Tinet us permet observar fins l’últim detall del retaule de l’Altar Major de la Catedral de Tarragona, perquè el vegeu com mai ho havíeu fet fins ara. Una gigafoto realitzada per l’estudi Mateu fotògraf descobreix tots i cadascun dels petits detalls de les diferents escenes i del conjunt de l’obra de l’artista Pere Joan en què hi destaquen les imatges de la vida i el martiri de la patrona de Tarragona: Santa Tecla.

 

Gigafoto del retaule de l'Altar Major de la Catedral. Fotografia: Mateu Fotògraf. Feu clic a la imatge per a interactuar

La tècnica

Per a obtenir la imatge final han calgut fer 360 fotografies diferents

Una gigafoto és una fotografia d’altíssima definició i resolució formada per moltes fotos individuals, posteriorment muntades amb un programa informàtic  que en permet veure la totalitat de la imatge. S’hi pot  interactuar aproximant-se i allunyant-se de la imatge per obtenir-ne els màxims detalls

Per aquesta imatge del retaule, ha estat necessari fer un total de 360 fotografies.

El retaule

El retaule de l’Altar Major de la Catedral de Tarragona és obra de Pere Joan, principal representant del gòtic internacional a Catalunya. La seva creació està datada entre 1426-1436.

L’obra està construïda en alabastre policromat amb la figura central de la Verge i el Nen amb les imatges de sant Pau i santa Tecla a ambdós costats, a més a més de les escenes de la vida de Crist i la vida i martiri de Santa Tecla amb nombroses figures de mida petita, de gran gracilitat. Està coronat per pinacles amb motllures i traceries. Al sòcol de la seva base, de pedra calcària, presenta una decoració de motius vegetals amb figures humanes i d’animals. També es poden  veure també els escuts dels arquebisbes Dalmau de Mur i Pere de Sagarriga i de Pau.

Els autors

Mateu Fotògraf ha estat l’estudi encarregat de realitzar aquest treball fotogràfic. Empresa familiar de fotografia, amb més de 25 anys d’experiència, i estudis oberts al públic a Riudoms i Montbrió del Camp, han estat pioners en l’aplicació i estudi de la fotografia digital. Des dels inicis, han experimentat amb la fotografia panoràmica i virtual en el web.

Des del 2011, són membres de la International Virtual Reality Photography Association, així com també de la The World Wide Panorama.

3 Respostes a “La gigafoto del retaule de l’Altar Major de la Catedral: tots els detalls a la vista”

 1. victòria escrigué:

  felicitats pel treball, és realment magnífic, ets molt bon profesional.

 2. ester escrigué:

  Es poden observar tots els detalls, millor que a la realitat.
  Bona feina!

 3. Marcial Clotet escrigué:

  Felicitats! És impressionant! la textura i el detall que es veu a la fotografia, millor que a la realitat. Enhorabona