Sobre nombre de cotitzants estrangers Publicat a REUS DIGITAL.COM - 28 de juliol

Posted by jruiz on 30 Juliol, 2010 23:17

 

Puja el nombre de cotitzants estrangers a la demarcació

Redacció 28 de juliol de  2010
reusdigital.cat joan ruiz
Joan Ruiz 

Un total de 33.234 ciutadans estrangers cotitzen a la Seguretat Social a la demarcació, el que significa una pujada del 3,6% respecte el mes de maig, segons ha explicat el diputat del PSC i membre de la Comissió de Treball del Congrés, Joan Ruiz. Per tipologies, 32.864 cotitzen al règina general, 3.906 són autònoms, 5.077 treballen al sector agrari i 2.173, en l'àmbit domèstic. Els col·lectius més nombrosos són els procedents del Marroc, l'Equador, la Xina, Bolívia i Colòmbia.

Per Joan Ruiz, les dades econòmiques dels últims mesos, referents a l'evolució de l'atur, la Seguretat Social i el nombre de contractes, demostren que "anem deixant enrere el pitjor de la crisi econòmica". En el conjunt de l'Estat el nombre d'estrangers afiliats va augmentar en 40.345 nous cotitzants al juny, un augment del 2% respecte al mes anterior que situa per primer cop el total d'immigrants inscrits en el sistema per sobre dels dos milions

publicat a

.

technorati tags:

FESTA DEL TRONO - 30 de juliol

Posted by jruiz on 30 Juliol, 2010 22:43

Escut del Marroc Vaig rebre, fa setmanes, una invitació per assistir a la festa, organitzada pel consolat del Marroc a Tarragona per commemorar els anys que és rei l’actual monarca. L’ambient, majoritari, m’ha semblat que era d’homes “entratjats” a la europea, també dones, d’origen marroquí. Parlaven de la situació econòmica, de les exportacions, del turisme d’infraestructures i demostraven un coneixement important de la ciutat de Tarragona i del seu entorn. (per cert, i com és habitual a qualsevol celebració marroquina, les pastes eren boníssimes.

technorati tags: ,

SOM UN PARTIT FORT (un altre dissabte roig)

Posted by jruiz on 24 Juliol, 2010 23:06

A Calafell, Torredembarra, Valls, Constantí, Reus, Salou, Cunit, Perafort, Tarragona, etc etc etc les paradetes del PSC han repartit globus, propaganda, plantetes i han recollit fulls amb les dades de ciutadans i ciutadanes que volien constar com a Simpatitzants del PSC.

Cada vegada tenim mes agrupacions que ho fan pel seu compte, de quan en quan, però això de fer-ho, tots a la vegada, un dia determinat està be. No sé quanta gent donarem d’alta com a conseqüència d’aquest dissabte roig. Ara m’acaben de trucar donant dades i sembla que al Camp de Tarragona passarem dels 400 amb facilitat

 20100724-Sabado Rojo-Tarragona (001b) 

"tenderet" a la Rambla de Tarragona  

technorati tags:

Sobre pensions Publicat a DELCAMP.CAT - 21 de juliol

Posted by jruiz on 21 Juliol, 2010 22:23

El PSC afirma que els pensionistes no perdran poder adquisitiu

El diputat al Congrés, Joan Ruiz, assegura que el Govern mantindrà la compensació per inflació

Redacció 21 de juliol de  2010

“L’any vinent els més de 35.000 tarragonins que perceben una pensió mínima i els que tenen una pensió no contributiva o del SOVI tornaran a veure com s’incrementa la quantia mensual de les seves pensions. Vull deixar molt clar, doncs, que no hi ha cap retall en matèria de pensions, com irresponsablement afirmen alguns". Així ho ha afirmat aquest dimecres el diputat al Congrés per Tarragona i membre de la Comissió del Pacte de Toledo, Joan Ruiz.

joan ruiz psc
El diputat al Congrés pel PSC, Joan Ruiz  

“Vull deixar molt clar, per desfer equívocs, que els pensionistes no perdran poder adquisitiu l’any vinent ja que la quantia mensual de les seves pensions s’incrementarà per la desviació de la previsió d’inflació que es produeixi enguany”.

