La torre del Moro de Castellfollit

Dalt d’un dels doms de formacions diorítiques del barranc de Castellfollit, a uns 810 m d’altitud, hi trobem les restes del que deuria ser una torre de guaita del temps dels sarraïns amb un bon camp visual.

Darrerament s’han fet treballs de neteja als camins d’accés a la torre i s’ha creat un itinerari circular que facilita la pujada per una de les vessants i la baixada per l’altra vessant.

És un recorregut del tot recomanable ja que a banda de poder accedir fins a la torre també es pot visitar dues de les pedreres més importants del barranc de Castellfollit on encara s’aprecien les restes de les antigues edificacions construïdes per l’explotació de les pedreres. Tanmateix també es poden apreciar algunes places carboneres on es construïa la pila de llenya per fer-hi carbó vegetal.

Sobre aquesta construcció i sobre un poblat emplaçat a l’entrada del barranc de Castellfollit es pot consultar els treballs de l’Antoni Carreras Casanovas: “Notes arqueològiques de la Torre del Moro de Castellfollit” revista El Francolí, núm. 13 i “A propòsit del poblament de la Conca de Barberà abans del domini comtal (segles V-X)” Aplec de Treballs del CECB, núm. 24.

 

 

Quant a Manel

Bloc realitzat per Manel Martínez i Garcia. Vimbodinenc i admirador del bosc de Poblet. He publicat diferents llibres i treballs relacionats amb aquest espai, especialment sobre la seva història.
Aquesta entrada ha esta publicada en Història, Patrimoni Arquitectònic, RACONS DEL BOSC DE POBLET. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *