Que es un consultor de marketing digital

Com és realment el dia a dia d’un consultor de màrqueting digital? ¿Què fa a la feina? ¿Quines són les seves funcions?

Un professional de la consultoria en l’àmbit online, a més de reunir una sèrie d’aptituds i actituds per exercir correctament la seva feina, no ha d’oblidar mai les seves funcions i ètica per dur-les a terme. A continuació, veurem una a una les funcions d’un consultor de màrqueting digital expert en seo barcelona.

Les 7 funcions d’un consultor de màrqueting digital:Generació de continguts per a l’atracció de potencials clientsEl contingut és el rei, i per això, resulta fonamental tant la planificació com la generació de contingut d’acord amb els objectius de màrqueting. Si bé, la generació de contingut pot ser una de les tasques més tedioses pel que fa al temps invertit, tot bon consultor de màrqueting digital ha d’estar disposat a això, per poder formar posteriorment un equip que segueixi els seus passos i instruccions.

 

Automatització de processos interns i externs per a captació i gestió de clientsOptimitzar al temps és una altra de les funcions d’un consultor de màrqueting, i per aquest motiu donem tantíssima importància a l’automatització de tot tipus de processos, tant interns per a un correcte flux de treball i comunicació, com externs de cara al públic. I és que, saber utilitzar correctament els recursos en pro a la rendibilitat és una de les grans assignatures pendents avui dia en l’àmbit del màrqueting online.

 

Realització i presentació de propostes de màrqueting per a potencials clientsCaptar nous clients és una de les principals funcions d’un consultor, i per això, no pot abaixar la guàrdia en la investigació de sectors i problemes en el panorama digital. Una de les millors formes d’entrar a un client és indicant-li, juntament amb la nostra experiència, trajectòria i serveis, un element problemàtic en la seva empresa que sàpigues com millorar.

En el món del màrqueting digital ha hagut molts «ven fums», per això és tan difícil de vegades posar en valor el nostre treball. No obstant això, resulta fonamental no caure en la temptació de fer propostes comercials massa completes, amb el treball estratègic pràcticament fet. És important que no regalem la nostra feina com a consultors i experts, ja que li llevarem valor.

Formació de clients i equipsUn consultor entra en una empresa com a assessor i no com a executor d’accions. Per poder optimitzar al màxim el seu temps i aconseguir que l’empresa comenci a rodar el més aviat possible en funció de les seves estratègies, resulta fonamental abordar una etapa de formació dels diferents equips de treball que puguin entrar en joc: directiva, màrqueting, producció, distribuïdors , etc.

 

Auditories i informes de màrqueting en mitjans digitals

Realitzar anàlisis completes de l’estat actual de l’empresa en l’àmbit dels mitjans digitals, i completar-lo amb informes periòdics que puguin demostrar la milloria, és una altra de les funcions d’un consultor que haurà de realitzar amb l’objectiu no només de mostrar els fruits de la seva actuació sinó també per optimitzar les estratègies posades en marxa.
Disseny de plans estratègics, manuals, processos i recursos de treball per a clients

Estratègies de captació de leads, Inbound Màrqueting, màrqueting de continguts, SEO, xarxes socials … Tots aquests elements hauran de ser integrats en un pla estratègic en què consten els processos, recursos, equips i funcions, amb els seus corresponents manuals de treball de cara a la seva posterior implementació.

Implementacions i supervisió d’implementació en clients

Un cop tenim les estratègies integrades en un pla d’acció amb tots els recursos necessaris és important realitzar una correcta implementació i supervisió de la mateixa. En aquesta última fase es poden detectar nous problemes que solucionar i incorporar en una millora dels nostres plans estratègics.

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.