El vídeo màrqueting

El vídeo màrqueting consisteix en la utilització de vídeos per promocionar un producte o servei, i que té un potencial increïble gràcies a la creixent utilització de smartphones per consumir informació i a plataformes com Youtube.

El vídeo màrqueting és una de les tècniques més efectives perquè capta ràpidament l’atenció dels internautes. Els éssers humans som, per naturalesa, visuals, i el primer que ens impacta és el contingut que percebem a través dels ulls.

Consells SEO

1. Durada òptima

Cal tenir en compte que tot vídeo ha de tenir una durada òptima: si és massa curt, les persones es quedessin amb ganes de més, i si és massa llarg, el més probable és que no acabin de veure-ho i es perdin clients potencials. Per això, la durada mitjana no hauria de sobrepassar els 4 minuts i hauria de tenir, com a mínim, uns 40 segons.

2. Creativitat

Un vídeo ha de tenir la propietat de no només captar l’atenció dels usuaris, sinó també de provocar canvis en les emocions i tocar aspectes rellevants en la dinàmica individual, familiar i col·lectiva.

3. Qualitat

El vídeo s’ha de fer amb qualitat: un aspecte que deslligarà crítiques negatives és una reproducció amb mala il·luminació, un so inadequat o amb talls inesperats en la transmissió. Ser meticulosos en aquest aspecte fomentarà comentaris positius sobre el vídeo, el producte i l’empresa involucrada, guanyant, per tant, clients i reputació.

4. Accessibilitat

En primera opció s’han d’elaborar vídeos als quals es pugui accedir de manera gratuïta: aquests seran el motor que et potenciï per les xarxes socials i, com ja sabràs, si d’entrada veiem la paraula “pagar” en un anunci, ens tirarem enrere.
A més d’utilitzar les xarxes socials com Facebook per difondre els nostres vídeos, hi ha una eina estrella: Youtube. Amb ella podem fer campanyes segmentant el tipus de públic al que volem arribar. Per descomptat, també podem combinar Youtube, Facebook i altres xarxes socials (LinkedIn, Twitter …):

5. Segmentació

Es poden usar vídeos genèrics adreçats a tot tipus de públic i vídeos especials enfocats a un target molt específic. Aquesta última opció sol ser la millor si hem fet un petit estudi de mercat, ja que els clients potencials senten atracció a la compra causa de l’atenció personalitzada. El vídeo ha de generar fiabilitat i credibilitat, generar interacció i, per descomptat, compartir informació rellevant i verídica sobre el producte.

Els vídeos online  han sorgit com un format de comunicació que ofereix al mercat un gran potencial, ja que connecta de forma fàcil amb el consumidor i amplia l’efecte de qualsevol campanya publicitària com indica la experta en seo barcelona Judith sauch.

 

Quant a velvet

consultora de marketing online a https://www.seowebconsultora.es i gerent de la agencia marketing digital http://mentedigital.es/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.