Perquè ens presentem?

Publicat per mcanela | 10 Mai, 2007

NO T'EQUIVOQUIS!

NO DONIS L'ESQUENA AL PLA!


A tots ens passa que de vegades ens deixem portar per la inèrcia i el conformisme; la feina diària i els problemes de cadascú fan que sovint no tinguem massa temps per reflexionar sobre les coses col·lectives, el poble, allò que ens afecta a tots.

Però quan veus el Pla en perspectiva i n'esbrines la història, t'adones que el nostre tret diferencial és, precisament, que som un poble inconformista, reivindicatiu i valent, que al llarg de la nostra vida col·lectiva hem donat la cara quan ha calgut. Podem recordar episodis molt antics com els Fets de 1642 o recents com "La Lluita contra el Pla de Residus", viva encara a la nostra memòria.

Per això ja és hora de dir les coses pel seu nom i d'afrontar el futur amb una visió definida i sòlida. El repte no és fàcil doncs s'ha deixat molta feina per fer: Una Llar d'infants col·lapsada de fa anys, un Consultori mèdic que tots trobem petit abans de començar, el Desviament de les aigües ajornat un cop rera l'altre, un Centre d'avis que ni tant sols s'ha pensat i una única realitat feta, el Vall, que no ens servirà mai com a circumval·lació, amb trams on difícilment hi passen dos cotxes, sense enllumenat ni voreres, i sense sortida després de l'escola.

El nostre patrimoni col·lectiu es troba en hores baixes, ningú s'ha preocupat de conservar-lo o adecentar-lo (carrer Major, Barraques de pedra seca, plaça de l'Església, Sant Ramon o la tant anhelada Fàbrica, que és retallada bocí a bocí i s'apedaça sense direcció. Per contra, ens han augmentat les construccions massificades, aquelles que ningú havia somniat.
No s'ha fet ni un pas per la integració de les persones que han optat pel Pla com el seu nou poble, moltes paraules, molts copets a l'esquena però res més, ni els coneixem ni ens coneixen. El teixit de cohesió sembla haver tocat sostre.

Amb la il·lusió renovada de no desdibuixar-nos com a planencs, per trobar un futur més esperançador, perquè sabem com governar sense servir-nos de favors i mitges veritats, perquè no podem donar l'esquena al Pla, és pel que torno a encapçalar aquesta candidatura amb gent preparada, compromesa i treballadora que, com vosaltres, sap donar la cara pel poble quan creu que cal fer-ho.

Una abraçada.