El diputat tarragoní ha explicat que “cap pensionista perdrà poder adquisitiu ja que el Govern mantindrà la compensació als pensionistes per la desviació de la previsió d’inflació (què és de l’1%), d’acord amb l’IPC que es registri al novembre. Aquesta compensació es materialitzarà en una paga el mes de gener de 2011 i es traslladarà, mes a mes, en la quantia de la nòmina mensual de tots i cadascun dels més de 146.000 pensionistes que tenim a Tarragona".

Joan Ruiz ha afegit que totes les previsions apunten a què l’any vinent registrarem una inflació molt baixa. Això implicarà que, tot i la congelació de les pensions que no són mínimes, el poder adquisitiu real dels pensionistes no es veurà reduït. “Per exemple, l’any passat les pensions es van revaloritzar, de mitjana, un 2% mentre que la inflació real només va créixer un 0,3%, per tant, els pensionistes van guanyar un 1,7% de poder adquisitiu real".

Finalment, el diputat socialista ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que “el Govern liderat pel president Zapatero és, objectivament, el que més ha pujat les pensions al nostre país (per exemple, la pensió per jubilació ha crescut en 3.364 euros l’any entre el 2004 (darrer any del Govern del PP) i enguany). Un Govern que es presenta davant la ciutadania amb aquest aval pren decisions com la congelació d’algunes pensions durant un any només si és això és absolutament necessari per garantir a llarg termini la continuïtat de les prestacions que ens ofereix el nostre Estat del Benestar".

publicat a

technorati tags:

Sobre el nombre d'afiliats a la Seguretat Social Publicat a PUNT DIARI - 21 de juliol

Posted by jruiz on 21 Juliol, 2010 22:04

La Seguretat Social supera els 300.000 afiliats 

Les xifres d'afiliació a la Seguretat Social a la demarcació de Tarragona durant el mes de juny han tornat a superar la quantitat de 300.000 persones a les seves llistes, segons dades facilitades pel diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz. Al Camp i l'Ebre, el mes passat hi va haver 60.623 persones en situació d'atur, un nombre més baix que el mes anterior. Al Camp, les comarques amb més desocupats són el Tarragonès i l'Alt Camp.

publicat a

technorati tags:

Sobre accidents a la feina Publicat a REUS DIGITAL.CAT - 20 de juliol

Posted by jruiz on 20 Juliol, 2010 22:57

El nombre d'accidents laborals a Tarragona baixa un 7% en un any

En el que portem d'any, s'han comptabilitzat 4.902 accidents laborals

Redacció 20 de juliol de  2010

El diputat socialista al Congrés per Tarragona i membre de la Comissió de Treball al Congrés, Joan Ruiz, ha explicat que durant el passat mes de juny es van registrar a la demarcació un total de 829 accidents de treball, dels quals 825 van ser considerats com a lleus i tres greus.

reusdigital.cat joan ruiz accidents laborals
El nombre d'accidents laborals a Tarragona baixa un 7%  

Pel que fa al que portem d'any, s'han comptabilitzat un total de 4.902 accidents laborals a la demarcació de Tarragona, dels quals "la majoria han estat considerats accidents lleus", segons ha indicat el diputat tarragoní. Tot i això, ha lamentat la mort de cinc treballadors durant aquest 2010.

Segons Ruiz, "els accidents laborals s'han reduït respecte al mes de juny de l'any passat". Per a sectors productius, el sector serveis lidera el rànquing de la sinistralitat amb un total de 466 accidents a la demarcació durant el mes de juny. A continuació, hi ha la indústria, amb 179 accidents i la construcció, amb 160.

En relació a aquestes dades, el diputat tarragoní ha afirmat que des del 2006, s'ha identificat "una reducció cada cop més acusada del nombre d'accidents de treball a les nostres comarques". Tot i això, ha manifestat que no es pot baixar la guàrdia. En aquest sentit, ha indicat que l'Administració continuarà impulsant les inspeccions de treball i les campanyes de sensibilització per aconseguir uns paràmetres de sinistralitat zero a la feina.

Segons ha explicat el diputat, la darrera iniciativa que s'ha dut a terme ha estat una campanya als centres educatius, que té per objectiu sensibilitzar als nens i nenes de la importància de prevenir riscos laborals i fomentar els hàbits de la prevenció des de l'escola.

publicat a
technorati tags:

Sobre accidents a la feina Publicat a AGENCIA EFE - 20 de juliol

Posted by jruiz on 20 Juliol, 2010 22:46

Els accident laborals a Tarragona cauen un 7% durant el mes de juny

Tarragona (Tarragonès), 20 jul. (EFE).- La demarcació de Tarragona ha registrat en el mes de juny un total de 829 accidents de treball, tres d'ells greus, xifra que representa una reducció del 7% respecte al mateix període de l'any passat.

