Origen de Facebook

El 2004 cinc joves van fundar Facebook: Zuckerberg, Saverin (els creadors de Facemash), Dustin Moskovitz, Andrew McCollum i Chris Hughes. No obstant això, per a 2012 tots a excepció de Zuckerberg havien deixat la companyia. Descobreix en què treballen ara els primers empleats de Facebook.

 

En què treballen els primers empleats de Facebook?Possiblement quan Zuckerberg va rebre el seu email d’acceptació a Harvard poc s’hauria imaginat l’emocionant recorregut que tenia per davant. El jove va iniciar els seus estudis a la universitat, però curiosament mai va arribar a acabar-los.

 

Va deixar Harvard i es va dedicar a desenvolupar la prometedora xarxa social, i no seria fins a 12 anys més tard quan tornaria al campus de la universitat on s’han format més futurs milionaris per recollir el seu títol, moment en el qual va donar el seu discurs de graduació a la promoció de 2017.

 

Avui dia Zuckerberg és la cinquena persona més rica del món, i amb tan sols 33 anys posseeix una fortuna de 70,4 milions de dòlars.

La trajectòria de Facebook, des de 2004 fins avui:Aquests són els esdeveniments més destacats:

2004: Cinc universitaris creen Facebook.2005: Ràpidament la plataforma va guanyar popularitat, no només en les universitats nord-americanes, sinó a tot el món. En acabar l’any la xarxa social ja tenia 6 milions d’usuaris.2006: Qualsevol persona major de 13 anys pot unir-se a Facebook. També s’introdueix el news feed que avui dia caracteritza la xarxa social.2007: Microsoft adquireix un 1,6% de la participació en l’empresa per 240 milions de dòlars.2008: Facebook ja té 100 milions d’usuaris! (I el que queda …)

2009: Arriba el famós botó del ‘like’.2010: Facebook comença a ser rendible.2012: Facebook adquireix Instagram per mil milions de dòlars.2012: Facebook ja té 1.000 milions d’usuaris! (I segueix pujant …)

2012: OPV de Facebook: l’empresa va ser valorada en 104. mil milions de dolars, augmentant la fortuna de Zuckerberg a 17,5 mil milions de la nit al dia.2014: Facebook compra l’app de missatgeria instantània WhatsApp per 19 milions de dòlars

.2015: La companyia àmplia internet.org, un projecte per assegurar connexió universal a internet.2015: Per primera vegada en la història Facebook va tenir mil milions d’usuaris actius diaris.

2016: Arriba Facebook Live.2017: Facebook arriba 2.000 milions d’usuaris actius al mes!Abans de la sortida a borsa de Facebook en 2012, una de les majors OPV de la història d’Internet, més de 10 empreses van intentar comprar la xarxa social. No obstant això, Zuckerberg es va mantenir ferm i va rebutjar les ofertes de grans companyies com Google, Microsoft, NewsCorp o Yahoo.

Sembla que el reeixit empresari va prendre la decisió correcta: avui dia el valor de Facebook gairebé arriba als 500 milions de dòlars, i té 3,7 mil milions d’usuaris entre totes les seves xarxes.

¿Que companyies ha adquirit Facebook?A la fi de 2016 Facebook ja havia adquirit 62 negocis. Els seus adquisicions més rellevants són Instagram (1.000 milions de dòlars, 2012), Whatsapp (19.000 milions de dòlars, 2014), Oculus VR (2 mil milions de dòlars, 2014).

 

Quina és la missió de Facebook?Facebook es caracteritza per tenir una missió més enllà d’augmentar el seu valor. Zuckerberg va explicar el propòsit de la companyia en una carta-manifest: l’empresari vol construir una comunitat global on tots els seus usuaris poguessin comunicar-se entre si i compartir coneixement i experiències. És a dir, Zuckerberg vol que Facebook sigui una eina per connectar al món.

Judith sauch consultor seo

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.