ESMERALDA - HAN PASSAT ANYS - 28 de setembre

Posted by jruiz on 28 Setembre, 2009 23:51

Avui he estat a la inauguració del curs del 2009-2010 de al URV . L’acte ha estat com toca no tinc res a dir. Han parlat el Rector, la cap de TV3 Mónica Terribas........ L’acte anava com toca, discursos, explicacions repartiments de distincions, fins que ha arribat a una de les distincions que m’ha deixat de pedra 

Esmeralda Rubio es jubila!!. Si si la Esmeraldita.!!

Així l’anomenàvem els de la seva primera promoció d’alumnes, perquè la meva promoció de magisteri, varem ser els seus primers alumnes i ara es jubila. En acabar el Xavi, que també assistia a l’acte, i jo ens hem anat cap a ella i hem rigut i xerrat d’aquell primer curs. Naturalment ens ha preguntat pel Carlos (amb això no han passat els anys)

technorati tags:

BAIXANT DE L'ALBIOL - 26 de setemre

Posted by jruiz on 26 Setembre, 2009 23:57

Avui he estat a l’arròs popular que fan cada any a l’Albiol per aquestes dates. Hi ha mes de 10 quilometres de pujada continua des de la nova autovia que ha fet la Generalitat de Reus a Alcover. 

Quan tornava, he pensat que tantes vegades fem excursions i expliquem als amics, als companys, a la família, paisatges, que hem vist lluny de casa. I el cas es que en tenim aquí, baixant de l’Albiol, a la vora, a 30 minuts de la  Plaça Imperial Tarraco. Vistes que són com de vegades es diu “de foto” i que no tenen res a envejar a tants i tants llocs on ens fem un fart de quilometres per arribar-hi.

Escut de l'Albiol fet de xocolata

Sobre cotitzacions d'estrangers Publicat a DIARI DE TARRAGONA - 25 de setembre

Posted by jruiz on 25 Setembre, 2009 23:17

Publicat a
technorati tags:

PAPELES PARA QUE FUERAN CIUDADANOS Publicat a DIARI DE TARRAGONA - 25 de setembre

Posted by jruiz on 25 Setembre, 2009 23:02

 Fa uns dies vaig escriure un article, on parlava de lss linies mestres de la nova llei d’estrangeria. es deia  PAPELES PARA QUE FUERAN CIUDADANOS Publicat a DIARI DE TARRAGONA - 25 de setembre

Pocs dies després em vaig trobar amb una mena de resposta d’un regidor del PP de l’ajuntament de Tarragona que bàsicament es dedicava a atacar al govern socialista d’haver regularitzat la situació de treballadors emigrants que feia temps vivien i treballaven entre nosaltres.  Així que vaig pensar que l’havia de contestar. Resposta que avui el Diari ha publicat i que penjo a continuació    


Aparte que nosotros (mira una hemeroteca) no éramos de los de “papeles para todos”.  ¿que quieres decir Jordi? ¿que los inmigrantes que el gobierno socialista se encontró, aquí, entre nosotros, tenían que continuar como cuando gobernaba Aznar, que fue cuando vinieron la mayoría ? 

¿Tenían que continuar sin documentos, viviendo a escondidas? ¿Tenían que seguir siendo explotados ya que no tenían derecho a un contrato, abaratando los sueldos de los de aquí porque no les quedaba otra opción que trabajar por cualquier cosa ? ¿Defiendes que tenían que continuar sin derecho a ser atendidos por la sanidad pública cuando estaban enfermos o tenían un accidente laboral porque no tenían contrato de trabajo y por tanto no la pagaban? ¿Quieres decir que tenían que continuar aquí, como cuando gobernaba el PP, trabajando y cobrando en negro y por tanto sin pagar impuestos? 

¿También crees que ahora, que están regularizados, tienen contratos de trabajo, y pagan impuestos no tienen derecho a vivir con su pareja y sus hijos? ¿O defiendes que han de vivir solos para que cuando no nos hagan falta que sea más fácil echarlos del país?  

Pues mira cuando te encuentres alguno de ellos por la calle le dices que no te parece bien que legalizaran su situación, que pueda tener contrato, que no te parece bien que pague impuestos, que contribuya con sus cotizaciones a mantener el sistema de pensiones y que no te parece bien que sus hijos vayan, aquí, a la escuela. ¿Podrás hacerlo? 

El proceso de regularización fue un proceso para legalizar una situación heredada del PP, fruto de una falta de política de inmigración ordenada, sin ningún tipo de previsión que ha hecho que nos encontremos, en algunos casos, con servicios públicos colapsados y que iniciaba un proceso, también, para convertir en nuevos ciudadanos a quienes viven entre nosotros y ahora además, como unos ciudadanos y ciudadanas mas, contribuyen con su trabajo sus cotizaciones a la Seguridad Social y sus impuestos a mantener nuestra sociedad.   

Joan Ruiz i Carbonell (PSC)

publicat a

technorati tags:

LA MERCE - 24 ANYS DE DIFERENCIA - 24 de setembre

Posted by jruiz on 25 Setembre, 2009 22:04

24 anys de diferència però alguna coincidència, com que per exemple els Xiquets, que com no podia ser d'altra manera, han pujat l'Enxaneta al Balcó
technorati tags:

FESTES NO FESTIVES (i les fotos me boniques del Correfoc) - 24 de setembre

Posted by jruiz on 24 Setembre, 2009 22:17

Fa uns dies explicava a un grup de diputats andalusos, mentre sopaven a Madrid, que a Tarragona som més festeros que ells perquè tenim dues tradicions festives molt populars que no son festa i que en canvi tothom te clar que ho són. El dia de Sant Jordi amb les seves paradetes a la rambla on pots comprar roses i llibres i la Mercè  amb els seus pilars caminant. Els hi vaig dir que per provar el que deia faria una foto des del balcó de l’ajuntament i que els hi faria arribar.  

 La foto és aquesta ¿i és que quan està la Plaça de la Font tan plena com avui?

I per acabar les festes el Correfoc!

 

I ajudar a la Sandra, la regidora de Festes a encendre la traca amb la que tot acaba

 

technorati tags: , ,

Sobre cotitzacions d'estrangers Publicat a TARRAGONA21 - 24 de setembre

Posted by jruiz on 24 Setembre, 2009 21:52

Més de 46.000 estrangers cotitzen a la Seguretat Social a la demarcació

S'estabilitza el nombre de cotitzants foranis, però puja pel que fa a les dones

Redacció 24 de setembre de  2009

Un total de 46.773 ciutadans estrangers cotitzen a la Seguretat Social a la demarcació de Tarragona, segons ha fet públic avui el diputat tarragoní i membre de la Comissió d’Immigració del Congrés, Joan Ruiz.

Edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social
Edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social 
J.G. 

Així, amb dades tancades a 30 d’agost, hi ha un total de 17.237 persones originàries de països de la Unió Europea que cotitzen a la Seguretat Social a la província de Tarragona i unes altres 19.131 persones procedents de fora de la Unió. Segons Joan Ruiz, “aquestes dades constaten una tendència a l’estabilització pel que fa al nombre de ciutadans estrangers que cotitzen a les arques de la seguretat social a les nostres comarques".

Pel que fa al perfil d’aquests cotitzants, la majoria de treballadors d’origen estranger són homes, 29.007, tot i que el contingent de dones, 17.766 dones, continua registrant una tendència a l’alça. Pel que fa a la tipologia, la majoria, 35.658, estan afiliats al règim general, 4.150 són autònoms, 4.682 estan afiliats al sector agrari, i 2.035 són treballadors de la llar.

D’altra banda, el nombre de pensionistes a província de Tarragona amb data 1 de setembre se situa en les 145.035 persones que cobren una pensió mitjana de 720 euros mensuals. Aquestes xifres representen un augment d’aproximadament un 2% en relació al nombre de pensionistes que es van registrar el mes de setembre de l’any passat.

publicat a

 

technorati tags: ,

EL SEGUICI POPULAR - 23 de setembre

Posted by jruiz on 23 Setembre, 2009 23:34

Gràcies a l’AVE tot i que teníem Ple al matí i que he dinat a Madrid, encara he arribat a Tarragona, a temps de participar a la Processó del Seguici Popular de les Festes de Santa Tecla. 

Sempre que he pogut he vist com desfila el Seguici. En el transcurs dels anys ha canviat molt des d’aquella mena de processó, mes aviat gris, amb cares adustes, amb un parell de gegants al davant i una banda de música al darrera, que recordo de petit i jovenet a l’actual Seguici (iniciat al primer ajuntament democràtic pel Sergi i el Pep Felix)  ple de color, de soroll. S’ha convertit en una mena de “processó cívica “ amb gegants, capgrossos, els grups de balls, el Lleó, l’Àliga, la cucafera, la Víbria, el Bou, la Mulassa, els trabucaires, els diables, els castellers de les 4 colles de la ciutat i que acaba amb els braç de Santa Tecla.

Això si continua desfilant pels mateixos carrers de la Part Alta. (Part Alta no Casc Antic) Aquest any la he viscuda des de dins, amb el grup de càrrecs públics que desfilen entre el braç de Santa Tecla i el Consistori.

 Els dos joans

Quan fa una estona tornava cap a casa pensava que m’ha agradat, veure els carres plens, la quantitat de gent que et saluda, els nens contents que acabaven de veure passar tot el bestiari popular i sobre tot la rebuda en arribat a la Catedral, passant pel mig de tots els grups alineats al Pla de la Seu mentre el castell de focs esclatava al cel i acabar després anant a veure com baixava el bestiari les escales de la Plaça de les Cols.

Però d’altra banda m’he quedat amb les ganes de veure passar, a la Plaça del Fòrum on la veig cada any, per davant meu el bestiari, sobre tot el de foc, i els diables i és que no es pot estar al mateix temps “a missa i repicant”....    

technorati tags:

Sobre places d'Imserso a Tarragona Publicat a REUS DIGITAL - 22 de septembre

Posted by jruiz on 22 Setembre, 2009 23:20

El programa de vacances de l'Imserso ofereix 19.000 places a la demarcació

Les persones grans que viuen soles tenen l'oportunitat de passar el Nadal acompanyats

Redacció 21 de setembre de  2009

La temporada de vancances 2009/10 per al col·lectiu de la tercera edat comptarà amb 18.954 places per a tota la demarcació, fet que suposa un augment del 20% respecte l'any passat, segons ha explicat Joan Ruiz, diputat tarragoní al Congrés. Pel que fa al programa d'estades en balnearis a un preu reduït, aquest beneficiarà al voltant de 4.800 ciutadans. Ruiz ha destacat que amb l'oferta actual es dobla l'oferida fa sis anys i ha remarcat que el Ministeri de Sanitat i Política Soical destina 169 milions d'euros a aquest programa.

resudigital.cat vacanes imserso demarcacio
Vacances de l'Imserso 
hoymujer.com 

Ruiz també ha destacat que en temps de crisi, l'arribada de viatgers durant temporada baixa permetrà al sector turístic mantenir "uns 122.000 llocs de treball, entre directes i indirectes. Els beneficiaris d'aquest tipus de vacances gaudeixen d'un paquet amb viatge d'anada i tornada, allotjament en règim de pensió complerta, assegurança mèdica i servei d'animació. La venda de places, mitjançant la xarxa d'agències de viatges, està oberta des del passat 19 de setembre.

D'altra banda, enguany s'estrena un programa específic, 'Junts al Nadal', que està pensat perquè les persones grans que viuen soles puguin gaudir de ls festes de Nadal en companyia. Les previsions del PSC són que 300 avis i àvies de la demarcació podrien gaudir d'aquesta oferta especial. La intenció del govern espanyol, en a paraules de Ruiz, és ampliar l'oferta de cara l'any vinent, incrementar les pensions i afavorir l'envelliment actiu.

publicat a

technorati tags:

Sobre violència de génere a Cambrils Publicat a REVISTA DE CAMBRILS - 22 de setembre

Posted by jruiz on 22 Setembre, 2009 23:03

La línia d'atenció a les víctimes de la violència de gènere atén 24 trucades procedents de Cambrils entre gener i agost

Redacció

La línia permanent d'atenció a les dones víctimes de la violència de gènere ha atès un total de 24 trucades procedents de Cambrils en el que portem d'any –entre els mesos de gener a agost–, segons dades facilitades en un comunicat de premsa pel PSC del Camp de Tarragona.
Casos de violència psíquica i física
En aquesta informació, el diputat del PSC al Congrés –Joan Ruiz– especifica que, "el perfil majoritari de la usuària d'aquest servei és el d'una dona en una franja d'edat compresa entre els 31 i els 50 anys que denuncia un cas de violència psíquica –en el 86% de les trucades–, o bé violència física –en el 42% de les trucades–. La immensa majoria dels casos fan referència a episodis de violència en l'àmbit de la llar, ja que aquests es produeixen en el 89% dels casos. D'altra banda, una quarta part de les persones que truquen són ciutadanes nascudes fora de l'Estat espanyol.
Aquesta línia 900 900 120 és un servei d'atenció gratuït i confidencial a les víctimes de violència de gènere que funciona les 24 hores del dia durant tot l'any. S'hi pot accedir via telèfon, xat i correu electrònic i es pot aconseguir informació sobre l'assistència que la Generalitat ofereix a les dones que siguin víctimes de situacions de violència i assessorament sobre les actuacions que es poden realitzar davant d'una situació de violència. La línia disposa de professionals especialitzats en violència de gènere i atén trucades en català, castellà, anglès, alemany, italià, rus, àrab, romanès, croat i xinès.

451 persones de Tarragona han trucat al telèfon sobre violència de gènere 016

D'altra banda, un total de 451 persones de la demarcació de Tarragona han trucat al telèfon d'atenció sobre violència de gènere 016, habilitat pel Ministeri d'Igualtat del govern de l'Estat, durant el mateix període de temps. Cal destacar que el nombre de trucades d'aquests dos serveis d'atenció ha anat creixent en els darrers anys.

publicat a

technorati tags:
1 2 3 4 5  Següent»

El bloc del Joan Ruiz

jruiz

Recentment

Arxius

Subscripció