Del començament d'any ençà, s'han produït a Tarragona un total de 4.902 accidents laborals, la majoria lleus, encara que també s'han comptabilitzat 40 greus i cinc mortals, ha explicat avui el diputat socialista per Tarragona i membre de la Comissió de Treball del Congrés, Joan Ruiz.

Segons el diputat tarragoní "en relació amb el mes de juny de l'any passat els accidents laborals s'han reduït en un 7%, amb un descens molt significatiu de més del 57% respecte als accidents qualificats com greus".

Per sectors productius, el sector serveis lidera la classificació de la sinistralitat amb un total de 466 accidents a Tarragona durant el mes de juny, seguit de la indústria (179 accidents) i de la construcció (160 accidents).

publicat a

technorati tags:

Sobre accidents a la feina Publicat a DELCAMP.CAT - 20 de juliol

Posted by jruiz on 20 Juliol, 2010 22:25

Reducció d'un 7% dels accidents laborals a la demarcació Tarragona en un any

El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz declara que "a la província de Tarragona els accidents considerats com a greus s'han reduït en 57% en un any"

Redacció - Camp de Tarragona
20 de juliol de 2010
Existeix una tendència a la reducció dels accidents labroals al Camp
Existeix una tendència a la reducció dels accidents labroals al Camp    delCamp.cat 

Durant el passat mes de juny es van registrar a la demarcació de Tarragona un total de 829 accidents de treball, això suposa un 7% menys de sinistralitat laboral en relació a les dades del juny de 2009. D'aquest total, 825 va ser considerats com a lleus i tan sols tres com a greus. En el que va d'any, a Tarragona s'han comptabilitzat 4.902 accidents laborals, la majoria dels quals han estat lleus. Ara bé, tot i la tendència a la reducció dels accidents en el món laboral, el diputat socialista per Tarragona

publicat a

technorati tags:

MOCIO PRESENTADA PEL GRUP PARLAMENTARI SOCIALISTA (PSOE+PSC) - 20 de juliol

Posted by jruiz on 20 Juliol, 2010 20:08

MOCIO PRESENTADA PEL GRUP PARLAMENTARI SOCIALISTA (PSOE+PSC) Y QUE NO S'HA APROVAT DEGUT A LA SUMA DELS VOTS DE CIU, PP I ALTRES GRUPS MINORITARIS 

 

 

El Tribunal Constitucional ha decidido anular un articulo del Estatut de Autonomia de Catalunya, anular incisos de otros 13 artículos e interpretar 27 mas, a partir del recurso presentado por el Partido Popular.

Dado que el Estatut fue fruto del acuerdo entre una Delegación del Parlament de Catalunya y las Comisiones Constitucionales de esta Cámara y del Senado, que fue aprobado por mayoría absoluta de las Cortes Generales y refrendado por la mayoría de ciudadanos y ciudadanas de Catalunya,  

 

El Congreso de los Diputados:

1. Desde el acatamiento de las sentencias del Tribunal Constitucional, constata el malestar creado en Catalunya por la sentencia sobre el Estatuto y reconoce la necesidad de desarrollar una fuerte acción política para preservar y garantizar plenamente el anhelo de autogobierno de los ciudadanos catalanes en el marco de la España plural.

2. Insta al Gobierno de España a desarrollar a través de todos los mecanismos políticos, jurídicos, legislativos y de cooperación institucional, el potencial de autogobierno contenido en el acuerdo estatutario entre las instituciones catalanas y españolas que fue refrendado por los ciudadanos y ciudadanas de Catalunya.

3. Reitera que la realidad nacional catalana, tal y como se expresa en el preámbulo del Estatut, el autogobierno de Catalunya, la dignidad de sus símbolos e instituciones, la lengua y la cultura catalanas, el derecho civil y la tradición jurídica catalana y una financiación justa, tienen perfecta cabida en el marco jurídico y político definido por la Constitución de 1978.
technorati tags:

Sobre estrangers que cobren atur Publicat a Diari de Tarragona - 18 de juliol

Posted by jruiz on 18 Juliol, 2010 22:58

20100718-DT-estrangers que cobren atur
publicat a
technorati tags:
1 2 3 4  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció