El Premi TINET de narrativa curta arriba a la seva setzena edició, en el marc del cartell dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2012-2013 que ja han estat convocats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Les obres es podran presentar per correu electrònic seguint el procediment i termini que marquen les condicions generals, que podeu consultar a les bases, abans de les 24 h del dia 15 de gener de 2013Bases Premis Literaris 2012-2013

 

La dotació, a càrrec de la Diputació de Tarragona és de 1.000 euros (impostos inclosos) i la Musa de bronze de Tarragona. A més de l’obra guanyadora, el jurat seleccionarà fins a un màxim de 14 relats, amb tots els quals es confegirà un volum que serà editat per Cossetània edicions. D’altra banda, la Diputació de Tarragona publicarà aquest mateix recull al web de la TinetBiblioteca (www.biblioteca.tinet.cat) en format digital. A l’hora de fer-ne la selecció, el jurat valorarà l’originalitat i la varietat de les temàtiques tractades.

Es consolida el format i les categories de l’edició anterior

A més del Premi de narrativa curta, el cartell dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona tornen a incloure altres dues categories de llarga tradició: el Premi de novel·la Pin i Soler (21.000 euros i la Musa de plata) i el  Premi de traducció Vidal Alcover (12.000 euros i la Musa de plata). El veredicte del jurat es farà públic durant l’acte de lliurament dels Premis, que tindrà lloc el mes de maig de 2013.

D’altra banda, també es mantenen els convenis amb les mateixes empreses com a editores de les obres guanyadores. És a dir, Columna per al Pin i Soler, Edicions 1984 per al de traducció i Cossetània, per al de narrativa breu.

Pel que fa al calendari de presentació dels guanyadors, a diferència de l’any passat, al 2013 es presentaran just després de Sant Jordi, al voltant del mes de maig. Això ha estat fruit de la reflexió de l’organització amb editors, autors i llibreters, que han aconsellat separar l’acte de lliurament de la Diada de St. Jordi, per evitar una excessiva coincidència d’actes.

La novetat de la darrera convocatòria, que també es mantindrà, consistent a presentar els treballs en format electrònic, va donar uns resultats excel·lents, segons que ha informat l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. “No tan sols es va estalviar temps i diners, sinó que es va poder assegurar correctament la privacitat de la identitat dels autors i es van poder resoldre fàcilment les incidències que es presentaven sobre la marxa”.

Comentaris estan tancats.