Casa forestal del Tillar

La casa forestal Tillar està situada la part alta del barranc del mateix nom. És, potser, la més desconeguda de les tres ja que l’accés amb cotxe està restringit i cal anar-hi a peu.

No sabem amb exactitud l’any de construcció, però si tenim en compte que la casa forestal de la Pena (la primera en construir-se) fou inaugurada l’any 1910 i que en alguns documents de principis de la dècada dels vint ja es fa referència a les tres cases forestals, podríem dir que aquesta casa forestal fou construïda durant aquest període de temps.

Fins ara s’havia cregut que fou construïda en el mateix lloc on hi havia hagut l’antiga granja cistercenca del Tillar, però documentació apareguda en els darrers anys sobre l’antiga granja ha fet descartar aquesta possibilitat. Per tant la casa forestal deuria construir-se en aquest indret més aviat per criteris d’aprofitament d’aigües per poder regar el viver de planta forestal que es va construir al costat de la casa.

Aquestes cases eren on vivia el guarda forestal de la zona, que l’habitava amb la seva família durant tot l’any. A partir de la postguerra els guardes ja només feien estades permanents a l’estiu.

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Història, Patrimoni Arquitectònic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *