Els castanyers centenaris de Castellfollit

Estem a la tardor i aviat serà temps de castanyes. Els castanyers centenaris del barranc de Castellfollit són tant vells que ja donen pocs fruits, però la seva bellesa es tanta, que val la pena fer-los una visita.

Els trobarem dins del barranc de Castellfollit, agafant la pista forestal asfaltada que hi ha a l’esquerra de la carretera que puja del monestir de Poblet a Prades. Haurem de seguir la pista fins tot just abans d’arribar a l’antiga granja cistercenca. Allà, al costat mateix de la pista, veurem els primers castanyers centenaris.
Jo en tinc localitzats fins a 11 exemplars. Els trobem en dues localitzacions diferents, però molt properes. El primer grup, de 7 castanyers, són els més coneguts, ja que es trobem a tocar de la pista asfaltada, cinc al costat esquerre i dos a la dreta.
L’altre grup, de 4 castanyers, ja és mes desconegut. Els trobarem propers a la llera del barranc, al costat d’una clariana. Per accedir-hi hem d’agafar un camí a l’esquerra de la pista (hi ha una cadena), uns metres abans d’arribar al primer grup de castanyers. Baixem per aquest camí i creuem la llera del barranc. Arribarem fins una zona aclarida de vegetació i desviant-nos cap a l’esquerra, al peu de la zona boscosa, veurem tres exemplars. Un d’ells està mort, un altre és l’exemplar més destacat dels dos conjunts de castanyers, amb un tronc de gairebé 7 metres de perímetre a 1,30 m. Una mica més amunt trobarem el quart castanyer d’aquest grup que està completament mort.Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *