de les nostres comarques es continuïn cofinançant via aquest 1% cultural del Ministeri de Foment.”
Cal recordar que el fons de 1% cultural s’aconsegueix amb l’aportació del ministeri de Foment sobre el total de la inversió que el ministeri destina a obra pública. Amb aquests recursos es financen treballs de conservació i rehabilitació del patrimoni històric com els que acaben de beneficiar la demarcació de Tarragona.
publicat a
UNA OPERACIÓ URBANÍSTICA DE BON ROTLLO - 5 de novembre
Bona diferencia entre els blocs amb aluminosis que havia a l voltants de la Plaça Primer de Maig a Torreforta i els que hi ha ara. L’amplada de les escales, a banda que tenen ascensors, els materials, tot és diferent.
Però hi ha una cosa que no ha canviat la gent que t’obre la porta quan com aquesta tarda hem fet el Porta a Porta en aquells blocs és la mateixa, la de tota la vida, la de sempre. Vells coneguts que et comenten coses amb la familiaritat que dona els anys de coneixença i inclús d’amistat. No es pot demanar encara el vot i repartim un fulletó que explica el que a fet el Govern del President Montilla a la nostra ciutat i acabes palat de qualsevol cosa.
Va ser una bona operació urbanística de la que la ciutat pot estar orgullosa, es va millorar les condicions de vida dels que vivien al cor de Torreforta sense “expulsar-los” del seu barri, del seu entorn com és habitual en casos com aquests.
El sopar de bon rotllo
L’Eric és tot un personatge. És un activista dels bons i dels que sempre somriu. Fa un temps va començar una iniciativa que es diu “sopars de bon rotllo” en el que participa qui vol. Es fa en algun lloc on es pot xerrar amb tranquil·litat i sense preses. En el d’avui érem una cinquantena en un ambient força distés i on per cert i ara que em fixo pràcticament no he parlat del que habitualment anomenem “política”