SEO per Bing

Bé, ara que ens hem adonat del valor que ens poden aportar Bing i Yahoo!, analitzarem els principals factors de posicionament SEO a Bing, que ens serviran per descomptat per a Yahoo!

 

1. Indexació i SEO tècnic

Com Bing ens diu clarament, “indexar el lloc web és el primer pas per generar trànsit de trànsit des de Bing“. Així que el primer és el primer, has dassegurar-te que totes les pàgines importants del teu lloc estan correctament indexades a Bing.

En general, si el teu lloc web no té problemes dindexació a Google, trobaràs també que Bing tindrà indexades moltes de les teves pàgines, encara que en general el nombre és menor. Si el teu lloc és nou, però, pot passar un temps fins que Bing el trobi i el rastregi. Per accelerar les coses, podeu enviar el vostre lloc a Bing manualment.
Digues a Bing que rastregi el teu lloc amb més freqüènciaA través de Crawl control a Bing Webmaster Tools pots establir la freqüència de rastreig i el moment del dia en què vols que el teu lloc web sigui rastrejat. La freqüència de rastreig “estàndard” sol ser bastant baixa, per la qual cosa si el vostre lloc és gran o s’actualitza amb freqüència, probablement voldreu canviar-la alta (full volum).

Envia el teu Sitemap

Però no qualsevol Sitemap. D’acord amb Duane Forrester:

“Els teus mapes de lloc han d’estar nets. Permetem fins a un 1% d’escombraries en un mapa del lloc. Exemple d’escombraries és si fem clic en un enllaç i veiem una redirecció, un error 404 o un codi 500. Si veiem més d’un 1% d’escombraries, comencem a perdre confiança al mapa del lloc”.

Així que assegureu-vos que el vostre Sitemap estigui correcte i actualitzat. Per assegurar que Bing pot trobar el teu mapa del lloc pots incloure la ruta del mateix al fitxer robots.txt o enviar-lo a Bing directament des del teu compte Eines per a Webmasters. A la secció Mapes del lloc, feu clic a Envia un mapa del lloc i indica’n la localització, com ara http://www.miweb.com/sitemap.xml.

Com crear un sitemap1 Executa el programa Screaming Frog.

 

2 Introdueix l’URL del teu lloc web al cercador de l’eina i fes clic sobre l’opció “start”. Un cop trobat finalitzat de rastrejar el lloc web, prem sobre l’opció Sitemaps -> Create XMLSitemap.

Seu a Bing – Crear Sitemap
3- Configura el teu Sitemap: Podeu deixar la configuració per defecte, encara que recomanem seleccionar l’opció de no incloure les pàgines que tinguin la metaetiqueta “noindex”.

Seu a Bing – Configura Sitemap

 

4- Enviar Sitemap. El fitxer Sitemap generat es guardarà al teu equip o PC, però cal pujar-lo a l’arrel del teu servidor WEB via FTP. Un cop el tinguis pujat al teu servidor a Search Console hauràs d’indicar la ruta on es troba: www.tudominio.es/sitemap.xml.
El problema de generar manualment el fitxer Sitemap és que no s’actualitzarà automàticament, és a dir, cada vegada que al teu lloc web es va generar una URL nova hauràs de tornar a generar el Sitemap i pujar-lo a l’arrel del servidor web, el procés d’enviar Sitemap des de Search Console només cal fer-ho la primera vegada. Si utilitzes CMS com WordPress, Joomla o Prestashop, pots instal·lar plugins i extensions que et generin el Sitemap de forma automàtica a més d’actualitzar-lo cada cop que incloguis una nova pàgina al teu lloc web.

 

2. Paraules clau

Des de Google Colibrí l’any 2012 cada vegada es parla més sobre la cerca semàntica i la intenció de l’usuari, i menys sobre les paraules clau en el sentit de les velles estratègies SEO. No obstant això, a diferència de Google, Bing no aplica al seu algorisme el sentit semàntic de les cerques, o no ho fa bé. Algunes investigacions ens mostren que Bing no és bo en això, de manera que una optimització específica de paraula clau sí que pot funcionar millor.

La concordança de paraula clau – paraula per paraula és molt més important per al trànsit de Bing.
Com fer-ho:
1 Executa el programa “Rank Tracker” i crea un nou projecte.
2 Navega cap al mòdul “Keyword Research“ i fes clic sobre “Suggerir“.
3 Seleccioneu l’opció “Suggeriments de cerca de Bing“.
Paraules clau suggerides a Bing
4 A l’àrea de text introdueix les principals paraules clau que millor descriguin el teu negoci o el nínxol. Rank tracker comprovarà aquestes paraules clau per trobar sinònims, paraules i termes relacionats utilitzant els suggeriments de Bing.
5 Quan hagi finalitzat la investigació podràs obtenir les idees de paraules calve dels suggeriments de Bing i afegir-les fàcilment al teu projecte.
3. SEO On-PageEl posicionament SEO a Bing a nivell On-page segueix les estratègies tradicionals. No en el sentit d’accions fraudulentes, sinó al concepte d’un SEO més senzill, partint de la premissa que tots fem SEO.

agencia seo madrid

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.