Forn rajoler a les Roques Roges

A la zona de les Roques Roges, propera a la casa forestal de la Pena, podem trobar un forat en mig d’un talús de terra. Tot indica que es tracta de la boca d’un forn d’obra o rajoler. L’estructura que es veu al seu interior també és similar a aquests tipus de forns.. No és d’estranyar ja que la zona és molt argilosa.

Es podria tractar d’un forn construït a principis del segle XX per tal de fabricar el totxos, rajoles i teules que es van fer servir per a la construcció de l’actual casa forestal, ja que l’obra de aquesta casa es realitzà aprofitant la pedra de l’antiga granja cistercenca (documentada al segle XII), però els seu estil modernista amb totxos, rajoles i ceràmica va necessitar de molt d’aquest material i és molt probable que es construís un forn per coure tot el material necessari.

 

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Patrimoni Arquitectònic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *