La quinzena edició del Premi TINET de narrativa breu ja té guanyador. Aquest dimarts s’ha fet públic el veredicte del  jurat, que ha decidit atorgar el premi Tinet  en l’edició de 2011-2012 a l’obra ‘Ous ferrats’, presentada pel vallenc Xavi Ballester Fàbregues. L’edició d’enguany ha comptat amb 336 propostes, amb la qual cosa es registra la major participació de la història d’aquest premi.

El premi està dotat amb 1000 euros, aportats per la Diputació, i la publicació de l’obra guanyadora, junt amb una selecció d’altres contes participants, per Cossetània edicions. A banda d’escollir l’obra guanyadora, el jurat ha destacat també l’especial interès que tenen, per la seva qualitat, les obres presentades amb els títols Germans, Poyekhali, La pescadora i La partida.  El jurat d’aquesta edició 2011-2012 ha estat integrat per les següents persones: Noemi Bagès, Josep Ballester, Àngel-Octavi Brunet, Andreu Carranza, Rosa Pagès i Enric Brull com a secretari.

Premi Tinet
El premi Tinet de narrativa va ser creat per la Fundació Ciutat de Tarragona en el marc de la posada en marxa de la Xarxa Ciutadana Tinet l’any 1997 com un premi singular, que es caracteritzava pel fet que els participants ho feien a través d’Internet. Aquesta novetat va fer que, de seguida, el premi aconseguís un alt nivell de participació. Dels 47 treballs el primer any es va passar a 108 el 1999; el 2002 es van superar ja els 200. I en l’edició de 2010 es van superar els 300 candidats. Enguany, amb 336, el premi TINET,t registra la major participació de la seva història.

Des del seu inici, el Premi TINET és publicat per l’editorial Cossetània en un volum que recull, a més del relat premiat, una selecció d’altres narracions destacables. TINET és un servei de la Diputació de Tarragona.

L’autor
Nascut a Barcelona (1974), resident a Valls.
Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona.
Professionalment, exerceix de Tècnic de Comunicació i assessor cultural de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, primerament, i, actualment, a l’Ajuntament de Molins de Rei.

Finalista del concurs “Mercè Rodoreda” de contes de la Festa Major de Gràcia, de l’any 2009, amb “El mirall”.

Guanyador del 9è premi Lambda de contes, de l’any 2010, pel relat “Sense llençols”: http://www.lambda.cat/Premis/sense.pdf
Un text seu, “L’últim mestre de barraques de pedra seca”, com a participant en la darrera edició del premi Tinet, de 2010, es pot llegir a la Biblioteca de Tinet:  http://www.tinet.cat/portal/uploads/122_l_ultim_mestre_de_barraques_de_pedra_seca_20110517135624.pdf

L’obra
Sovint oblidem que la vida és un fràgil equilibri que en qualsevol moment i per qualsevol nimietat es pot trencar davant nostre i, en fer-ho, posar a prova la solidesa de l’edifici que hem alçat durant anys convençuts de la seva solidesa. Així ho constatarà el protagonista d’aquest relat, en llevar-se, amb gana i disposat a començar una nova etapa de la seva vida en el seu pis nou, i topar-se amb un enemic inesperat: uns humils i en aparença inofensius ous ferrats.

Comentaris estan tancats.